search
Dit tweede seizoen moest het pijnlijk slechte eerste seizoen van deze serie goedmaken
Series / Nieuws

Dit tweede seizoen moest het pijnlijk slechte eerste seizoen van deze serie goedmaken

Laten we eerlijk zijn: het eerste seizoen was niet heel erg goed, maar dit heeft de rest van de serie dubbel en dwars goedgemaakt.

Soms wordt je meteen verliefd op een serie en soms heeft het verhaal even tijd nodig om op gang te komen. Toch zijn er genoeg redenen om door te gaan met een tweede seizoen als het eerste niet helemaal in de smaak viel.

Veel series hebben een matig of zelfs slecht eerste seizoen en het is dan belangrijk dat seizoen 2 de potentie van de serie laat zien. Het eerste seizoen moet vooral de personages introduceren en de wereld uitleggen, dan kan seizoen 2 hier op voortborduren.

Een beter tweede seizoen


Het is eigenlijk heel logisch dat een eerste seizoen niet altijd het beste seizoen is, aangezien er simpelweg heel veel informatie gegeven moet worden. Een tweede seizoen kan echt dieper in het verhaal duiken en is hierdoor vaak beter.

Dit was ook het geval bij Parks and Recreation. Veel series probeerden in die tijd The Office na te doen, maar dit pakte niet voor elke serie even goed uit. Parks and Recreation werd pas goed toen ze zichzelf probeerden te ontdekken en niet slechts The Office nadeden.

Het Leslie dilemma


Bovendien verpestte seizoen 1 bijna een personage. Leslie Knope van Amy Poehler was in seizoen 1 een heel optimistisch personage, maar ze werd niet altijd even goed behandeld. De andere personages deden raar over haar passie, wat de serie vooral heel ongemakkelijk maakte.



Pas in seizoen 2 kregen de kijkers de kans om de gekke plannen van Leslie te steunen. Hierdoor veranderde de hele serie en werd het veel meer dan een serie die grappig probeert te zijn.

Stream op HBO Max


Stream Parks and Recreation op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen