search
Waarom deze twee periode drama's meer verschillen dan je denkt dus stop met het vergelijken van deze series
Series / Nieuws

Waarom deze twee periode drama's meer verschillen dan je denkt dus stop met het vergelijken van deze series

Soms lijken de verschillen heel klein, maar het zijn echt twee verschillende verhalen.

Bridgerton was meteen al een groot succes dus het is geen verrassing dat er ook andere series met een soortgelijk thema zijn verschenen. Deze series zijn misschien niet het meest historisch accuraat, maar scoren wel heel erg hoog in entertainmentwaarde.

Er was al meteen veel rumoer over het nieuwe periode drama The Buccaneers. Veel fans dachten dat dit een goedkope kopie zou zijn van Bridgerton.

Verhitte discussies


Deze verschillen veroorzaakten uiteraard verhitte discussies op sociale media. Maar zijn deze discussies terecht? Eigenlijk niet, want de twee series lijken compleet anders te zijn.

De verhalen van Bridgerton zijn heel zachtaardig, iedereen is hetero en er is weinig ruimte voor modernisering. Dit komt doordat het bronmateriaal van Julia Quinn in de jaren 2000 is geschreven. Bij The Buccaneers ligt dit alleen net wat anders, want deze verhalen komen uit de jaren 30.

Het verhaal van The Buccaneers


De makers van The Buccaneers hebben veel meer creatieve vrijheid, waardoor ze hun serie helemaal naar hun hand kunnen zetten. Dit geeft de serie de kans om zich af te zetten van de regels van het periodedrama-genre waar Bridgerton zich noodgedwongen aan moet blijven houden.



The Buccaneers is te streamen op Apple TV.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen