search
Is het derde seizoen van iedere serie echt altijd het beste? Een nieuwe theorie onthuld
Series / Nieuws

Is het derde seizoen van iedere serie echt altijd het beste? Een nieuwe theorie onthuld

Is het echt zo dat seizoen 3 altijd het beste seizoen is, of is deze theorie puur toeval?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Je kunt eindeloos debatteren over series. Welke serie is de beste? Wie is de beste schurk? Wie is de beste held? Welke finale was het beste? Onlangs hebben veel mensen het over de seizoenen, want welk seizoen van een serie is eigenlijk de beste?

Velen geloven dat dit het eerste seizoen is, aangezien deze het meest nostalgisch is. Anderen zeggen juist dat het tweede seizoen beter is, omdat de personages en de wereld al duidelijk zijn. Over één ding is eigenlijk iedereen het wel eens: de laatste seizoenen zijn meestal niet de beste.

Welk seizoen is het beste?


Er gaat nu een theorie de ronde op sociale media die zegt dat het derde seizoen altijd het beste seizoen is. De reden hiervoor is dat seizoen 3 de problemen waar seizoen 1 tegenaan liep al opgelost heeft en zijn potentie heeft laten zien met seizoen 2.

Waar ook rekening mee gehouden moet worden tijdens het maken van seizoen 3, is dat de toekomst van een serie nooit gegarandeerd is. Het is dus de kunst om een sterk seizoen neer te zetten waar eventueel een vierde seizoen aan vastgeplakt kan worden, maar dat ook een sterk einde zou kunnen zijn.

Deze series bevestigen de theorie


Hoe je het ook went of keert: bij heel veel series is seizoen 3 de beste. Zo is dit bijvoorbeeld het geval bij Buffy The Vampire Slayer of Grey’s AnatomyHet bekendste voorbeeld is misschien wel Game of Thrones. Seizoen 3 had veel iconische en memorabele momenten, waaronder de Rode Bruiloft. Daarnaast begint Dany (Emilia Clarke) te bedenken wat voor soort leider ze wil zijn. Dit bepaalt vervolgens de hele koers van de serie.

Te streamen op HBO Max


Stream Game of Thrones op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen