search
Deze scifi-hitserie op Apple TV+ is zojuist vernieuwd!

Deze scifi-hitserie op Apple TV+ is zojuist vernieuwd!

Het laatste seizoen oogstte de nodige lof voor de vakkundige uitwerking van het verhaal.

Valeria Milić
Foundation is een verhaal dat met recht episch genoemd kan worden. Isaac Asimovs boekenserie speelt zich letterlijk af op verschillende planeten alsook over verschillende eeuwen.

De verfilming was om die reden al geen gemakkelijke klus. De makers zijn hier echter uitstekend in geslaagd, en nu heeft Apple TV+ officieel een derde seizoen aangekondigd.

Ambitieuze verfilming


Seizoen 2 kreeg de nodige goede kritieken doordat de makers de menselijke verhoudingen niet uit het oog verloren. Daarnaast zijn de diverse verhaallijnen goed verweven.

Apple-topman Matt Cherniss deed naar aanleiding van de vernieuwing de volgende uitspraak: "We zijn enorm onder de indruk van de fantasierijke en ambitieuze verfilming die David [showrunner David S. Goyer] en zijn team op het scherm hebben gebracht".

Sprong voorwaarts


Het tweede seizoen eindigde met een sprong voorwaarts in de tijd. De kijkers zijn 152 jaar in de toekomst beland, waarin de overgebleven Foundation-leden opnieuw geconfronteerd worden met het Keizerrijk. Ook heeft inmiddels de Mule zijn opwachting gemaakt, waarmee de voornaamste antagonist in seizoen 3 van de epische serie bekendgemaakt is.Kijk Foundation op Apple TV+.Aanbevolen artikelen