search
De 'Peaky Blinders'-film: wat kunnen we verwachten en welke vragen moeten beantwoord worden?

De 'Peaky Blinders'-film: wat kunnen we verwachten en welke vragen moeten beantwoord worden?

Zullen deze open vragen beantwoord worden in de vervolgfilm over Tommy Shelby?

Valeria Milić
Het succes van de serie heeft er toe geleid dat er nu een film aankomt waarin Cillian Murphy zijn rol als de mysterieuze, gecompliceerde Shelby overdoet. Het slot van seizoen 6 biedt wat dat betreft genoeg stof.

Aan het einde van de serie steekt Tommy zijn caravan in brand en rijdt op een wit paard de spreekwoordelijke zonsondergang tegemoet. De film moet nu onthullen wie zijn bedrijf runt, wie de Blinders runt, en of Tommy het nieuws omtrent zijn valse diagnose überhaupt met zijn familie heeft gedeeld.

Opvolger onbekend


De serie heeft zich nooit beziggehouden met de vraag wat er met de Shelby Company gaat gebeuren. Tommy is de oprichter van dit import- en exportbedrijf maar een opvolger is op dit moment nog niet bekend.

Natuurlijk is daar ook het leiderschap van de Blinders. Gedurende het slotseizoen zien we Tommy's buitenechtelijke zoon Duke (Conrad Khan) steeds meer taken op zich nemen. Het feit dat zijn vader iets in Duke's oor fluisterde tijdens de laatste familiebijeenkomst geeft natuurlijk te denken in dit opzicht. De film kan hier duidelijk uitkomst in brengen.

Volgende stap


De allergrootste vraag is tenslotte of Tommy van plan is om terug te keren naar zijn familie. Door een valse diagnose wist iedereen niet beter dan dat Tommy een dodelijke ziekte had. Het meest voor de hand liggende is dat hij aan een nieuw hoofdstuk aan zijn leven begint door dit positieve nieuws met zijn naasten te delen.Tommy kennende staat dit echter allesbehalve vast. Hij is nu eenmaal een man die telkens voor verrassingen weet te zorgen. Het vervolg op Peaky Blinders zal wat dat betreft onthullen wat Tommy's volgende stap is. Kijk Peaky Blinders op Netflix.


Aanbevolen artikelen