search
'The Big Bang Theory': Bernadette had nooit kinderen moeten krijgen
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory': Bernadette had nooit kinderen moeten krijgen

Bernadette leek wel altijd zwanger te zijn, maar ze wilde toch eigenlijk helemaal geen kinderen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zitten vooral veel mannelijke personages in The Big Bang Theory en dat is helemaal niet zo verrassend. De serie heeft twee mannelijke makers en een groot mannelijk publiek. Hier is uiteraard niets mis mee, maar het deed helaas wel afbreuk aan de vrouwelijke personages.

The Big Bang Theory liet vooral zien dat allerlei verschillende soorten mannen de kans hadden om een leuke vrouw te ontmoeten en uiteindelijk een relatie met hen te krijgen. Dit is een hele positieve boodschap, maar in de praktijk kwam dit iets anders over.

Het probleem van Bernadette


Hoewel de serie relaties positief wilde benaderen, is dit niet gelukt. Het ergste was toen het onderwerp van kinderen ter sprake kwam. Bernadette was altijd heel duidelijk: ze wilde geen kinderen.

Dit kwam doordat ze vroeger haar ouders moest helpen bij het opvoeden van haar broers en zussen. Ze wilde dus geen kinderen, omdat ze nu eindelijk tijd had om op zichzelf te focussen, zonder afleidingen.

Toch kinderen


Dit heeft ze duidelijk uitgesproken tegen Howard, maar toen werd ze ineens zwanger. Het was een heel erg cliché verhaal en de twee hebben niet eens gekeken naar andere opties dan het houden van de baby. Wat nog erger was, was toen Bernadette oprecht blij was met haar tweede baby.



Het leek alsof haar hele jeugd ineens uitgewist was en alleen fans hier nog vanaf wisten. Alsof dat alles nog niet genoeg was, werd Bernadette ook nog eens boos tegen Penny. Bernadette vond dat Penny egoïstisch was, omdat ze geen kinderen wilde.

Een belachelijke twist


Uiteraard mag Bernadette haar mening veranderen over het hebben van kinderen, maar ze werd een compleet ander personage. Als je dit drama nog een keer wil zien, stream dan The Big Bang Theory op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen