search
Easter egg voorspelde de eerste schokkende dood in 'The Fall of the House of Usher'
Series / Nieuws

Easter egg voorspelde de eerste schokkende dood in 'The Fall of the House of Usher'

We hadden deze gruwelijke scène in 'The Fall of the House of Usher' misschien wel kunnen zien aankomen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op het eerste gezicht lijkt The Fall of the House of Usher een eigentijdse blik op het gelijknamige korte verhaal van Edgar Allan Poe. Maar als je wat beter kijkt, zie je dat de serie vol zit met verwijzingen naar andere verhalen van de schrijver. Bovendien verklapte een verborgen hint in The Fall of the House of Usher stiekem al de dood van het eerste familielid.

Van namen en verhaallijnen tot sterfgevallen en visuele metaforen: bijna elk element in The Fall of the House of Usher is geïnspireerd op het werk van de beroemde horrorauteur. Maar naast verwijzingen naar de werken van Poe, bevat de serie ook easter eggs die verwijzen naar verschillende projecten van regisseur Mike Flanagan.

Rave van Perry


De jonge Roderick en Madeline hebben bijvoorbeeld een planchette in de serie, hetzelfde Ouija-bord dat wordt gebruikt in de film Ouija: Origin of Evil van Flanagan. Een ander soortgelijke verwijzing in The Fall of the House of Usher voorspelt op subtiele wijze de eerste dood binnen de Usher-familie.

In aflevering 2, "The Masque of Red Death", organiseert Perry een exclusieve rave in een verlaten fabriek, die vroeger deel uitmaakte van zijn vaders bedrijf. Perry wil hiermee snel geld verdienen, maar dat gaat flink mis. Zodra Perry als verrassing de sprinklers aanzet, stroomt er zuur over alle gasten. Dit veroorzaakt de dood van alle aanwezigen, op Morelle Usher na.

Masker


Naar deze gruwelijke gebeurtenis werd al eerder in de serie gehint, door Jenny's masker. Alle gasten van de rave dragen maskers, maar het masker van Jenny valt op omdat deze lijkt op het masker dat de moordenaar draagt in Flanagans horrorfilm Hush.



Hoewel deze verwijzing makkelijk over het hoofd kan worden gezien, is het een voorbode van het lijden dat op de loer ligt voor Perry en zijn gasten. Hierdoor is Jenny's masker een van de vele details die de serie verbindt met het overkoepelende universum van de regisseur. Bekijk The Fall of the House of Usher op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen