search

Ons nieuws van donderdag 9 november 2023

Eerste spectaculaire trailer voor 'Avatar: The Last Airbender' van Netflix: hopelijk beter dan de film uit 2010
Series / Trailer

Eerste spectaculaire trailer voor 'Avatar: The Last Airbender' van Netflix: hopelijk beter dan de film uit 2010

Volgend jaar, op 22 februari, verschijnt van Netflix de langverwachte nieuwe live action-serie Avatar: The Last Airbender.

Netflix heeft dan eindelijk de eerste trailer online gezet voor de serie Avatar: The Last Airbender, een volgende verfilming van de bekende animatieserie die verscheen van 2005 tot en met 2008.

In 2010 was er al een live action-film van Unbreakable-regisseur M. Night Shyamalan. Die poging werd uiterst zwak ontvangen. De financiële resultaten waren nog niet eens zo heel slecht, maar en vervolg kwam er nooit.

Vier naties


De Netflix-serie volgt zo'n beetje hetzelfde recept. We krijgen vier naties te zien die ooit in harmonie leefden, met voorop de Avatar, meester van alle vier de elementen. Hij bewaakte die de vrede tussen de naties.

Alles veranderde toen de Vuurnatie toesloeg en de Luchtnomaden uitroeide, de eerste stap van de Vuurstuurders om de wereld te veroveren. In de serie zien we hoe Aang, een jonge Luchtnomade, ontwaakt in een wereld die is verwoest door oorlog.

22 februari


Aang begint samen met zijn nieuwe vrienden Sokka en Katara aan een zoektocht om zijn rechtmatige plaats in te nemen als de volgende Avatar. We gaan dit allemaal zien vanaf 22 februari, als de afleveringen op Netflix online verschijnen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Escaping Twin Flames'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Escaping Twin Flames'

Nieuwe maand, nieuwe documentaire over een sekte. Weinig nieuws onder de zon.

Regie: Cecilia Peck | Afleveringen: 3 | Speelduur: 57-58 minuten | Jaar: 2023

Liefde is het mooiste dat er is. Niet uitsluitend in een relatie, gewoon dat gevoel dat je van iemand of iets kan houden. Maar hoe saai het ook klinkt, liefde is toch echt niets anders dan een chemische reactie in je brein. Zodra iemand vertelt dat iets spiritueel is, zouden we anno 2023 direct door moeten hebben dat we te maken hebben met iemand die niet begrijpt hoe biologie werkt of, waarschijnlijker, een oplichter.

Er valt dik te verdienen aan mensen die wanhopig een partner willen. Een stel beweert dat er zoiets bestaat als 'twin flames'. Oftewel zielsverwanten in een nieuw (lucratief) jasje gestoken. Van dit uitgangspunt bouwden deze twee een sekte die tot op de dag van vandaag actief is en inmiddels miljoenen heeft opgeleverd. In Escaping Twin Flames komen voormalige leden aan het woord die uitleggen hoe het begon en hoe het voor hen afliep.

Hoeveel sympathie verdient een sektelid tegenwoordig nog? Deze groepen die je vernederen en aftroggelen voor elke cent, ondanks dat het er dik bovenop ligt dat de leiders liegen, bestaan al op zijn minst sinds de jaren zestig. Er is een hoop onderzoek naar gedaan, waarvan de resultaten gedeeld zijn met de wereld. Om daar in deze eeuw nog voor te vallen is toch als ezel die zich wíl stoten aan een steen?

Want Twin Flames begon misschien bescheiden, maar het lag er dik bovenop dat deze club onzin verkocht. Voor ruim tweeduizend dollar mochten mensen tien weken een seminar volgen met als uitkomst dat ze aan het einde van de rit de liefde van hun leven aan hun zij zouden hebben. Voor wie liever niet aan de bar hangt om iemand te onmoeten zijn er goedkope datingsites of gratis apps. Dat de ware vinden via een cursus van twee maanden onzin is zou iedereen moeten begrijpen.

En dit was nog maar het begin. Al gauw volgden dure opleidingen tot coach, wat in feite inhield dat Twin Flames-leden andere mensen moesten binnenlokken en binnenhouden. Ondertussen maakte het paar, Jeff en 'Shaleia' (ze heet gewoon Megan), filmpjes waarin hij als een derderangs hipstergoeroe wat onzin uitkraamde en zij als een papegaai af en toe wat woordjes herhaalt. Ook beweringen als: "Ik heb ontdekt dat ik de nieuwe Jezus ben, LOL." En de leden vraten het op.

Omdat de koppels zich maar niet wilden vormen, besloot Jeff ze dan maar af te dwingen. Een van de eerste is een sneu geval waarin een meisje van negentien zich verplicht moet overgeven aan een criminele viespeuk waar ze een slecht gevoel bij had. En omdat zich meer vrouwen dan mannen hadden aangesloten kwam Jeff met een nieuw sprookje: sommige dames zijn gewoon heren.

Dat lees je goed: vrouwen moesten accepteren dat ze eigenlijk een man waren en een relatie aangaan met een van de andere vrouwen in de sekte. En dat deden ze. De rode vlaggen hingen al vanaf het begin uit, met bepaalde 'therapeutische' technieken die bekendstaan als hersenspoelen, maar zelfs het afdwingen van transseksualiteit was voor heel wat leden niet voldoende om hun kop uit hun achterste te halen.

Dus, nogmaals: hoeveel sympathie verdienen deze mensen? Dat ze zich eenzaam voelden is begrijpelijk. Dat ze een maandsalaris te betaalden voor deelname is onverstandig. Dat ze van geslacht veranderden omdat hun leider dat eiste is hun eigen fout. Dat ze amper een cent te makken hadden terwijl hun leider filmpjes van zijn eigen rijkdom met ze deelden is hun verdiende loon.

Net als een sekte weinig nieuws te bieden heeft, bevat ook deze documentaire erover uitsluitend de bekende ingrediënten. Het enige wat een beetje afwijkt van de vele voorgangers is een moment waarop twee voormalige leden elkaar ontmoeten, waarvan een zich destijds abusievelijk gedragen en hiervoor een verontschuldiging aanbiedt. Maar het is zeer kort en snel opgelost.

Een rode draad waarin een moeder en haar dochter hun kind respectievelijk eeneiige tweelingzus zijn verloren, leidt tot niets. Zij zit nog steeds in de sekte en komt niet eens aan het woord. Haar familieleden proberen de autoriteiten in te schakelen, maar die hebben te weinig om een zaak mee te starten; mensen sluiten zich vrijwillig aan en daar houdt het mee op. De sekte is overigens nog steeds actief. Om een idee te krijgen van hoe doorzichtig en infantiel die is: op de website staat "wij zijn geen sekte".

Deze sekte behandelen in een documentaire is zelfs niet origineel, want enkele weken geleden verscheen er al een op een andere streamingsdienst. Natuurlijk blijft het fascinerend hoe sommige mensen nog steeds vallen voor dit soort oplichterij en hoe gewillig ze zich laten hersenspoelen, hoe extreem ze met zich laten sollen maar nog steeds volhouden dat hun situatie de beste voor ze is en dat de rest van de wereld gek is. Maar we kennen het nu wel.

★★☆☆☆

Escaping Twin Flames is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer voor 'Masters of the Air': De opvolger van 'Band of Brothers'!
Series / Trailer

Eerste trailer voor 'Masters of the Air': De opvolger van 'Band of Brothers'!

De oorlogsserie Masters of the Air onthult eindelijk de eerste trailer, net zo'n succes als Game

Na lang wachten heeft Apple TV+ de eerste trailer online gezet voor de serie Masters of the Air. Deze oorlogsserie volgt op de succesvolle series Band of Brothers uit 2001 en The Pacific uit 2010.

Masters of the Air is ontwikkeld door John Shiban en John Orloff en gebaseerd op het boek Masters of the Air: America's Bomber Boys Who Fought The Air War Against Nazi Germany uit 2007 van Donald L. Miller.

100th Bombardment Group


De serie volgt 100th Bombardment Group van de United States Army Air Forces tijdens de Tweede Wereldoorlog. We zien flink wat opvallende en minder bekende namen zoals Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann, Raff Law, Barry Keoghan, Josiah Cross, Branden Cook en Ncuti Gatwa.

Apple TV+ heeft de serie gepland voor 26 januari en er zijn negen afleveringen die zijn geregisseerd door Cary Joji Fukunaga (True Detective, No Time to Die), Anna Boden and Ryan Fleck (Captain Marvel, Billions), Dee Rees (Mudbound, The Last Thing He Wanted) en Tim Van Patten (The Pacific, Boardwalk Empire).

Trailer


Hieronder zie je de teaser trailer en in januari zie je de serie dus op Apple TV+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De poster voor 'Avatar: The Last Airbender' onthult dat er iets groots aankomt op Netflix
Series / Posters

De poster voor 'Avatar: The Last Airbender' onthult dat er iets groots aankomt op Netflix

Later vandaag verschijnt de teaser trailer voor de grote Netflix-serie Avatar: The Last Airbender.

Het is komende dagen Netflix Geeked en dat betekent dat er heel wat onthullingen zijn over aankomende series op de streamingdienst. Zo krijgen we vandaag de trailer voor Avatar: The Last Airbender.

Op X verscheen al de poster voor de serie en die onthult al iets groots. We zien drie van de personages uit de serie op het ernome wezen Appa staan. Een verschijningsdatum durfde de dienst nog niet te geven.

Aang, Katara en Sokka


De personages die we zien zijn Aang, Katara en Sokka. Zij worden gespeeld door respectievelijk Gordon Cormier, Kiawentiio en Ian Ousley. Daniel Dae Kim en Paul Sun-Hyung Lee spelen twee andere belangrijke personages, namelijk Fire Lord Ozai en respectievelijk General Iroh.

Avatar: The Last Airbender is gebaseerd op de gelijknamige animatieserie uit 2005-2008 van Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko. Zij waren oorspronkelijk ook bij de serie van Netflix betrokken, maar vertrokken na creatieve menigsverschillen.

2024


Op dit moment weten we nog niet wanneer de serie van showrunner Albert Kim verschijnt. Er zijn in ieder geval acht afleveringen en hieronder zie je de poster. Later vandaag krijgen we dus de trailer!




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van Ross: deze scène uit 'Friends' bewijst dat hij geen eikel is
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van Ross: deze scène uit 'Friends' bewijst dat hij geen eikel is

Ross verdient het niet om de slechtste vriend van Friends genoemd te worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De sitcom Friends heeft ons geïntroduceerd aan onze favoriete vrienden. Helaas is niet iedereen van de iconische vriendengroep even populair. Ross heeft vanaf het begin zijn positie in de groep moeten verdedigen bij fans, maar deze scène bewijst dat hij een goed persoon is.

Chandler, Monica, Rachel, Phoebe, Joey en Ross hebben allemaal hun eigen gebreken en dat is ook precies wat de serie zo goed maakt: niemand is perfect. Toch slaagden de vrienden erin om ieders hart te veroveren. Met uitzondering van Ross.

Ross is niet geliefd


Ross is niet zo geliefd als de andere personages en dat komt vooral door de verhaallijn ‘we waren op pauze’. Hij verraadde Rachel, maar betekent dit dat hij een slecht persoon is?

Je hoeft helemaal niet ver te zoeken om het tegendeel te bewijzen. In seizoen 3 aflevering 7 ging hij uit eten met Rachel en haar vader. Op het einde van het etentje geeft Mr. Green slechts 4% fooi.

Te weinig of te veel fooi?


Ross raakte hierdoor helemaal in paniek, omdat hij vond dat dit te weinig was. Uiteindelijk liet hij een briefje van 20 dollar achter, maar Mr. Green beschuldigde hem meteen ervan dat hij wilde pronken. Ook stelde hij meteen voor dat Ross de hele rekening moest betalen.



Het is echter duidelijk dat Ross dit niet deed om op te scheppen, maar zich oprecht zorgen maakte over het gedrag van Mr. Green. Hij was boos over de kleine fooi en besefte ook hoe beledigend dit was voor Rachel, die zelf serveerster was.

Friends is te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Gadis Kretek'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Gadis Kretek'

Ontroerend verhaal over een onmogelijke liefde in de Indonesische kruidnagelsigarettenindustrie.

Regie: Kamila Andini, Ifa Isfansyah | Cast: Dian Sastrowardoyo (Dasiyah), Ario Bayu (Raya), Putri Marino (Arum), Arya Saloka (Lebas), Ibnu Jamil (Senu), Sheila Dara Aisha (Purwanti), Verdi Solaiman (Soedjagad), Rukman Rosadi (Idroes) e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 58-74 minuten | Jaar: 2023

Gadis Kretek ('het sigarettenmeisje'), vertelt over het leven van Dasiyah, een dochter van een Indonesische tabaksfabrikant die moeite heeft zich te schikken naar de gebruiken en tradities van haar tijd. Ze besluit uiteindelijk haar hart te volgen, maar waar dit heen leidt blijft lange tijd een groot mysterie. Decennia later gaan nakomelingen op zoek naar antwoorden.

In 2001 kampt de oudere Raya met gezondheidsproblemen en roept in zijn slaap regelmatig om ene 'Jeng Yah', maar wie dat is en waarom hij zich zo over haar opwindt is zijn kinderen een raadsel. Zijn zoon Lebas besluit daarom op onderzoek uit te gaan. Ondertussen start de tweede tijdlijn, maar blijft de kijker in het ongewisse.

In die tweede tijdlijn, die zich eind jaren zestig en begin jaren zeventig afspeelt, wordt de jonge Dasiyah uitgehuwelijkt aan militair Seno. Ondertussen ontdekt ze haar talenten én wordt ze verliefd op Raya, die voor haar vader werkt. Er wordt van haar verwacht dat ze trouwt, kinderen krijgt en nooit meer zal werken, maar dit idee staat haar tegen en ze beschikt over een uitzonderlijk talent waarmee ze de tabaksfabriek van haar vader weer groot kan maken. Een groot dilemma ontstaat, waarmee actuele onderwerpen als vrijheid en gelijkheid worden aangesneden.

Het mysterieuze tintje blijft lang hangen, hoewel de connectie tussen de twee verhaallijnen wel snel duidelijk wordt. De eerste afleveringen zijn behoorlijk langdradig, met in de vroegere tijdlijn een zoetsappig, standaard liefdesverhaal en in de meer recente tijdlijn een zoektocht die maar geen antwoorden lijkt op te leveren. Pas in de tweede helft van de serie wordt het verhaal spannender en ontroerender wanneer de puzzelstukjes op hun plaats beginnen te vallen. Hiermee wordt het plot meteen een stuk interessanter.

Hiermee is Gadis Kretek gered. De serie is mooi vormgegeven, met een goed onderscheid tussen de verschillende tijdlijnen, wat zorgt voor een rustige, prettige kijkervaring. Op het acteerwerk is ook weinig aan te merken. De prachtige Dian Sastrowardoyo zet op ontroerende wijze de rol van Dasiyah neer en weet daarmee het hart van de kijker te raken.

Voor een echte ontknoping moet de kijker echter wel tot het laatste moment wachten. De slotaflevering gaat ineens met een sneltreinvaart door het hele verhaal heen, als de zus van Dasiyah besluit onder het genot van een kop soep het hele verhaal te vertellen aan haar dochter en Lebas. Ondertussen lijken die laatste twee elkaar helemaal gevonden te hebben en blijkt er een nieuw zoetsappig liefdesverhaal te zijn ontstaan, waarmee een treurig verhaal toch een positief einde krijgt.

★★★☆☆

Gadis Kretek is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Wednesday'-tatoeage ging viraal voor alle verkeerde redenen
Series / Nieuws

Deze 'Wednesday'-tatoeage ging viraal voor alle verkeerde redenen

Oeps! We kunnen niet geloven dat dit de bedoeling was.

Veel mensen houden zoveel van een serie dat ze bereid zijn iets groots te doen voor hun favoriete personages. Soms besluiten fans zelfs de personages permanent op hun lichaam te laten zetten. Helaas voor deze fan liep dit iets anders dan verwacht.

Een fan van Wednesday besloot hun liefde voor de serie te tonen met een tatoeage van Wednesday. De tatoeage ging meteen viraal, maar niet omdat deze zo mooi was.

Een mislukte tatoeage


De getatoeëerde Wednesday verliep namelijk iets anders dan gepland en zag er niet helemaal uit als Jenna Ortega. In plaats daarvan loopt de fan nu met een tatoeage rond die eruitziet als Samuel L. Jackson.

De tatoeage ging meteen viraal en werd één van de meest epische tatoeage-fails aller tijden. Het laat dan ook zien dat de beste bedoelingen soms onverwacht hilarisch kunnen eindigen.

De vergelijkingen


De foto is op Twitter al miljoenen keren bekeken, maar niet iedereen is het eens met de vergelijking met Samuel L. Jackson. Sommigen zeggen namelijk dat de tatoeage er meer uitziet als de West-Afrikaanse komiek Grand M.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends' ontweek een fout die 'How I Met Your Mother' doemde
Series / Nieuws

'Friends' ontweek een fout die 'How I Met Your Mother' doemde

De series lijken heel veel op elkaar, maar de eindes kunnen niet veel verschillender zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De twee sitcoms Friends en How I Met Your Mother worden vaak met elkaar vergeleken; welke serie is beter? Het einde van de series kon echter niet verder uit elkaar liggen en het was precies de laatste aflevering die How I Met Your Mother doemde.

Friends en How I Met Your Mother waren allebei populair door hun humor, personages en vriendschappen. Het is dus niet apart dat de twee sitcoms de hele tijd vergeleken worden.

Het grote verschil


De allerlaatste aflevering, Last Forever, van HIMYM verpestte echter de hele serie. Hier wordt eindelijk de langverwachte ontmoeting tussen Ted Mosby en The Mother uit de titel bekendgemaakt.

Dan komt de eerste onverwachte wending: de moeder is overleden door een terminale ziekte. Dan realiseert Ted ineens dat hij heel veel van Robin houdt. Deze wending zou schokkend moeten zijn, maar ondermijnt de groei van de personages.

Hoe Friends het totaal anders aanpakte


Friends sloot af met The Last One, waarin Ross en Rachel's relatie centraal stond. Rachel besluit niet naar Parijs te vliegen en terug te gaan naar Ross, maar ze mag het vliegtuig niet uit.



De kijkers zaten de rest van de aflevering dus in spanning af te wachten of ze nog op tijd zou zijn. Friends bleef trouw aan de opgezette verhaallijnen en kernwaarden, terwijl HIMYM voor iets onverwachts koos, wat inconsistent aanvoelde.

Friends is te streamen op HBO Max en How I Met Your Mother op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Gen V'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Gen V'

Waardige spin-off van The Boys die net zo grof en ongezouten op je bord wordt gesmeten.

Regie: Nelson Cragg, Steve Boyum, Rachel Goldberg, e.a. | Cast: Jaz Sinclair (Marie), Chance Perdomo (Andre), Lizze Broadway (Emma), Maddie Phillips (Cate), London Thor (Jordan), Derek Luh (Jordan), Asa Germann (Sam), Patrick Schwarzenegger (Golden Boy), Shelley Conn (Indira Shetty), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 38-58 minuten | Jaar: 2023

Dat het succes van The Boys de franchise in overdrive heeft geschoten is precies waar fans op zaten te wachten. De gehypete spin-off Gen V raast als een wervelstorm over het scherm, met een doortimmerd verhaal over ontworpen superhelden die door de wereld ogenschijnlijk op handen worden gedragen. Gruwelijk over de top met vuilbekkerij van jewelste. Brutaal, schaamteloos en meer ontploffende piemels dan je lief is.

In The Boys kwam op tafel dat superhelden niet met krachten worden geboren, maar deze hebben gekregen nadat ze door het smiechterige Vought International zijn geïnjecteerd met Compound V. Vaak met toestemming van de ouders, soms gedwongen als experiment. Mede dankzij de constante verheerlijking in de media hebben de studenten van het superheldentrainingscentrum Godolkin University het nogal hoog in de bol gekregen en de hoge heren van Vought International hebben hier gemene plannen mee. Maar wanneer een groepje einzelgängers op geheimen stuit, beginnen ze de oprechtheid van het systeem in twijfel te trekken.

Zoals we van de franchise gewend zijn trekt ook Gen V alles heerlijk uit zijn verband. De meest absurde situaties monden uit in scènes waar je rooie oortjes van krijgt, afgemaakt met een onnatuurlijke hoeveelheid scheldwoorden in letterlijk iedere zin. Voor de grap zou er een 'fuck count' mee moeten lopen in plaats van een 'kill count', want soms lijkt het gevloek er enkel omdat men dit van de serie verwacht. Wel sluit het perfect aan bij de jonge personages op God U. Lekker psychopathisch, lekker leuk.

Wanneer je in een zak met superkrachten graait, is de kans groot dat je een dubbele pakt. Vanzelfsprekend zijn er daardoor talloze overeenkomsten met de helden van Marvel en DC. Maar dat Gen V niet buitensporig creatief is wat betreft superkrachten (laserogen, pijlsnel rennen, andermans brein op een ander spoor zetten) maak de serie goed met de manier waarop deze worden gebruikt. Bizar overdreven moordwerk bijvoorbeeld. Of dat een bepaalde kracht volledig draait om kotsen. Te raar voor woorden. Maar daar heb je ook gelijk de reden waarom beide series zo'n gigantische aanhang hebben.

Spin-offs zijn riskant. Weinig kunnen tippen aan het origineel en negen van de tien keer mogen ze door de gootsteen worden gespoeld. Wanneer men voor de setting van zo'n spin-off niets beters kan bedenken dan de schoolbanken riekt dit naar gemakzucht. Door de duidelijke link met The Boys en knipoogjes naar eerdere gebeurtenissen is Gen V gelukkig een naadloze overgang van The Seven naar een stel losgeslagen pubers. Hoog tijd om te zien hoe je op handen en knieën door hersenen kruipt en een moordwapen maakt van menstruatiebloed. Happy trails, you fucking cunt.

★★★★☆

Gen V is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' seizoen 4: Teaser onthult mogelijke confrontatie Homelander tegen Billy Butcher
Series / Nieuws

'The Boys' seizoen 4: Teaser onthult mogelijke confrontatie Homelander tegen Billy Butcher

Waar de spin-off stopt neemt de originele serie het direct weer over.

Het is misschien wel de allergrootste hit voor Amazon's Prime Video. Na drie succesvolle seizoenen van The Boys maakt de streamingdienst zich op voor een vierde seizoen, en komt met twee nieuwe posters.


In de posters zijn de personages Homelander (Antony Starr) en Billy Butcher (Karl Urban) te zien. Terwijl Butcher in de schaduw staat en naar confetti kijkt die op de grond is gevallen, lijkt een triomfantelijke Homelander welkom te worden geheten op het podium.

Theorie na theorie


De posters zullen zeker de lopende theorieën over President Homelander aanwakkeren, aangezien de poster de schurk letterlijk als een potentiële politicus beschouwt. Maar nog niets is door Prime Video bevestigd.

Het vierde seizoen van The Boys zal volgens showrunner Eric Kripke direct vervolg geven aan de gebeurtenissen in de spin-off Gen V. Kripke wil het publiek ook verzekeren dat de tijdlijnen eenvoudig worden gehouden om de kijker niet te veel te verwarren.

Geen bord spaghetti


Kripke vertelt over seizoen vier: "Dus het is allemaal heel modulair. Het is alsof er seizoen 3 van The Boys is, en daarna vindt Gen V plaats, en daarna seizoen 4 van The Boys. En daarna vindt Gen V seizoen 2 plaats. Het is meer als auto's op een trein dan als een bord spaghetti."



Komend jaar zal het vierde seizoen in première gaan. Kijk tot die tijd alle afleveringen van The Boys op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Donkere en buitengewone thriller is eindelijk voor het grote publiek te streamen
Films / Nieuws

Donkere en buitengewone thriller is eindelijk voor het grote publiek te streamen

Op vrijdag 10 november kunnen we op Netflix de langverwachte thriller 'The Killer' streamen bij de dienst.

David Fincher weet een hoop mensen, die de film al wel hebben kunnen zien, enthousiast achter te laten met zijn nieuwe gewaagde thriller. Voeg hem nu alvast toe aan je watchlist als je dat nog niet gedaan hebt.

Regisseur Fincher heeft de laatste jaren een aantal grote successen op zijn naam gezet zoals onder andere Seven, Zodiac, House of Cards en The Social Network.

Cast


Michael Fassbender zien we als The Killer in deze thriller. Hij wordt tot op heden geprezen voor de uitmuntende vertolking van zijn rol. Verder zien we ook Tilda Swinton, Arliss Howard, Monique Ganderton, Lacey Dover, Charles Parnell, Kerrey O'Malley en Sala Baker.

Synopsis


Na een rampzalige misser gaat een koude, methodische en meedogenloze moordenaar de strijd aan met zijn werkgevers.

Hij probeert zichzelf voor te houden dat deze wereldwijde klopjacht allesbehalve persoonlijk is.



Eerste reacties


"Een donkere en gelikte thriller met een hoofdpersoon met, laten we zeggen, zeer twijfelachtige moraal. Welkom terug, David Fincher.", vertelt een van de critici op Rotten Tomatoes. De critici scoren de film tot zover daar 87%, het publiek 82%.

Recensent Thomas Streekstra van FilmTotaal geeft de film 3.5 van de 5 sterren. Hij sluit zijn recensie af met de volgende woorden, "Voor de regisseur die ons iconische films zoals 'Se7en' en 'The Social Network' bracht, is het eindresultaat toch enigszins teleurstellend te noemen. Eigenlijk kleurt Fincher hier wel erg braaf tussen de lijntjes."



Vanaf vrijdag


Stream de nieuwste thriller van Fincher vanaf vrijdag 10 november bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things': seizoen 5 plaagstootje zorgt voor de nodige speculaties op X - Twitter
Series / Nieuws

'Stranger Things': seizoen 5 plaagstootje zorgt voor de nodige speculaties op X - Twitter

De eerste regels van het scenario van seizoen 5 zijn nu online te lezen.

Sinds eind september wordt er weer druk geschreven aan Stranger Things. Velen zitten met smart te wachten op de ontknoping van de Netflix-hit.

Gelukkig waren de schrijvers zo vriendelijk om een hint te droppen op X - Twitter. De fans zijn voorlopig wel even zoet wat theorieën over het slotseizoen betreft.

Gezang


De eerste regels zijn zeker sfeervol te noemen. Er is sprake van een gure wind, en zo te lezen speelt de scène zich af in een bosrijke omgeving.

Vervolgens wordt er gezang genoemd, en het betreft hier de stem van een kind. Tot slot gaat het om een "welbekend" liedje. De vraag is natuurlijk waar dit naar kan verwijzen.

Mooie afronding


Menig fan noemt Will Byers, aangezien hij in het allereerste seizoen Should I Stay or Should I Go aan het zingen was. Dit zou natuurlijk een mooie afronding zijn aangezien je het verhaal dan eindigt zoals het begon.



@Soph vraagt zich echter af: "Is het 'Running up that Hill? Zeg alsjeblieft dat het Running up that Hill is". @Megan Elizabeth zit aan Henry te denken en het nummer Dream a Little Dream. Hopelijk zullen er meer hints gedeeld worden in afwachting van het naderende einde van deze Netflix-monsterhit.

Stranger Things is te bekijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na het overlijden van Matthew Perry is 'Friends' gelijk weer een kijkcijferkanon
Series / Nieuws

Na het overlijden van Matthew Perry is 'Friends' gelijk weer een kijkcijferkanon

Onlangs overleed 'Friends'-acteur Matthew Perry veel te jong op de leeftijd van 54 jaar.

De jaren 90-komediehit Friends is de laatste jaren opnieuw in populariteit gestegen. Sinds 2020 is de serie verhuisd naar HBO Max en valt goed in de smaak.

De onverwachte dood van Matthew Perry blijkt van invloed te zijn geweest op de serie zelf. In de week na Perry's overlijden stond Friends op nummer 1 van gestreamde series in de VS.

Gebruikersactiviteit


Dit cijfer werd bericht door JustWatch. Hierop worden per week de meest gestreamde series bijgehouden door de kijkers zelf.

JustWatch geeft aan dat ze hun lijsten opstellen aan de hand van gebruikersactiviteit. De leden kunnen zelf aangeven welke series ze van plan zijn te bekijken en vinken deze vervolgens af.

Geen officiële meting


Het betreft hier duidelijk geen officiële meting zoals de Nielsen Ratings. Het is echter niet verbazingwekkend dat er meer naar Friends gekeken wordt nadat een van de hoofdrolspelers is overleden.



Perry's rol als Chandler werd door vriend en vijand als memorabel gezien. Het is dus goed voorstelbaar dat de serie een stuk meer gestreamed wordt na Perry's vroegtijdige dood.

Je kunt Friends bekijken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Game of Thrones'-spinoff 'Snow': komt deze er nu wel of niet?
Series / Nieuws

De 'Game of Thrones'-spinoff 'Snow': komt deze er nu wel of niet?

Er is meer bekend over de plannen zijn met betrekking tot de spin-off.

Toen bekend werd dat Kit Harington een vervolg op Game of Thrones aan het ontwikkelen was reageerden fans verheugd. De acteur was van plan om opnieuw in de huid van Jon Snow te kruipen in Snow.

Schrijver George R.R. Martin was ook te spreken over dit idee, maar jammer genoeg lijkt HBO er anders over te denken. In een interview met TVLine geeft
HBO-baas Casey Bloys aan dat er geen groen licht gegeven is.

Meerdere ideeën


Bloys legt uit dat er meerdere ideeën op tafel liggen met betrekking tot de wereld van Westeros. Het vervolg Snow is er een van, maar voorlopig hoeven de fans nergens op te rekenen.

Bloys: "In de lente van 2023 heeft Dunk and Egg akkoord gekregen. Voor nu zijn er geen andere 'GoT'-series waar we gevorderde plannen voor hebben. Wel zijn we altijd bezig met scenario's gebaseerd op 'Game of Thrones'".

Onduidelijke status


Met Dunk and Egg doelt Bloys op Martins novelle die zich zo'n 100 jaar voor Game of Thrones afspeelt. Het filmen hiervoor begint de komende lente met als werktitel Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight.

Bekijk op instagram


Bloys lijkt hier te zeggen dat Snow voorlopig weliswaar stilligt, maar dat dit niet betekent dat de serie helemaal van de baan is. Voorlopig zijn House of the Dragon en de prequelserie over Dunk en Egg dus de enige officiële spin-offs.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pak je kans: deze gave films en series worden bijna van Netflix verwijderd
Series / Featured

Pak je kans: deze gave films en series worden bijna van Netflix verwijderd

Wees er snel bij als je de spannende actiefilm 'Bastille Day' met Idris Elba nog wilt zien.

Er staan weer enkele mooie films en series op het punt om te verdwijnen van het platform van Netflix. Wil jij ze nog snel gezien hebben? Maak dan gauw je agenda leeg en zet die serie of film op.

Hieronder kan je alle films en series vinden, die de komende dagen zullen worden verwijderd van Netflix.

Bad Banks | Netflix | Vanaf 9 november niet meer te zien



Seksisme in de financiële sector wordt aan de kaak gesteld in deze serie over investeerder Jana. Haar ideale werkgever is mogelijk net zo corrupt als de vorige.



Bastille Day | Netflix | Vanaf 11 november niet meer te zien



Een ervaren zakkenroller werkt zich in de nesten door een verwisseling en moet samenwerken met een nuchtere CIA-agent om in Parijs een groep terroristen op te sporen.



Op zoek naar meer?


Toch behoefte aan iets anders? Neem dan een kijkje of één van deze 4 ijzersterke actiethrillers op Netflix beter bij jou in de smaak valt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van 'Ferry: de serie'? Verorber dan ook deze 4 spijkerharde maffiaseries op Netflix
Series / Featured

Fan van 'Ferry: de serie'? Verorber dan ook deze 4 spijkerharde maffiaseries op Netflix

Op Netflix kan je een duik nemen in de onderwereld van verschillende landen.

Met Ferry: de serie ligt de aandacht van erg veel Netflix-abonnees weer bij de gruwelijke avonturen van de georganiseerde misdaad. Trek in meer? Check dan gauw of je onderstaande maffiaseries op Netflix al gezien hebt van buitenlandse bodem.

Gomorra | Netflix | 5 seizoenen



Nadat het hoofd van de familie gevangen is genomen, ontketent zich een machtsstrijd binnen de georganiseerde misdaad van Napels met genoeg bloederige gevolgen vandien.



Fear City: New York vs The Maffia | Netflix | 3 afleveringen



Vijf maffiafamilies regeerden in de jaren 70 en 80 met bloedige vuist over New York, totdat een groep FBI-agenten het ondenkbare probeerde: ze uitschakelen.



Vincenzo | Netflix | 20 afleveringen



Een Koreaans-Italiaanse maffia-advocaat geeft een conglomeraat een koekje van eigen deeg met een dosis gerechtigheid tijdens een bezoek aan zijn moederland.



Druglords | Netflix | 2 seizoenen



Dit zijn de verhalen van de beruchtste drugsbazen uit de geschiedenis, hun wrede handlangers, en de mannen en vrouwen die hebben gezworen hen ten val te brengen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op 'Stranger Things'-prequel 'The First Shadow': Het Hawkins-universum groeit
Series / Nieuws

Eerste blik op 'Stranger Things'-prequel 'The First Shadow': Het Hawkins-universum groeit

Netflix breidt binnenkort het Hawkins-universum uit van de TV naar Londen's West End.

Fans van Stranger Things zijn het inmiddels wel gewend om lang te wachten op een nieuw seizoen. Om de frustratie van het wachten te verzachten komt binnenkort de speciale prequel Stranger Things: The First Shadow uit.


Echter moet hier wel gelijk bij gemeld worden dat je er een enkeltje Londen voor moet boeken, want Netflix brengt de wereld van Hawkins naar het podium in het Mecca van de musicals, het West End in Londen.

Ontdek de geschiedenis van Hawkins


Ter ere van Stranger Things Day, dat op maandag begon, bracht Netflix veel nieuwe informatie en content van achter de schermen. De Duffer Brothers vertelden in een nieuwe promovideo over de theatershow en hoe ze op het idee kwamen.

De nieuwe Stranger Things-productie is een prequel die zich afspeelt in Hawkins, Indiana, in de late jaren 50 en vertelt het verhaal van de komst van Henry Creel. Drie van de belangrijkste personages in de show zijn jongere versies van Hopper, Joyce en Bob.

Iedereen kijkt er naar uit


Nadat ze de oorspronkelijke serie Stranger Things hadden gemaakt, vonden de Duffer Brothers dat er meer uit het universum te halen was en gingen de samenwerking aan met theatermakers Stephen Daldry en Kate Trefry. Kijk hieronder naar de nieuwe promo.



Voorlopig wordt het nog even wachten op het vijfde seizoen van de reguliere serie. Mocht je niet naar Londen kunnen/willen kan je altijd nog alle afleveringen van Stranger Things kijken op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO kondigt aan wanneer we de nieuwe seizoenen van 'House of the Dragon', 'The Last of Us' en 'The White Lotus' eindelijk kunnen gaan zien
Series / Nieuws

HBO kondigt aan wanneer we de nieuwe seizoenen van 'House of the Dragon', 'The Last of Us' en 'The White Lotus' eindelijk kunnen gaan zien

HBO heeft aangegeven wanneer haar grote series weer te zien zijn.

Door alle stakingen ligt de film- en seriewereld flink stil. Gelukkig zijn de meeste stakingen achter de rug en hebben we weer een beetje zicht op de toekomst. Zo heeft HBO onlangs geschatte releasedata aangekondigd voor zijn meest populaire projecten.

Tijdens een recente persconferentie in New York kondigde de CEO van HBO, Casey Bloys, verschillende aankondigingen aan met betrekking tot de meest populaire series.

House of the Dragon - Seizoen 2 (Begin zomer 2024)


De Game of Thrones-prequel had misschien een wat moeilijke start, omdat veel kijkers het in eerste instantie niet zo indrukwekkend vonden. Maar uiteindelijk won de serie toch het publiek voor zich en werd het de meest populaire show van HBO.



The White Lotus - Seizoen 3 (2025)


Deze steengoede zwarte comedy was een onmiddellijke hit toen het in 2021 in première ging. Het tweede seizoen was al even populair bij de kijkers, wat betekent dat een derde seizoen slechts een kwestie van tijd is. Helaas zal het derde seizoen pas in 2025 te zien zijn.



The Last of Us - Seizoen 2 (2025)
Met zijn debuut aan het begin van dit jaar ontving dit post-apocalyptische drama zulke positieve beoordelingen van kijkers en critici dat het niet anders kon dan vernieuwd worden voor een volgend seizoen. Helaas keert de serie pas in 2025 terug vanwege de stakingen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste maffia/misdaadserie aller tijden met een onaantastbare 9,2 op IMDb is nog altijd gewoon te streamen op HBO Max
Series / Nieuws

De beste maffia/misdaadserie aller tijden met een onaantastbare 9,2 op IMDb is nog altijd gewoon te streamen op HBO Max

'The Sopranos' is een geweldige maffia-serie die nog altijd te streamen is op HBO Max.

Op de televisie barst het natuurlijk van de misdaadverhalen, maar geen enkele serie heeft ooit zo diep en realistisch in de donkere onderwereld van de maffia gegraven als The Sopranos. Met zijn complexe verhaallijnen en diepgaande personages heeft deze serie de lat ongekend hoog gelegd voor al zijn opvolgers.

In The Sopranos volgen we het leven van Tony Soprano, een maffiabaas die worstelt met de balans tussen zijn criminele activiteiten en zijn gezinsleven. De serie weeft op meesterlijke wijze het web van intriges, verraad en loyaliteit dat de maffiawereld kenmerkt. Tony, gespeeld door James Gandolfini, is een complex personage dat voortdurend op de rand van de chaos balanceert.

Een Diepgaand Portret van de Maffiawereld


De serie biedt een diepgaand portret van de maffiawereld, waarin familiebanden even sterk zijn als de drang naar macht en rijkdom. De complexe relaties tussen de personages voegen een extra laag van drama toe aan het verhaal. The Sopranos slaagt erin om de kijker te laten meevoelen met personages die tegelijkertijd slachtoffer en dader zijn.

De duistere onderwereld van The Sopranos is onnavolgbaar. Het verhaal onthult de intrigerende dynamiek van de maffia, waar loyaliteit snel kan omslaan in verraad en waar niemand echt veilig is. Elke aflevering is doordrenkt met spanning en onverwachte wendingen.

IMDb en Rotten Tomatoes Beoordelingen


Met een IMDb-score van een 9.2 en een Rotten Tomatoes-beoordeling van 94%, behoort The Sopranos zonder twijfel tot de top van de televisieseries.

Bekijk op instagram


Bekijk de serie hier op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwste Stephen King-serie is alweer gecanceld, na slechts één seizoen
Series / Nieuws

De nieuwste Stephen King-serie is alweer gecanceld, na slechts één seizoen

Er waren veel geruchten over een tweede seizoen, maar de showrunner heft het trietse nieuws gedeeld.

In 2022 kwamen geruchten dat EPIX bezig was met het tweede seizoen van Chapelwaite. De grote vraag is echter of dit wel komt of dat alle positieve updates niets meer waren dan geruchten.

Dit verhaal is gebaseerd op het korte verhaal van iconische schrijver Stephen King, ‘Jerusalem’s Lot’. Het volgt kapitein Charles Boone (Adrien Brody) in de jaren 1850 die terugkeert naar zijn familie, alleen om erachter te komen dat zijn thuis, het kleine stadje Preacher’s Corners in Maine, behekst is.

Een tweede seizoen?


De serie is nooit officieel verlengd, maar in februari 2022 kondigde EPIX wel aan dat er vooruitgang was geboekt bij het ontwikkelingsproces.

Onlangs plaatste showrunner Jason Filardi het bericht op Twitter dat er geen tweede seizoen zal komen. Hij liet in zijn bericht weten dat hij bang is "dat het verhaal van kapitein Boone eindigt op dat verweerde strand van Maine. Er komt geen seizoen 2. Bedankt aan alle Chapelwaite-fans!"

Het einde van het verhaal


Het verhaal eindigt bij het eerste seizoen en de speculaties van fans waren dus alleen dat; speculaties en geen updates.


Chapelwaite is te streamen op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.