search
Seizoen 3 van 'The White Lotus' verandert van locatie door miljoeneninjectie
Series / Nieuws

Seizoen 3 van 'The White Lotus' verandert van locatie door miljoeneninjectie

Wil je een serie in je land laten maken, dan helpt het als je flink de portemonnee trekt.

Het succesvolle The White Lotus is een anthologieserie en weet elk seizoen de meest luxueuze locaties aan te doen. Het derde seizoen zou op een prachtige locatie in Japan afspelen, maar daar stak Thailand een stokje voor.


Tijdens een tocht door Japan zochten The White Lotus-bedenker Mike White en de Japanse producent Georgina Pope naar geschikte locaties voor seizoen drie, en dat was het moment dat de Thaise filmindustrie de portemonnee trok.

Steun van de overheid


Na de zoektocht was nagenoeg alles rond en hadden ze prachtige locaties in de omgeving van Honshu gevonden, totdat een Thaise productiebedrijf HBO op de hoogte stelde van een hernieuwd investeringsmodel van de Thaise overheid.

Deze was in het leven geroepen om meer producties in Thailand te laten plaatsvinden. Dit betekende voor The White Lotus dat er maar liefst $4,4 miljoen bijgeschreven kon worden. Geld wat in Japan niet beschikbaar was.

Miljoenen door de neus geboord


Pope moest het met lede ogen aanzien dat de productie naar Thailand verhuisde. Het verlies van de productie betekende een beoogd verlies van $35 miljoen voor de plaatselijke Japanse economie. HBO Max wilde niet op dit voorval reageren.Kijk alle afleveringen van The White Lotus op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen