search
Alle informatie die je nodig hebt over de nieuwe tijdlijn van de serie 'Fallout'

Alle informatie die je nodig hebt over de nieuwe tijdlijn van de serie 'Fallout'

Een uitleg voor iedereen die helemaal verward is door de nieuwe tijdlijn van de Fallout-serie.

Adriënne Koolen
Na jaren van geruchten, is het eindelijk officieel: de iconische game Fallout wordt verfilmd in een gelijknamige serie. Het meest spannende aspect van dit nieuwe project is echter de tijdlijn, want die gaat volledig omgegooid worden.

Todd Howard, de maker van de games, liet weten dat hij geen interesse had in het simpelweg verfilmen van het verhaal van de games. De serie neemt een risico met de volledig nieuwe tijdlijn, maar dat is een risico dat Howard durfde te nemen.

De verwarrende tijdlijn


De grootste gebeurtenis in het verhaal is de Grote Oorlog tussen de VS en China in 2077. De serie speelt zich echter 219 jaar na deze oorlog af, namelijk in 2296. De wereld voelt nog steeds de vreemde en gevaarlijke effecten van de nucleaire oorlog, zoals mutanten en vreemde sekten.

Om het allemaal wat duidelijker te maken: de games beslaan een periode van 185 jaar. De eerste game speelt zich af in 2102 en de laatste in 2287. De serie speelt zich af na alle gebeurtenissen in de game en begint in 2296.

Heel veel mysterie


Er is dus nog geen informatie uit de periode waarin de serie zich afspeelt. Hierdoor kan Fallout verder bouwen op de ideeën uit de games, maar ook nieuwe dingen toevoegen. Het is dus onduidelijk wat we precies kunnen verwachten, maar we kunnen ons in ieder geval alvast voor gaan bereiden op een episch seizoen.

Bekijk op instagram


Fallout zal vanaf april 2024 te streamen zijn op Prime Video.Aanbevolen artikelen