search
'Bridgerton' seizoen 3 risico op flop? De Netflix-serie vindt grootste vijand in het bronmateriaal

'Bridgerton' seizoen 3 risico op flop? De Netflix-serie vindt grootste vijand in het bronmateriaal

Het bronmateriaal van Bridgerton is nu de series grootste vijand geworden.

Adriënne Koolen
Het is geen geheim dat Bridgerton zich niet helemaal netjes aan de boeken houdt, maar dit is hun enige redding voor seizoen 3. Het bronmateriaal is namelijk de grootste vijand van het komende seizoen.

Het is altijd lastig om een al bestaand verhaal te verfilmen, want iedereen heeft een beeld in zijn hoofd van de personages en de gebeurtenissen. Bovendien moet je precies genoeg verandering brengen dat het intrigeert, maar niet zo veel dat trouwe fans boos worden.

Seizoen 3 van Bridgerton


Seizoen 3 komt steeds dichterbij en langzaam maar zeker merkt iedereen dat dit seizoen heel veel van het boek zal verschillen. Natuurlijk wordt Colin de focus, in plaats van Benedict en dit heeft grote gevolgen voor de tijdlijn.

Als er geen tijdsprong is tussen seizoen 2 en 3, heeft Colin bijna 10 jaar van zijn vrijgezellenleven gemist. Dit is niet zomaar iets, want de personages nemen beslissingen op basis van hun volwassenheid, maar Colin is nog maar een kind.

Gevaarlijk voor de romantiek


Bovendien is dat gevaarlijk voor zijn relatie met Penelope, want fans van Bridgerton houden niet van spontane liefde. Ze willen de liefde tussen de personages zien groeien, maar de Colin uit seizoen 2 heeft nog heel wat zelfreflectie te doen voordat hij klaar is voor de liefde.Er is dus één oplossing: seizoen 3 van Bridgerton moet afstappen van de boeken en een eigen draai geven aan de verhalen van de personages. Alleen dan kan seizoen 3 logisch opgebouwd worden.

Te streamen op Netflix


Stream Bridgerton op Netflix.Aanbevolen artikelen