search
Na het overlijden van Matthew Perry is 'Friends' gelijk weer een kijkcijferkanon
Series / Nieuws

Na het overlijden van Matthew Perry is 'Friends' gelijk weer een kijkcijferkanon

Onlangs overleed 'Friends'-acteur Matthew Perry veel te jong op de leeftijd van 54 jaar.

De jaren 90-komediehit Friends is de laatste jaren opnieuw in populariteit gestegen. Sinds 2020 is de serie verhuisd naar HBO Max en valt goed in de smaak.

De onverwachte dood van Matthew Perry blijkt van invloed te zijn geweest op de serie zelf. In de week na Perry's overlijden stond Friends op nummer 1 van gestreamde series in de VS.

Gebruikersactiviteit


Dit cijfer werd bericht door JustWatch. Hierop worden per week de meest gestreamde series bijgehouden door de kijkers zelf.

JustWatch geeft aan dat ze hun lijsten opstellen aan de hand van gebruikersactiviteit. De leden kunnen zelf aangeven welke series ze van plan zijn te bekijken en vinken deze vervolgens af.

Geen officiële meting


Het betreft hier duidelijk geen officiële meting zoals de Nielsen Ratings. Het is echter niet verbazingwekkend dat er meer naar Friends gekeken wordt nadat een van de hoofdrolspelers is overleden.Perry's rol als Chandler werd door vriend en vijand als memorabel gezien. Het is dus goed voorstelbaar dat de serie een stuk meer gestreamed wordt na Perry's vroegtijdige dood.

Je kunt Friends bekijken op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen