search
Trailer 'House of the Dragon' seizoen 2 geeft voorproefje van schokkende scène

Trailer 'House of the Dragon' seizoen 2 geeft voorproefje van schokkende scène

Eén van de meest heftige scènes uit de boeken zit eraan te komen in 'House of the Dragon' seizoen 2.

Nina Beerendonk
Tot het grote genoegen van fans kwam gisteren de trailer van House of the Dragon seizoen 2 uit. Deze trailer geeft ook meteen een eerste glimp van een van de meest aangrijpende sterfscènes uit de serie, die ook wel bekendstaat als Blood & Cheese.

De prequel van Game of Thrones heeft in het vorige seizoen al bewezen niet bang te zijn om personages op een schokkende manier te laten sterven, zoals de dood van Luverys Velaryon. Zijn dood is ook meteen wat de meest gruwelijke scène in het tweede seizoen veroorzaakt. Daemon Targaryen is namelijk op zoek naar wraak.

Eerste beeld


Seizoen 2 introduceert daarom twee personages: slager Blood en rattenvanger Cheese. Ze worden ingehuurd om op de meest verschrikkelijke manier wraak te nemen, door een van de kinderen van Aegon II Targaryen en koningin Helaena Targaryen te vermoorden.

Fans vragen zich al tijden af hoe deze wrede moordpartij in de serie weergegeven zal worden. De trailer geeft ons nu een eerste voorproefje van deze scène. Op minuut 0:52 zien we dat een man, die schijnbaar Cheese is, een mes tegen Helaena's keel houdt.

Wanneer zien we de scène?


De Blood & Cheese-scène is een directe reactie op de dood van Lucerys. Daemon wil het liefste zo snel mogelijk wraak nemen. Omdat seizoen 2 maar 8 afleveringen heeft, zal de scène waarschijnlijk vroeg in het seizoen plaatsvinden.Aflevering 1 van het tweede seizoen zal zich waarschijnlijk bezighouden met de gevolgen van Luke's dood. Dat betekent dat er een grote kans is dat het plan van Blood en Cheese in die aflevering wordt opgezet en misschien zelfs al plaatsvindt. Bekijk House of the Dragon op HBO Max.Aanbevolen artikelen