search
Nieuwe 'Game of Thrones'-serie ondergaat grote verandering, maar komt er wel
Series / Nieuws

Nieuwe 'Game of Thrones'-serie ondergaat grote verandering, maar komt er wel

De spin-off van House of the Dragon gaat over Lord Corlys Velaryon alias The Sea Snake.

HBO Max komt dit jaar met het tweede seizoen van House of the Dragon en achter de schermen wordt er gewerkt aan andere spin-offs. Nu wordt duidelijk dat een toekomstige serie in een andere vorm dan eerder aangekondigd naar het kleine scherm komt.

Schrijver George R.R. Martin onthult in zijn eigen blog dat de geplande serie Nine Voyages niet meer als een live action-serie verschijnt, maar als een animatieserie.

Nine Voyages


De serie laat de avonturen zien van het personage Lord Corlys Velaryon alias The Sea Snake. Dit personage wordt in House of the Dragon gespeeld door acteur Steve Toussaint.

Martin gaf aan dat er al een paar jaar wordt gewerkt aan mogelijke animatieseries in de Game of Thrones-wereld, maar dat er al meerdere projecten zijn afgevallen.

Hoge kosten


"We hebben Nine Voyages, onze serie over de legendarische reizen van The Sea Snake, veranderd van live action naar animatie. Een stap die ik volledig steun," aldus Martin.Hij vervolgt: "Budgettaire beperkingen zouden een live action-versie waarschijnlijk onbetaalbaar hebben gemaakt, omdat de helft van de serie op zee plaatsvindt en de noodzaak om elke week een andere haven te creëren, van Driftmark tot Lys, van de Basilisk-eilanden tot Volantis tot Qarth tot... nou ja, ga maar door."

Animatie


"Er is een hele wereld daarbuiten," vervolgt de schrijver. "De kans is veel groter dat we het allemaal met animatie kunnen laten zien. We hebben nu dus drie geanimeerde projecten in de pijplijn."

House of the Dragon seizoen 2 verschijnt midden 2024 en bestaat uit acht afleveringen. Uiteraard zijn de weer te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen