Netflix-serie 'The Haunting': Wat had het derde seizoen volgens Mike Flanagan gebracht?

Geschrapte plannen 'The Haunting' seizoen 3

De horrrormaker had al een perfect verhaal en plan in petto voor een derde serie in de reeks

Glenn Walsh, 20-11-2023 06:38

The Haunting of Hill House was de eerste serie die Mike Flanagan voor Netflix maakte en het bleek een enorm succes. Al gauw werden er plannen gemaakt voor vervolgen, alleen werden ze niet allemaal gerealiseerd.
Geïnspireerd op anthologieseries als American Horror Story werd The Haunting omgetoverd tot een anthologie. Het eerste seizoen was gebaseerd op Shirley Jacksons roman en het tweede seizoen The Haunting of Bly Manor op de verhalen van Henry James. Maar er was dus ook bijna een derde seizoen verschenen.

Het huis uit de hel

Uitgever Suntup Editions onthulde recentelijk een beperkte uitgave van Richard Mathesons roman uit 1971, Hell House, met een speciaal voorwoord van Flanagan. Hij bevestigde dat The Haunting of Hell House zijn beoogde derde seizoen was.

Flanagan vertelde zelf: "Had het derde seizoen gekomen dan wilde ik The Haunting of Hell House maken. Het was ook eigenlijk de eerste titel die we in gedachten hadden na Hill House, alleen konden we de rechten niet verkrijgen en het is er nooit meer van gekomen."

Desondanks succes voor Netflix & Flanagan

Ondanks het uitblijven van een derde seizoen hebben Flanagan en Netflix niet stilgezeten. Flanagan maakte eerder al de film Gerald's Game en later volgden hitseries als Midnight Mass, The Midnight Club en het recentelijke The Fall of the House of Usher.


Kijk nog eens alle afleveringen van The Haunting of Hill House op Netflix.Lees meer over: The Haunting, The Haunting of Hill House, Bly Manor, The Haunting of Bly Manor, Geralds Game, Mike Flanagan, Hell House, Richard Matheson, Midnight Mass, The Midnight Club, The Fall of the House of Usher, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in