search
Onverwachte koploper in ranglijst beste sciencefictionseries aller tijden

Onverwachte koploper in ranglijst beste sciencefictionseries aller tijden

Niet Star Trek of Star Wars staat bovenaan, maar een heel andere scifi-serie staat aan kop.

Bram de Groot
Als je scifi hoort dan denk je al snel aan Star Trek of Star Wars. Zeker de eerste franchise heeft een enorme impact gehad op de scifi-series (en films) die we voorgeschoteld krijgen. Toch wordt de serie geklopt op de website Ranker.

Een poll met op het moment van schrijven zo'n 73 duizend stemmen laat zien dat de Star Trek-serie Star Trek: The Next Generation op een derde plaats uitkomt. De geliefdste van de vele Star Trek-serie ziet The Expanse en Firefly boven zich staan.

The Expanse


De serie The Expanse, in 2022 afgerond met een zesde seizoen, staat bovenaan. De serie van oorspronkelijk de zender Syfy en later de streamer Prime Video weet overigens (nog) niet de meeste stemmen binnen te halen. Er zijn namelijk meer parameters waarom de serie bovenaan staat. Meer uitleg vind je op Ranker.

The Expanse krijgt een kleine 18 duizend stemmen, maar klopt alsnog Firefly die wel de meeste stemmen heeft, namelijk bijna 36 duizend. De scifi-serie bestaat uit slechts één seizoen (2002), maar kreeg in 2005 wel de bioscoopfilm Serenity.

The Next Generation


The Next Generation staat op "slechts" een derde plaats met ruim 28 duizend stemmen. Hiermee klopt de Star Trek-serie titels als Stargate SG-1, Battlestar Galactica en The X-Files. Hieronder de complete lijst:


1. The Expanse
2. Firefly
3. Star Trek: The Next Generation
4. Stargate SG-1
5. Battlestar Galactica
6. The Mandalorian
7. The X-Files
8. Star Trek: The Original Series
9. Doctor Who
10. The Twilight Zone

Als we door de volledige lijst scrollen, dan zien we ook series als Star Trek: Deep Space Nine, Stranger Things, Farscape en The Orville.
Aanbevolen artikelen