search

Ons nieuws van donderdag 26 oktober 2023

Recensie Apple TV+-serie 'The Enfield Poltergeist'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'The Enfield Poltergeist'

Zwaar gemanipuleerde en gevaarlijk misleidende documentaire die van een hoax weer een waargebeurd verhaal maakt.

Regie: Jerry Rothwell | Cast: Olivia Booth-Ford (Janet Hodgson), Christos Lawton (Guy Lyon Playfair), Daniel Lee (Billy Hodgson), Paula Benson (Peggy Hodgson), Grace Evans (Susan Blackmore), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 54-62 minuten | Jaar: 2023

Een sterk groeiende wereldbevolking houdt niet alleen in dat het klimaat verandert, maar ook dat er van bepaalde soorten mensen een hoger aantal is. Neem bijvoorbeeld degenen die er niet mee om kunnen gaan dat er mensen met een enorme kennis van zaken en een hogere intelligentie zijn, waardoor ze roepen dat deze experts niets weten en een sinister doel hebben, en dat zijzelf heel wat meer kennis van zaken hebben. The Enfield Poltergeist geeft de zotten het woord en doet deskundigen af als vermoeiend volk. Dom, dom, dom.

In 1977 kwam een Brits gezin in het nieuws omdat er een kwade geest in hun huis zou rondwaren die de jongste dochter gebruikte om zich verbaal uit te drukken. Het verhaal trok de aandacht van een zakenman die hier onderzoek naar wilde doen, waarna hij tweehonderd uur aan geluidsopnamen maakte. De makers van deze serie gebruiken dat materiaal om acteurs op een set alles na te laten spelen, terwijl betrokkenen tussendoor aan het woord komen.

Onder hen bevindt zich een klein aantal mensen dat terecht concludeert dat dit geen goed uitgevoerd onderzoek was en het geen bewijs levert voor paranormale verschijnselen. Maar die krijgen weinig tijd en mensen zoals zij worden bij voorbaat al geïntroduceerd als vermoeiende sceptici die nooit te overtuigen zijn. Bloedlink om als documentaire de kijker op te zetten tegen de wetenschap.

Met toegevoegde beelden van knipperende lampen en enge achtergrondmuziek stuurt The Enfield Poltergeist aan op de conclusie dat het eigenlijk allemaal echt was, terwijl de zaak Enfield al lang geleden is afgedaan als onzin. Het is het zoveelste onderzoek naar het paranormale waar toevallig geen filmcamera's draaiden op de momenten dat er, volgens elkaar tegensprekende getuigen, van alles door de lucht vloog en de activiteit stagneerde op het moment dat er professionele wetenschappers aanwezig waren.

Misschien klinkt het verhaal bekend, want dit is niet de eerste keer dat het in beeld wordt gebracht. Dat gebeurde eerder al in een miniserie met Timothy Spall en het tweede deel van The Conjuring, waarin er ongekend veel werd bij verzonnen (inclusief het echtpaar Warren, dat in deze films altijd wordt neergezet als oprecht en heldhaftig terwijl ze in het echt je reinste oplichters waren). De meest briljante uitvoering is het Ghostwatch.

Er kan een boek gevuld worden met wat er allemaal aan The Enfield Poltergeist mankeert. Zo wordt het onderzoek gedaan door een zakenman die aangeeft volstrekt sceptisch te zijn, maar zodra hij een paar kloppen hoort concludeert hij dat dit overduidelijk een verdwaalde ziel is. Uri Geller komt ter sprake, maar dat hij geen medium was maar illusionist blijft onvermeld.

Of neem het BBC-interview waarvan de makers een bepaald stukje niet laten zien, namelijk het moment dat een van de geïnterviewde meisjes aangeeft dat het helemaal niet spookt in hun huis en haar oudere zus daar meteen op reageert met "shut up" en begint te giechelen. Iedereen die hier neutraal instapt kan zien dat het gewoon een spelletje van twee kinderen was.

Maar de zakenman kwam niet met die instelling binnen. De laatste aflevering laat zien dat er wat speelde binnen zijn gezin, wat bijdroeg aan zijn wens voor het bestaan van een hiernamaals groot. De man bleek ook in het bezit te zijn van een filmcamera. Maar ja, die bleef natuurlijk gewoon thuis. Hou het maar bij geluidsfragmenten, want de wereld heeft vast voldoende aan "Geloof me, jongens, er vlogen zojuist allemaal knikkers door de kamer. Echt waar."

Voordat mensen die de echtheid hiervan betwisten aan het woord komen, verschijnt een melding dat ze niet betrouwbaar zijn. Neem de bekende buikspreker die de meiden even apart nam in een andere kamer waar de oudere zus gewoon bekende dat het allemaal een act was. Over die man beweert een van de 'getuigen' dat iemand als hij 'natuurlijk' met een vooroordeel over de drempel trad. O ja? Is dat zo?

Ook het meisje komt aan het woord, inmiddels een volwassen vrouw. Ze is niet in staat om te spreken in een normaal tempo en haar haar groeit tot voorbij haar heupen. Deze vrouw is niet in orde. Sneu, maar het is gewoon zo. Ze houdt echter nog steeds vol dat het echt was. De makers en iedereen die destijds betrokken waren negeren een keihard feit: de geest zegt dat zijn naam Bill Wilkinson was, maar de vorige bewoner van hun huis heette Bill Wilkins. De geest is nog hartstikke pienter, maar zijn eigen naam herinneren was iets te veel.

Wijlen James Randi had decennialang een geldbedrag klaar liggen voor elk zogenaamd medium dat zijn of haar gave kon bewijzen. De proeven werden geheel naar de wensen van het medium uitgevoerd en toch lukte het toevallig nooit, resulterend in smoesjes als "de energie in deze ruimte voelt niet goed". Ook de zaak Enfield bleek uiteindelijk gewoon te gaan over een pubermeisje dat rondliep met stress. Deze niet-bovennatuurlijke koe uit de sloot halen is puur voor het geld. Of om te laten zien dat alles toch waar was, maar dat is met deze serie wederom niet bewezen.

★☆☆☆☆

The Enfield Poltergeist is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 razend spannende thrillerseries op Netflix kijk je in één ruk af
Series / Featured

Deze 4 razend spannende thrillerseries op Netflix kijk je in één ruk af

Met deze 4 steengoede miniseries heb je gegarandeerd een spannende avond op de bank.

Voor een avondvullende zit ben je met deze 4 steengoede thrillerseries goed op weg. Zet direct Netflix aan en kijk aan welke serie je nu verslaafd wilt raken.

Bodies | Netflix | 8 afleveringen



Vier detectives. Vier tijdlijnen. Eén lichaam. Om de toekomst van Groot-Brittannië te redden, moeten ze eerst de moord oplossen die de loop van de geschiedenis heeft veranderd.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Black Butterflies | Netflix | 6 afleveringen



Een sombere romanschrijver geeft weinig inspiratie voor zijn tweede boek, stemt ermee in memoires te schrijven voor een stervende man, en wordt deel van diens bloederige verleden.



Stay Close | Netflix | 8 afleveringen



Zeventien jaar na het verdwijnen van Carlton Flynn gebeurt op exact dezelfde datum precies hetzelfde met Stewart Green. De nieuwe vermissing is de eerste dominosteen in een lange reeks, die de levens van vele betrokkenen overhoop gooit.




La Forêt | Netflix | 6 afleveringen



De verdwijning van een tienermeisje brengt een Frans dorpje in rep en roer. Politiecommandant Gaspard Decker leidt het onderzoek en komt al snel terecht in een web van geheimen, leugens en onopgeloste misdaden. Terwijl hij de waarheid probeert te ontrafelen, raakt hij steeds dieper verstrengeld in de duistere geschiedenis van de gesloten dorpsbewoners.

Bekijk de trailer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ onthult trailer voor 'Doctor Who' met David Tennant!
Series / Trailer

Disney+ onthult trailer voor 'Doctor Who' met David Tennant!

De eerste van de drie specials start binnenkort met David Tennant als de Veertiende Doctor.

De jaarlijkse Doctor Who-specials komen er weer aan, en de eerste trailer hiervoor is online gedropt. Deze specials zijn geschreven door niemand minder dan oudgediende Russell T. Davies, maar ook op het scherm zien we oude bekenden terug.

David Tennant speelt de Veertiende Doctor en Catherine Tate doet haar rol van Donna Noble nog eens over. Tennant speelde destijds de Tiende Doctor met Donna als zijn metgezel.

Geheugen gewist


Waarom de Veertiende Doctor er precies zo uitziet en klinkt als de Tiende Doctor is op dit moment nog niet bekend. Donna's verhaal wordt zo te zien opgepakt waar het eindigde.

De Doctor moest destijds Donna's geheugen wissen. Mocht zij zich dingen gaan herinneren dan bestaat de kans dat ze dit niet overleeft. The Doctor en Donna krijgen te maken met The Toymaker, gespeeld door Neil Patrick Harris.

Wanneer?


De eerste special is getiteld The Star Beast en is vanaf 25 november te zien. De andere twee specials zijn telkens een week later te zien: Wild Blue Yonder en The Giggle. Het nieuwe seizoen, dat ook door Russell T. Davies wordt gemaakt, gaat hierna van start met Ncuti Gatwa als de Vijftiende Doctor.



De eerste Doctor Who-special is vanaf 25 november te streamen op Disney+. Het is de bedoeling dat Doctor Who in de loop van 2023 op Disney+ Nederland komt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Misdaadfans opgelet: Deze miniserie heeft de perfecte nieuwe misdaad om je helemaal in te verdiepen
Series / Nieuws

Misdaadfans opgelet: Deze miniserie heeft de perfecte nieuwe misdaad om je helemaal in te verdiepen

Deze miniserie is perfect voor iedereen die van goede misdaad houdt.

Houd je ervan om een serie in één keer uit te kijken? Een miniserie is hier dan de perfecte keuze voor. Dus pak er maar een lekker warm dekentje en een grote kop thee bij, want met deze misdaadserie kom je voorlopig niet van de bank af.

Miniseries hebben vaak een bondige storytelling, de afleveringen zitten vol wendingen en drama. Het feit dat het een miniserie is doet dan ook zeker geen afbreuk aan de achtbaan van emoties die kijkers beleven tijdens het kijken.

De perfecte misdaadserie


Als je in de stemming bent voor een donker en meeslepend verhaal vol spanning, dan is Mare of Easttown de perfecte keuze. Deze miniserie uit 2021 heeft 7 afleveringen en schittert Kate Winslet in de hoofdrol.

Het verhaal speelt zich af in een sombere stad in Pennsylvania en volgt detective Mare. Terwijl ze een lokale moord probeert te ontrafelen, vecht ze ook tegen haar persoonlijke demonen.

Overwachte wendingen en duistere geheimen


Er zijn maar weinig personages, maar ze zijn wel steengoed en je voelt je meteen verbonden met hen. Bovendien heeft de serie veel onverwachte wendingen en duistere geheimen, waardoor je aan het scherm gekluisterd blijft.



Mare of Easttown is te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Modern Family' cast komt samen voor kleine reünie, 3 jaar na de finale van de serie
Series / Nieuws

'Modern Family' cast komt samen voor kleine reünie, 3 jaar na de finale van de serie

Familie is voor altijd; Modern Family heeft een kleine reünie ook al eindigde de sitcom 3 jaar geleden.

Het is zonder twijfel onze favoriete rommelige familie: de familie van Modern Family. Het is dan ook geen verrassing dat de sitcom 11 seizoenen lang de meest geliefde komedie was van ABC. Gelukkig kunnen we nog even nagenieten van een kleine reünie.

Leden van de Dunphy en Pritchett familie kwamen drie jaar na het einde van de geliefde sitcom Modern Family weer bij elkaar voor een heuse familie-reünie.

Een schattige Instagram-post


Zowel Sofia Vergara als Julie Bowen hebben foto’s met elkaar en Jesse Tyler Ferguson gepost op Instagram en onthulden hiermee een kleine reünie. Bowen plaatste enkele foto’s met Ferguson op het Taylor Swift: The Eras Tour-dansfeest.

In het bijschrift wenste ze haar on-screen broer een fijne verjaardag en liet ze weten dat ze altijd van hem zal houden, ook al is ze wat te laat met hem feliciteren.

Vergara’s foto’s


Vergara liet in haar post met foto’s van Bowen en Ferguson weten hoe erg ze hen gemist heeft. Bekijk hieronder de foto’s.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Modern Family is te streamen op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Harde klap voor Daenerys; George RR Martin heeft een andere favoriete Targaryen
Series / Nieuws

Harde klap voor Daenerys; George RR Martin heeft een andere favoriete Targaryen

Je favoriete personage hoeft zeker niet altijd de held te zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Meteen toen House of the Dragon uitkwam, waren fans in discussie over de beste Targaryen. Iedereen heeft een eigen redenering voor hun favoriete personage, maar zelfs de schrijver van de originele boeken, George R.R. Martin, heeft een eigen voorkeur.

De meeste fans waren het er over eens dat Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) het beste personage was. Helaas is haar karakter volledig verpest in het laatste seizoen en dit zorgde voor extra discussies.

De ingewikkelde stamboom


Een ander belangrijk personage is Daemon Targaryen (Matt Smith), de oom van Daenerys. Beide personages zijn heel erg complex en voegen een interessante laag toe aan het verhaal.

Daemon heeft Daenerys verzorgd sinds dat ze jong was en dat maakt hun romantische relatie alleen nog maar griezeliger. Bovendien viel dit verhaal zeker niet bij iedereen in de smaak.

Welk personage?


Toch is dit het favoriete personage van auteur George R.R. Martin, vanwege zijn "liefde voor moreel grijze personages". En Daemon is in dat opzicht zeker heel erg grijs te noemen.



Game of Thrones is te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 3 van 'The White Lotus' verandert van locatie door miljoeneninjectie
Series / Nieuws

Seizoen 3 van 'The White Lotus' verandert van locatie door miljoeneninjectie

Wil je een serie in je land laten maken, dan helpt het als je flink de portemonnee trekt.

Het succesvolle The White Lotus is een anthologieserie en weet elk seizoen de meest luxueuze locaties aan te doen. Het derde seizoen zou op een prachtige locatie in Japan afspelen, maar daar stak Thailand een stokje voor.


Tijdens een tocht door Japan zochten The White Lotus-bedenker Mike White en de Japanse producent Georgina Pope naar geschikte locaties voor seizoen drie, en dat was het moment dat de Thaise filmindustrie de portemonnee trok.

Steun van de overheid


Na de zoektocht was nagenoeg alles rond en hadden ze prachtige locaties in de omgeving van Honshu gevonden, totdat een Thaise productiebedrijf HBO op de hoogte stelde van een hernieuwd investeringsmodel van de Thaise overheid.

Deze was in het leven geroepen om meer producties in Thailand te laten plaatsvinden. Dit betekende voor The White Lotus dat er maar liefst $4,4 miljoen bijgeschreven kon worden. Geld wat in Japan niet beschikbaar was.

Miljoenen door de neus geboord


Pope moest het met lede ogen aanzien dat de productie naar Thailand verhuisde. Het verlies van de productie betekende een beoogd verlies van $35 miljoen voor de plaatselijke Japanse economie. HBO Max wilde niet op dit voorval reageren.



Kijk alle afleveringen van The White Lotus op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het enorme salaris van de 'Yellowstone'-acteurs maakt Marvel-acteurs ongetwijfeld flink jaloers
Series / Nieuws

Het enorme salaris van de 'Yellowstone'-acteurs maakt Marvel-acteurs ongetwijfeld flink jaloers

'Yellowstone' overtreft de salarissen van acteurs in grote franchises zoals 'Marvel'.

Yellowstone werd volkomen onverwacht een megahit en dit is terug te zien in de salarissen van de hoofdrolspelers. Per aflevering wordt er een dik bedrag op hun bankrekening bijgeschreven.

Met name het salaris van Kevin Costner heeft er wat nullen bijgekregen. Dit gaat zelfs zo ver dat hij 'Marvel'-acteur Chris Evans, oftewel Captain America, voorbijgestreefd is.

Vergelijking


Wanneer je bedenkt dat Robert Downey Jr. voor Avengers: Endgame maar liefst $ 75 miljoen kreeg dan lijkt een en ander niet erg waarschijnlijk. Chris Evans en Brie Larson kregen echter een stuk minder betaald: $ 15 miljoen respectievelijk $ 10 miljoen.

Wanneer je dit vergelijkt met Kevin Costners salaris voor seizoen 5 dan is deze laatste duidelijk de winnaar. Het vijfde seizoen telt veertien afleveringen, en Costner krijgt $ 1,3 miljoen per aflevering.

Gigantische franchise


Momenteel zijn hiervan acht afleveringen uitgezonden, waardoor hij Larson al voorbijgestreefd is. Mochten de overige zes afleveringen ook vertoond worden dan heeft Costner in totaal $ 18,2 miljoen verdiend aan een seizoen, waardoor hij ook Evans naar de kroon zou steken. Een seizoen Yellowstone levert duidelijk meer op dan meespelen in de gigantische 'Marvel'-franchise.



Je kunt Yellowstone bekijken op Skyshowtime.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Splinternieuw seizoen van 'Fargo' met opvallende cast krijgt heftige trailer
Series / Trailer

Splinternieuw seizoen van 'Fargo' met opvallende cast krijgt heftige trailer

Aan te trailer te oordelen is het nieuwste seizoen het wachten waard.

Seizoen 5 van Fargo heeft ook nu weer een opvallende cast en deze wordt aangevuld met de nodige actie. Ook de absurde humor ontbreekt niet.

Het Amerikaanse Midwesten is niet zo gemoedelijk als het lijkt, zo blijkt maar weer. Huisvrouw Dot (Juno Temple) wordt lastiggevallen door rare snuiters uit haar verleden en daar is ze niet van gediend.

Iemand anders


Dot is prima in staat om haar eigen boontjes te doppen. Twee ontvoerders komen hier op een pijnlijke manier achter wanneer ze haar huis binnendringen.

Haar echtgenoot Wayne (David Rysdahl) komt er op een onaangename manier achter dat zijn vrouw niet is wie hij dacht dat ze was.

Boven de wet


Jon Hamm speelt de naburige sheriff annex dominee Roy die zichzelf gemakshalve maar boven de wet plaatst. Ondertussen doet ook de plaatselijke sheriff onderzoek naar Dot, terwijl haar schoonmoeder Lorraine (Jennifer Jason Leigh) allang doorheeft dat er sprake is van "een wolf in schaapskleren".



Seizoen 5 is vanaf 21 november in de VS te zien. De verwachting is dat dit seizoen in Nederland te zijner tijd op Prime Video te zien zal zijn. Kijk Fargo op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Start 'La Casa de Papel: Berlin' van Netflix: vanaf deze datum te zien!
Series / Trailer

Start 'La Casa de Papel: Berlin' van Netflix: vanaf deze datum te zien!

Nieuwe teaser gedropt, startdatum van de langverwachte prequelserie is bekend.

In Berlin treedt iemand minder dan The Professors oudere broer Berlin (Pedro Alonso) op de voorgrond. De gloriedagen van deze charmante boef krijgen hun eigen verhaal.

De nieuwste teaser is op X - Twitter gedropt, en Berlins crew wordt voorgesteld. Berlin is vanaf 29 december te streamen.

Nieuwe heist


Berlin heeft vijf crewleden en ze zijn bezig met een nieuwe heist. Het doelwit is een veilinghuis in Parijs. Ondertussen heeft Berlin ook een verhouding met de vrouw van de eigenaar van dit veilinghuis.

De nieuwe castleden zijn Tristán Ulloa als Berlins rechterhand Damián, Begoña Vargas (Cameron), Julio Peña (Roi), Joel Sánchez (Bruce) en Michelle Jenner (Keila).

Oude bekenden


Verder zien we ook oude bekenden terug. Najwa Nimri en Itziar Ituno zjn wederom te zien als Alicia Sierra en Raquel Murillo.

Berlin is vanaf 29 december te streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie NPO Start-serie 'DNA' seizoen 2
Recensie

Recensie NPO Start-serie 'DNA' seizoen 2

Aangrijpende Deense detectiveserie over rechercheur die een internationaal netwerk van mensenhandel op het spoor is.

Regie: Fabian Wullenweber | Cast: Anders W. Berthelsen (Rolf Larsen), Charlotte Rampling (Claire Bobin), Mario Montescu (Mario Zaharia), Zofia Wichlacz (Julita), Johanne Louise Schmidt (Maria), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 39-43 minuten | Jaar: 2023

De Deense detectiveserie DNA draait om Rolf Larsen, een man van middelbare leeftijd die rechercheur is bij de politie van Kopenhagen en al jaren leeft met een groot verdriet. Mocht je nou denken: "Niet alwéér een serie over een getormenteerde Scandinavische rechercheur", deze serie heeft zichzelf het eerste seizoen bewezen en gaat gelukkig op dezelfde voet verder.

Larsen kreeg in dat eerste seizoen veel voor zijn kiezen. Zo verdween zijn dochtertje Andrea onder zijn ogen, waarna hij door schuld overmand aan lagerwal raakte, maar onverminderd naar haar bleef zoeken. Door de ontdekking van een fout in de DNA-database vond hij na zes jaar toch eindelijk Andrea terug, maar hij besefte dat ze inmiddels vreemden van elkaar waren geworden omdat ze bij iemand anders is opgegroeid.

In het tweede seizoen is Larsen verhuisd naar een woning schuin tegenover die van zijn ex-vrouw Maria, die net met haar nieuwe vriend een baby heeft gekregen. Wanneer die een aangeboren afwijking blijkt te hebben besluit Larsen zijn ex-vrouw te helpen met het vinden van een illegale orgaandonor. Mogelijk uit schuldgevoel dat hij haar niets heeft verteld over Andrea.

Al snel blijkt het foute boel en leidt een koelkast met rottende organen naar een vrachtwagen vol lijken. Wanneer Larsen met zijn collega's op zoek gaat, blijkt hij een internationaal netwerk van mensenhandel en arbeidsuitbuiting op het spoor te zijn, van Vietnam en Roemenië, via Frankrijk uiteindelijk naar Denemarken. Zijn Franse collega Claire Bobin helpt opnieuw mee om de daders op te sporen.

Ondertussen volgen we ook de verhaallijn van broer en zus Mario en Nicoleta, die slachtoffer zijn geworden van de brute mensenhandelaars. Er werd deze tieners een rijke toekomst beloofd, maar ze krijgen te maken met mishandeling, afpersing en prostitutie. Mario doet er alles aan om zijn zus te redden en gaat daarin steeds een stapje verder het criminele pad op.

Het is goed merkbaar dat het scenario geschreven is door Torleif Hoppe, een van de makers van The Killing en The Bridge. De verhaallijnen, die tegen het einde steeds meer samenkomen, zijn aangrijpend, spannend en voorzien van een goed tempo. Elke losse verhaallijn had op zichzelf al een eigen serie kunnen zijn, zo veel gebeurt er. Naar het einde toe zelfs een beetje te veel, waardoor snel over zaken heen gestapt wordt en er zelfs losse eindjes ontstaan.

Omdat er best wat dramatische thema's worden behandeld, had voor dit tweede seizoen best wat meer tijd mogen worden uitgetrokken. De zes afleveringen hadden er ook makkelijk tien kunnen zijn, zodat het geheel wat meer afgerond was geweest. Toch blijft DNA een heerlijke detective waar je als liefhebber van Scandinavische series graag een paar uurtjes voor gaat zitten.

★★★★☆

DNA is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.