search
Johnny Depp noemde zijn grote tv-doorbraak ooit "fascisme"
Series / Nieuws

Johnny Depp noemde zijn grote tv-doorbraak ooit "fascisme"

Johnny Depp kijkt niet zo positief terug op zijn grote doorbraak in '21 Jump Street'.

In de loop van zijn carrière heeft Johnny Depp een hoop iconische personages tot leven gebracht. Toch is de acteur niet over al zijn rollen even enthousiast, en dan hebben we het met name over zijn grote doorbraak op televisie.

De eerste rol die Depp speelde op tv was in de serie 21 Jump Street uit 1987, die later de inspiratie vormde voor een film met dezelfde naam. Depp uitte openlijk zijn afkeer voor de rol in een interview, waarin hij vertelde dat het voelde alsof hij drie jaar lang in een leugen leefde.

Doorbraak


Na zijn debuut in de film A Nightmare on Elm Street van Wes Craven, kreeg Depp de rol van officier Tom Hanson in 21 Jump Street. De serie maakte hem tot een tieneridool in de jaren 80. Ondanks dat dit zijn grote doorbraak was, heeft de acteur zich uitgesproken over zijn afkeer tegen de rol.

Toen hem tijdens een interview met Playboy werd gevraagd of hij geloofde dat de rol fascistisch was, zei de acteur het volgende: "Zeker, dat was het. Politie op school? Ik bedoel, er gebeuren slechte dingen op scholen, maar dit was nog erger dan de politie op school".

Expres ontslagen


"Het was prekerig, met de vinger wijzend. En het was hypocriet omdat de mensen die die serie runden, de allerhoogste van de hogere groepen, zelf high werden", vervolgde Depp. De serie duurde drie jaar en de acteur omschrijft deze drie jaar als ellendig, aangezien hij dingen moest zeggen als "word niet high", terwijl hij zelf met een drugsverslaving worstelde.Gezien zijn minachting voor zijn rol in de serie, probeerde Depp verschillende keren ontslagen te worden uit 21 Jump Street. The Telegraph suggereert zelfs dat de ster al het mogelijke deed. Hij zou zelfs zijn trailer vernield hebben en problemen veroorzaken op de set om zichzelf van de rol te bevrijden.

Gratis


Tijdens het interview met Playboy vertelde de acteur dat hij een jaar lang gratis in de serie speelde en dat hij hetzelfde nog een jaar zou hebben voortgezet, alleen maar om onder de serie uit te komen: "Ik kon dat spel niet spelen. Ik zou liever een normaal leven leiden dan daarin vast te zitten".Depp mocht de productie na seizoen 4 in 1990 verlaten, na zijn ontmoeting met filmmaker Tim Burton. Het lukte 21 Jump Street na Depps vertrek niet op zijn prime-time slot te behouden, waardoor de serie gecanceld werd.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen