search
Deze oerspannende, bovennatuurlijke, actieserie heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

Deze oerspannende, bovennatuurlijke, actieserie heb je waarschijnlijk nog niet gezien

In elke generatie wordt een Slayer geboren: één meisje in de hele wereld, een Uitverkorene

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de wereld van televisieseries zijn er enkele die vaak over het hoofd worden gezien. Eén van deze parels is het iconische Buffy the Vampire Slayer.

De serie heeft een meeslepende mix van bovennatuurlijke elementen, actie, briljante personages en vlotte dialogen.

De vampierdoder


In elke generatie is een jonge vrouw uitverkoren om de wereld te redden van de vampiers, demonen en ander gespuis. Dit is de Slayer. In dit geval is het Buffy (Sarah Michelle Gellar), een middelbare scholiere in het Sunnydale, Californië.

Samen met haar vrienden bestrijdt ze het kwaad en moet ondertussen ook nog naar school. Gelukkig krijgt ze hulp van haar Watcher en trainer Giles (Anthony Head) en haar vrienden Willow (Alyson Hannigan) en Xander (Nicholas Brendon), en later de goede vampier Angel (David Boreanaz) en in de loop van de seizoenen vele anderen.

Blijvende invloed


Buffy the Vampire Slayer begon in 2007 en eindigde in 2003, na zeven seizoenen. De serie combineerde spanning en actie met diepgaande verhaallijnen. Traditionele mythologieën werden gebruikt om te spelen met eigentijdse thema's.



Buffy the Vampire Slayer heeft niet alleen een geweldige invloed gehad op de kijkers, maar ook op de popcultuur. De serie heeft de weg gebaand voor andere bovennatuurlijke shows en heeft de normen verlegd voor wat mogelijk is binnen het genre. Van spin-off series tot stripboeken en merchandise, het Buffy-universum blijft groeien en bloeien.

Feminisme


In veel aspecten was Buffy the Vampire Slayer zijn tijd ver vooruit als het gaat om empowerment van vrouwen. Buffy is een sterke, onafhankelijke vrouw; vechtend tegen het kwaad, en de serie zit vol krachtige vrouwen. Slayers, heksen, zelfs (goede) demonen zoals Anya (Emma Caulfield).



Buffy the Vampire Slayer verkent thema's als vriendschap, liefde, opoffering en zelfontdekking en is daardoor een enorme aanrader. De naam Joss Whedon valt in de televisiewereld niet meer echt lekker, maar laat het je er niet van weerhouden om te genieten van deze waanzinnig goede serie!

Alle zeven seizoenen van Buffy the Vampire Slayer zijn te zien op Hulu.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen