search
'Doctor Who' seizoen 15 wordt radicaal anders: Showrunner onthult nieuwe plannen
Series / Nieuws

'Doctor Who' seizoen 15 wordt radicaal anders: Showrunner onthult nieuwe plannen

Na een flink jubileumfeest staat de vijftiende Doctor te trappelen om te beginnen.

De langlopende hitserie Doctor Who maakt zich op voor een vijftiende seizoen en showrunner Russel T. Davies, die de serie weer nieuw leven heeft ingeblazen, onthult zijn plannen voor het nieuwe avontuur.


Momenteel wordt het tweede seizoen gefilmd waarin acteur Ncuti Gatwa de rol van de Doctor speelt, ondanks dat de vijftiende Doctor nog moet debuteren. Davies laat ons alvast weten wanneer we dat seizoen kunnen verwachten.

Script al ingeleverd


Nu de 60-jarig jubileumspecials eraan zitten te komen en Gatwa nog moet debuteren onthult Davies dat hij het script voor het vijftiende seizoen al ingeleverd heeft en er van uit gaat dat het in mei van 2025 in première gaat. Hij vertelt:

"Als ik een beetje hyper klink, is dat omdat ik vanmorgen het Doctor Who script heb ingeleverd wat in mei 2025 te zien zal zijn. Het is echt gloednieuw. Het wordt iets wat we nog nooit hebben gedaan. Het is zo'n bizarre aflevering, ik heb er een heel schema bij moeten leveren om uit te leggen wat er allemaal gebeurt."

Nieuwe ronde, nieuwe kansen


Naast het aangekondigde vijftiende seizoen heeft Davies nog veel meer plannen met Doctor Who. Hij heeft een ambitieus meerjarenplan dat sinds de verhuizing van de BBC naar Disney een enorme omvang zal aannemen.Kijk alle afleveringen van Doctor Who op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen