search
Deze serie gaf ons de meest gestoorde kerstaflevering ooit

Deze serie gaf ons de meest gestoorde kerstaflevering ooit

Deze kerstaflevering is iets minder vrolijk dan je waarschijnlijk gewend bent...

Nina Beerendonk
Kerstafleveringen zijn, net als de feestdag zelf, een langlopende traditie. Veel series hebben er tenminste één. Vaak draaien deze afleveringen om gezelligheid, kerstliedjes, sneeuw en familie. Maar in de kerstaflevering van American Horror Story is dat uiteraard niet het geval.

Mocht je nog dingen zoeken om te doen in de kerstvakantie, overweeg dan om een van de meest enge maar ook fascinerende kerstafleveringen uit de geschiedenis te kijken: de aflevering Unholy Night uit het tweede seizoen van American Horror Story: Asylum.

Moordende kerstman


De aflevering begint heel normaal. Het is het jaar 1962, en een kind vertelt de kerstman wat hij graag wil hebben voor kerst. Maar al snel blijkt dat deze kerstman niet zomaar een kerstman is. Hij is namelijk een moordenaar vermomd als kerstman, die chaos veroorzaakt in de inrichting Briarcliff.

Terwijl de kerstman op moordtocht is, is Sister Jude druk met Mary Eunice. Ze probeert de duivel uit haar te drijven, maar demonische krachten staan haar in de weg. De inrichting is één grote chaos geworden. Niet echt een gezellig sfeertje, dus.

Beste aflevering


Toch combineert de aflevering horror perfect met een kerstgevoel. Het verhaal speelt zich af tijdens de kerstdagen, maar gaat een hele andere kant op dan je zou verwachten. Hierdoor krijgen we een kerstaflevering die zowel hartverscheurend als hartverwarmend is.Sommige fans vonden dit zelfs zo goed gedaan, dat ze het de beste aflevering van American Horror Story noemen. Als je dus op zoek bent naar een kerstaflevering die niet zo doorsnee is, is dit zeker een aanrader. Bekijk American Horror Story op Disney+.Aanbevolen artikelen