search

Ons nieuws van zaterdag 4 november 2023

Eindelijk goed nieuws voor het derde seizoen van 'Euphoria' op HBO
Series / Nieuws

Eindelijk goed nieuws voor het derde seizoen van 'Euphoria' op HBO

Het derde seizoen van de serie 'Euphoria' zal over twee jaar te zien zijn bij HBO Max.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is zowel goed als slecht nieuws voor de fans van de populaire serie Euphoria.

Het goede nieuws: een derde seizoen zit er nu toch echt aan te komen! Het slechte nieuws is dat we daar nog wel even op moeten wachten.

Uitstel, geen afstel


Het duurde even, maar bij HBO zijn ze er nu toch uit: het derde seizoen van de hitserie Euphoria zal over twee jaar, in 2025, bij HBO Max te zien zijn.

De serie, die bekend staat om de duistere, controversiële weergave van het leven van een groep tieners, kreeg tegelijkertijd ook veel lof. Zo won Zendaya, die Rue speelt, twee Emmy Awards voor haar vertolking.

Waarom zo lang wachten?


Hoewel de show veel lof ontvangt, is er ook veel kritiek op de show, en voornamelijk op showrunner Sam Levinson, die er nu van wordt beschuldigd de look van Euphoria gestolen te hebben van filmmaker en fotografe Petra Collins.



"Ook ontving Levinson veel kritiek voor zijn regie van de serie The Idol, waar hij zich onprofessioneel en giftig gedragen zou hebben. Het vertrek van eerste regisseur Amy Seimetz leidde tot een complete omslag van de toon en inhoud van The Idol.

Carrièregroei


Gelukkig is er ook goed nieuws voor het lange wachten op Euphoria's derde seizoen: de groeiende carrières van de cast. Zo zal Sydney Sweeney binnenkort te zien zijn in Marvel's Madame Webb en Jacob Elordi zal als Elvis Presley schitteren in de biopic Priscilla.



Het zal nog even duren voordat we dan eindelijk kunnen genieten van het derde seizoen van Euphoria. Tot dan zijn de eerste twee seizoenen te zien op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer voor Marvel Spotlight-serie 'Echo': Keihard R-rated met Kingpin en Daredevil
Series / Trailer

Eerste trailer voor Marvel Spotlight-serie 'Echo': Keihard R-rated met Kingpin en Daredevil

Marvel Studios komt na Loki al snel met vijf afleveringen van de serie Echo.

Marvel Studios heeft nu een succes met het sterk ontvangen Loki en aankomende week verschijnt The Marvels in de Nederlandse bioscopen. In januari is het tijd voor de volgende serie, Echo, een spin-off van de serie Hawkeye uit 2021.

Disney+ heeft voor die serie de eerste trailer onthuld en de release lijkt een nieuwe aanpak van de streamingdienst te introduceren. De serie verschijnt namelijk in één keer online, in tegenstelling tot de normale strategie om wekelijks een nieuwe aflevering online te zetten.

Echo


Na de gebeurtenissen in Hawkeye, de serie die zich afspeelt in New York City, gaat Maya Lopez terug naar haar geboorteplaats in Oklahoma. Daar omarmt ze haar verleden, moet ze accepteren wie ze is en maakt ze opnieuw contact met haar Indiaanse roots, haar familie en gemeenschap.

Maar het heden laat haar uiteraard ook niet los. Kingpin is helemaal niet dood en Daredevil komt ook een kijkje nemen. Hoofdrollen zijn er voor Alaqua Cox als Maya Lopez / Echo, Vincent D'Onofrio als Wilson Fisk / Kingpin en Charlie Cox als Matt Murdock / Daredevil.

Bikkelharde trailer


Hieronder zie je de bikkelharde trailer voor de tiende MCU-serie Echo die wordt uitgegeven onder het nieuwe submerk "Marvel Spotlight". Er zijn in totaal vijf afleveringen die allemaal op 10 januari online komen.



Marvel Spotlight is opgericht voor verhalen die een diepgaander verhaal vertellen over bepaalde personages. Je hoeft voor die series ook geen enorme kennis te hebben van het Marvel Cinematic Universe dat na de release van Echo bestaat uit 33 films, 10 series, 2 animatieseries, 2 specials en meerdere One-Shots.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt dit onmisbare personage uit de boeken terug in de nieuwe 'Harry Potter'-serie?
Series / Nieuws

Komt dit onmisbare personage uit de boeken terug in de nieuwe 'Harry Potter'-serie?

Gaan we eindelijk de grappige maar irritante klopgeest Peeves op ons scherm zien?

De Harry Potter-remake van HBO is de perfecte gelegenheid om personages uit de boeken toe te voegen, die niet in de films te zien waren. Zo ook de klopgeest Peeves, die een grote rol speelt in de boeken. Toch zal het lastig worden om hiervoor een geschikte persoon te vinden.

Peeves was een constante aanwezigheid in de Harry Potter-boeken. Hij veroorzaakte vaak problemen voor Harry en zijn vrienden wanneer ze weer eens 's nachts door het kasteel aan het dwalen waren. Hij voegde een extra komische laag toe aan veel scènes, waardoor het onstuimige personage een favoriet werd onder fans.

Grote teleurstelling


Helaas is Peeves nooit op het scherm verschenen in de Harry Potter-films, ondanks dat acteur en comedian Rik Mayall aanvankelijk was gecast voor de rol in Harry Potter en de Philosopher's Stone. De nieuwe serie zal echter niet zomaar wegkomen met het weglaten van dit geliefde personage.

Het weglaten van Peeves in de films was voor veel boekenfans een grote teleurstelling. Hoewel hij nooit een centraal onderdeel van het plot was, maakte de klopgeest deel uit van de sfeer van het magische en mysterieuze kasteel. Nu de remake van HBO heeft beloofd veel trouwer te zijn aan de boeken, is er geen twijfel mogelijk dat we Peeves in de serie gaan zien.

Uitdaging


Het casten van de juiste acteur wordt echter wel een uitdaging. Ondanks dat het personage volledig afwezig was in de film, was Mayall de perfecte persoon om de rol te spelen. In een ideale wereld zou hij opnieuw gecast worden, maar helaas overleed hij onverwachts in 2014. Er zal dus een nieuwe acteur gezocht moeten worden voor Peeves.



Het zal moeilijk zijn om Mayall te overtreffen. Niet alleen omdat hij perfect bij de rol past, maar ook omdat fans nog steeds teleurgesteld zijn dat zijn scènes uit de films werden geknipt. Het is nooit helemaal duidelijk geworden waarom dit is gebeurd. Volgens Mayall kwam hij daar pas achter toen hij de film voor het eerst keek en heeft hij nooit een reden gekregen.

Niet bruikbaar


De cabaretier zei echter wel dat zijn komische gedrag op de set er vaak voor zorgde dat de jonge acteurs hun focus verloren. Het kan dus zijn dat de scènes met Mayall simpelweg niet bruikbaar waren. Dit moet natuurlijk voorkomen worden in de reboot, maar het is wel belangrijk dat de acteur die Peeves speelt grappig is.



Opties die fans al hebben genoemd zijn Michael Sheen (Good Omens) en Andy Serkis (The Lord of the Rings). Ongeacht wie er wordt gekozen, Peeves verdient een meesterlijke acteur om het personage eindelijk op het scherm te brengen. Bekijk de Harry Potter-film op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online waaronder het spannende 'Bosch: Legacy'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online waaronder het spannende 'Bosch: Legacy'

Deze week zie je op Prime Video onder andere wat je er voor over moet hebben on James Bond te zijn.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.



Bosch: Legacy (seizoen 2 - aflevering 9-10)



Verschijnt op: Vrijdag 10 november
Genre: Misdaad / Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Harry Bosch, gepensioneerd rechercheur Moordzaken die privédetective werd, vecht om zaken af ​​te werken zonder de autoriteit die zijn vorige baan bood. Advocaat Honey 'Money' Chandler, die een moordpoging heeft overleefd, worstelt om haar vertrouwen in het rechtssysteem te behouden.






Upload (seizoen 3 - aflevering 7-8)



Verschijnt op: Vrijdag 10 november
Genre: Komedie / Mysterie / Sciencefiction
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Prime Video’s populairste comedy is terug! In seizoen 3 begint de nieuw gedownloade Nathan een relatie met Nora terwijl ze Freeyond saboteren. Ondertussen wordt in Lakeview een digitale kopie van Nathan tot leven gewekt, die een relatie begint met Ingrid. Aleesha wordt gepromoveerd tot manager en vindt een nieuwe geliefde op haar werk, en een eenzame Luke zoekt werk in de Grijze Zone.





007: Road to a Million (seizoen 1)



Verschijnt op: Vrijdag 10 november
Genre: Avontuur / Spelprogramma / Reality-TV
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Van de producers achter de James Bond-films. Negen alledaagse koppels gaan een episch avontuur aan langs Bond-achtige uitdagingen, allemaal voor een kans om een miljoen pond te winnen





Overige series nieuw op Prime Video



Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

10 november: Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter (seizoen 1 - aflevering 5) - Reality-TV - Onder begeleiding van host Robbert Rodenburg reizen twaalf bekende influencers af naar Thailand om hier de ultieme proef te doorstaan: overleven op een verlaten strand aan de andere kant van de wereld. Volledig buiten hun comfortzone gaan de normaal aan luxe gewende personalities in duo’s de strijd met elkaar aan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het indrukwekkende 'The Gilded Age'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het indrukwekkende 'The Gilded Age'

Het wordt op HBO Max een afwisselende week, met veel muziek, animatie en spanning.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


30 Coins (seizoen 2 - aflevering 3)



Verschijnt op: Maandag 6 november
Genre: Drama / Fantasy / Horror
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Pastoor Vergara vlucht voor zijn verleden en de duivel die hem achtervolgt voor een schat: één van de dertig munten die Judas kreeg om Jezus te verraden. Nu moet hij opnieuw de confrontatie aangaan en deze keer is hij er klaar voor.





Rick and Morty (seizoen 7 - aflevering 4)



Verschijnt op: Maandag 6 november
Genre: Animatie / Avontuur / Komedie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Na 20 jaar vermist te zijn geweest, staat Rick Sanchez opeens bij zijn dochter Beth voor de deur om bij haar en haar gezin in te trekken. Beth haalt Rick wel in huis, maar Jerry is niet zo blij met de hereniging.





The Gilded Age (seizoen 2 - aflevering 2)



Verschijnt op: Maandag 6 november
Genre: Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: De Amerikaanse Gilded Age was een periode van grote economische verandering. Tegen deze achtergrond begint in 1882 het verhaal van Marian Brook, de dochter van een overleden generaal. Ze gaat bij haar strenge tantes in New York wonen.






Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

9 november: Rap Sh!t (seizoen 2) - Komedie / Drama / Muziek - Rap Sh!t van Issa Rae is een comedyserie over drie vrouwen – een hiphop-duo en hun manager – die het proberen te maken in de muziekindustrie van Miami.

9 november: Sierra Madre: Prohibido Pasar (seizoen 1) - Drama - Al generaties lang leeft de familie Parras in het pittoresque Monterrey, Nuevo León. Zij doen hun uiterste best om de schijn van hun paradijselijke leventje op te houden, maar al snel blijkt dat niets is wat het lijkt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Curb Your Enthusiasm'-fans: seizoen 12 binnenkort te streamen
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Curb Your Enthusiasm'-fans: seizoen 12 binnenkort te streamen

Het oeuvre van de ongemakkelijke mopperkont wordt met nóg een seizoen uitgebreid.

Al meer dan 33 jaar domineert Larry David de wereld van de komedie op televisie. Eerst met Seinfeld en sinds 2000 met zijn serie Curb Your Enthusiasm. En dat houdt gelukkig niet op.


HBO-baas Casey Bloys kondigde namelijk onlangs aan dat het twaalfde seizoen van Curb Your Enthusiasm in februari 2024 in première zal gaan. Normaal probeert HBO seizoenen vooraf in te plannen maar bij Larry David is het altijd maar de vraag wanneer er wat nieuws komt.

Einde van een tijdperk?


Hoewel er eerder dit jaar geruchten de ronde deden dat het 12e seizoen van Curb Your Enthusiasm het laatste zou zijn, zei Bloys dat dergelijke beslissingen nog niet door HBO zijn genomen. Bloys vertelt:

"We laten dat meestal over aan Larry, en ik denk dat hij nadenkt over wat hij wil doen. Hij weet dat het een open uitnodiging is geweest, dus ik denk dat hij zal beslissen of hij wil doorgaan of dit het laatste seizoen wordt."

Niks is nog zeker


Het schijnt dat David's huidige overeenkomst met HBO in 2023 afloopt, wat betekent dat David een nieuwe overeenkomst met het netwerk zou moeten sluiten om een 13e seizoen te kunnen maken.



Hoe dan ook kunnen we in ieder geval uitkijken naar een twaalfde seizoen van Curb Your Enthusiasm. Kijk alle afleveringen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner 'True Detective: Night Country' onthult link tussen eerdere seizoenen
Series / Nieuws

Showrunner 'True Detective: Night Country' onthult link tussen eerdere seizoenen

Het is opmerkelijk te noemen, daar de serie elk seizoen een eigen verhaal heeft.

Het duurt niet lang meer voordat het nieuwste seizoen van de zeer geliefde en spannende thriller True Detective uitkomt. Showrunner Lisa López heeft alvast een paar verrassingen voor de fans.


In het aankomende vierde seizoen True Detective: Night Country, is het voor het eerst dat het script niet uit de koker van de oorspronkelijke bedenker, Nic Pizzolatto, komt. Echter belooft López wel dat er naar vorige seizoenen wordt gerefereerd.

Let op aflevering 6


True Detective is een zogenoemde anthologieserie, wat betekent dat het elk seizoen een ander verhaal vertelt. Het is daarom verrassend dat er in het nieuwe seizoen gerefereerd wordt naar eerder verhalen. López zegt er het volgende over:

"Er zijn overal kleine aanwijzingen te vinden, en in aflevering zes komt er iets groots aan het licht. Het is een op zichzelf staand verhaal, maar het blijft verbonden. Het verhaal is er evenals de duistere en oude goden die actief zijn. Het behoort tot hetzelfde universum."

Nieuw verhaal


True Detective: Night Country heeft Jodie Foster in de hoofdrol als Detective Liz Danvers en Kali Reis als Detective Evangeline Navarro. Samen onderzoeken ze de verdwijning van zes mannen die op het Tsalal Arctic Research Station in Alaska werken.




Vanaf januari 2024 gaat het nieuwe seizoen in première. Kijk de voorgaande seizoenen van True Detective op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De laatste afleveringen van 'Loki' zijn "waanzinnig groot"
Series / Nieuws

De laatste afleveringen van 'Loki' zijn "waanzinnig groot"

Ook de componist Natalie Holt hint op een episch einde van het tweede seizoen.

Aflevering 4 van Loki hakte er bij menigeen stevig in. Eerder lieten producent Kevin Wright en cameraman Isaac Bauman al vallen dat het seizoen een knaller van een afsluiting zal hebben.

Holt maakt vanaf het begin al alle muziek voor de serie. In een interview met ComicBook geeft ze aan dat ze het lastig vond om afscheid te nemen van Loki.

Razend enthousiast


De componiste is duidelijk razend enthousiast over het verhaal. Holt: "De laatste twee afleveringen zijn waanzinnig groot. Ik kan gewoon niet wachten tot de kijkers aflevering 6 gezien hebben".

Ze mag overduidelijk niet te veel verklappen, maar Holt gaf wel aan dat ze "het moeilijk vind[t] om afscheid te moeten nemen".

Onvergetelijk verhaal


De makers hebben er duidelijk een schepje bovenop gedaan om de kijkers een onvergetelijk verhaal te bieden. In de woorden van Wright: "De vraag die we onszelf stelden was 'wat als we het verhaal qua tempo versnellen en daar helemaal voor gaan?' Dit is wat we uiteindelijk ook gedaan hebben".

Bekijk op instagram


Kijk Loki op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.