search
De beste horrorserie van dit moment heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

De beste horrorserie van dit moment heb je waarschijnlijk nog niet gezien

'Dead Ringers' is gebaseerd op een gelijknamige film van horrormeester David Cronenberg

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dead Ringers is een psychologische horrorserie met een fantastische cast en een bijzondere twist.

De spannende miniserie is gebaseerd op een gelijknamige film van David Cronenberg uit 1988. Die film is echter weer gebaseerd op het boek Twins, van Bari Wood en Jack Geasand.

Sinistere tweeling


In Dead Ringers volgen we een tweeling, Beverly en Elliot. Beiden zijn ze gynaecologen die regelmatig medisch de fout in gaan.

De serie wordt echter duister wanneer de tweeling kennis maakt met een beroemde actrice. Elliot probeert haar te verleiden, vermomd als Beverly en zo ontstaat er een ongezonde driehoeksverhouding met bizarre gevolgen.

Topcast


De serie wordt aangevoerd door niemand minder dan Rachel Weisz, bekend van The Mummy, The Favourite en Marvel's Black Widow.



Andere belangrijke namen zijn Britne Oldford (The Flash) als Genevieve Cotard, Poppy Liu (The Afterparty) als Greta, Jennifer Ehle (1923) als Rebecca Parker, en Michael Chernus (Severance) als Tom.

Ingewikkelde draai


Dead Ringers werd ontwikkeld door Alice Birch en is geregisseerd door namen als Sean Durkin (The Nest, Lauren Wolkstein (Queen Sugar) en Karyn Kusama (Jennifer's Body. De serie ging op 15 april op het Cannes-festival in première.



De serie debuteerde met een 84% Fresh op Rotten Tomatoes. Een recensent van Variety noemde Dead Ringers "een ingewikkelde draai aan een nachtmerrie.".

De ijzingwekkende miniserie Dead Ringers is nu te zien op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen