search
Dit is hoe Michael Scott uit 'The Office' een succesvolle carrière kreeg: tips voor het echte leven
Series / Nieuws

Dit is hoe Michael Scott uit 'The Office' een succesvolle carrière kreeg: tips voor het echte leven

Michael was niet de beste manager, maar toch kan je heel veel van hem leren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Geen enkele serie kan de chaos en humor van The Office evenaren. De serie verlegt de grenzen van wat een sitcom kan zijn en toont verschillende kanten van de personages. Hoewel alles fictie is, zijn er toch wel wijze levenslessen uit de sitcom te halen.

Dan hebben we het niet over: "Niet alles is een les, soms faal je gewoon." Uiteraard is dat een hele belangrijke les, maar dat is deze keer niet de focus.

Een wijze les voor in het echte leven


Velen van ons zouden liever niet in een bedrijf als Dunder Mifflin willen werken, maar de werkelijkheid is dat niet iedereen een keuze heeft. The Office kan dan hele goede tips geven.

Michael Scott van Steve Carell had wel wat moeite met het vervullen van zijn functie als manager, maar zijn motivatie hierachter is hartverscheurend. Hij legde aan Ryan uit dat hij alleen maar vrienden wilde maken. Dat is het enige wat hij met zijn leven wilde.

Vrienden maken


Hierdoor probeerde hij zoveel mogelijk over de andere personages (en klanten!) te weten te komen. Hij herinnerde zich alles over de persoonlijke levens van de anderen. Zo onthield hij bijvoorbeeld dat de dochter van Turtles Guy allergisch is.



De precieze reden achter waarom hij dit doet valt te betwisten, maar het werkt heel goed. Zijn bezorgdheid om mensen zorgde ervoor dat iedereen zijn verkoopvaardigheden waardeerde. Ook al was hij niet de beste manager.

Te streamen op Netflix


The Office is te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen