search
Deelnemers willen Netflix aanklagen na 'Squid Game: The Challenge'

Deelnemers willen Netflix aanklagen na 'Squid Game: The Challenge'

Dit programma-idee heeft duidelijk niet goed uitgepakt voor het streaming-platform.

Valeria Milić
De Koreaanse dramaserie Squid Game is een daverende hit. Netflix dacht met een reality-spelshow voort te borduren op dit succes. Dat het platform de plank heeft misgeslagen is nog zachtjes uitgedrukt.

Deadline bericht dat deelnemers aan de spelshow van plan zijn om een rechtszaak aan te spannen wegens fysieke verwondingen. Deze zouden zij hebben opgelopen tijdens de opnames.

Hoge prioriteit


Vooralsnog gaat het hier om anonieme deelnemers. Het betreft klachten als gevolg van onderkoeling en zenuwbeschadiging. Deze zijn volgens de klagers het gevolg van urenlang in de houding staan bij lage temperaturen.

Een woordvoerder van Squid Game: The Challenge reageerde als volgt: "Er is op dit moment nog geen officiële aanklacht ingediend. Het welzijn van onze kandidaten heeft hoge prioriteit".

David en Goliath


Frappant genoeg is het advocatenkantoor al wel bekend, het betreft Expres Solicitors.Daniel Slade, de CEO van dit kantoor, gaf de volgende verklaring: "We begrijpen dat mensen deze zaak zien als een klassieke strijd van David tegen Goliath: een aantal individuen tegen een enorm bedrijf. Onze cliënten dachten aan een leuk programma mee te doen en zijn in plaats daarvan met blijvend fysiek letsel achtergebleven".

Waar te zien?


Squid Game: The Challenge kun je streamen op Netflix.


Aanbevolen artikelen