search
Hoofdrolspeler 'Prison Break' laat zich uit over de reboot: "Ik wens ze succes"
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler 'Prison Break' laat zich uit over de reboot: "Ik wens ze succes"

De acteur Dominic Purcell speelde Lincoln Burrows in de originele hitserie.

De serie Prison Break was van 2005 tot en met 2009 een groot succes. Vooral het eerste seizoen wist indruk te maken en dat zorgde voor een flinke groep fans. In 2017 verscheen er zelfs een revivalseizoen.

Eerder deze maand werd duidelijk dat er een reboot in ontwikkeling is bij de Noord-Amerikaanse streamingdienst Hulu, onderdeel van Disney. Er is nu een reactie voor hoofdrolspeler Dominic Purcell.

Prison Break


In de gevangenisthriller speelde Purcell de rol van Lincoln Burrows, de broer van Michael Scofield (Wentworth Miller). Het personage Burrows is ter dood veroordeeld voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Scofield heeft een ingenieus plan om zijn broer te laten ontsnappen uit de gevangenis.

Purcell over het succes, op Instagram: "Prison Break was een buitengewoon geschenk voor mij en mijn naasten. Vooral mijn familie. Ik ben enorm dankbaar voor het succes, hier en wereldwijd. Een eenmalig iets. Een zeldzame gebeurtenis. Ik heb heel veel geluk gehad, dat is mij altijd bijgebleven."

Reboot


De reboot zal naar verwachting geen van de personages uit de originele serie terugbrengen. Purcell geeft aan dat zowel Miller als hij niet in de serie te zien zal zijn: "Er is een nieuwe versie van Prison Break in ontwikkeling. Deze zal zonder mijzelf en Wentworth zijn," aldus Purcell.

Bekijk op instagram

Toch wenst hij de makers succes: "Ik wens ze succes. Dat hoofdstuk is afgesloten. Een nieuw hoofdstuk lonkt, er broeit een nieuwe en reële mogelijkheid."

Terugkijken


Wil je Prison Break (opnieuw) kijken, dan vind je de serie nu op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen