search
'Monarch: Legacy of Monsters' maakt een rommeltje van de Monsterverse-mythologie
Series / Featured

'Monarch: Legacy of Monsters' maakt een rommeltje van de Monsterverse-mythologie

De monsters zijn meer dan de moeite waard, maar het maakt het Monsterverse rommelig.

Monarch: Legacy of Monsters speelt zich in verschillende tijdperken af en beslaat de periode 1954 tot de moderne tijd. Hierdoor kan het Monsterverse wat dieper verkend worden.

Het nadeel is dat de plot van de serie ingaat tegen de mythologie zoals we die kennen. De locaties waarop we de Titans zien klopt niet met de tijdlijn.

In tegenspraak


De Apple TV+-serie biedt goede acteerprestaties en introduceert daarnaast maar liefst drie nieuwe Titans. Deze zijn te vinden in Kazachstan, de Filippijnen en Alaska.

Deze locatie is echter in tegenspraak met de film Godzilla: King of the Monsters (2019). De film speelt zich na de huidig serie af, en maakte Titan-locaties bekend. De genoemde locaties in Monarch: Legacy of Monsters zaten hier niet tussen.

Recht trekken


Dit onderdeel is dus niet consistent binnen de wereld van Godzilla, maar de makers hebben mogelijkheden om dit recht te trekken. De Titans zouden om kunnen komen in de loop van de serie, wat verklaart waarom ze later niet meer genoemd werden.Tot slot weten we uit Godzilla vs. Kong (2021) dat de organisatie Monarch al eerder monsters heeft verplaatst, wat ook een oplossing biedt. Op die manier blijft de mythologie van de franchise consistent en voorkom je dat het ongeloofwaardig wordt.

Waar te bekijken?


Monarch: Legacy of Monsters is te streamen op Apple TV+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen