search
Gloednieuwe 'Star Wars'-serie verschijnt deze zomer
Series / Nieuws

Gloednieuwe 'Star Wars'-serie verschijnt deze zomer

We weten nu ongeveer wanneer het eerste Star Wars-project van 2024 verschijnt op Disney+.

Het is niet geheel onverwacht, maar nu wel zeker: de serie Star Wars: The Acolyte zal deze zomer te streamen zijn via Disney+, aldus Collider.

The Acolyte speelt zich zo'n 50 jaar vooraf aan Star Wars: Episode I - The Phantom Menace af en laat het einde zien van het High Republic-tijdperk.

Een ander tijdperk


In de serie volgen we naar verluidt een voormalige Jedi Padawan en haar voormalige meester. De twee onderzoeken samen sinistere misdaden in een veranderend universum, en leggen daarmee de zwakke plekken van de Jedi Order bloot.

Hoofdrolspelers van de serie zijn Amandla Stenberg, Lee Jung-jae, Joonas Suotamo, Jodie Turner-Smith, Manny Jacinto, Carrie-Anne Moss, Dean-Charles Chapman, Margarita Levieva en Charlie Barnet.

Obscuur personage


Ook aan boord is Rebecca Henderson, die een oudere versie speelt van Vernestra Rwoh, een van de belangrijkste personages uit de boekenreeks die zich afspeelt in het High Republic-tijdperk.De serie werd bedacht door Leslye Headland en zal bestaan uit acht afleveringen, die exclusief te streamen zijn via Disney+ deze zomer.

Veel meer Star Wars op komst


Na The Acolyte verschijnt in de tweede helft van 2024 ook nog Star Wars: Skeleton Crew, gevolgd door een tweede seizoen van Andor in 2025.

Overigens wordt er ook gewerkt aan een tweede seizoen van Ahsoka en zal er in plaats van een vierde seizoen van The Mandalorian in 2026 de film The Mandalorian and Grogu verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen