search
Eerste trailer 'Dune: Prophecy': de spin-off van de 'Dune'-films voor HBO Max
Series / Trailer

Eerste trailer 'Dune: Prophecy': de spin-off van de 'Dune'-films voor HBO Max

Lang voor de avonturen van Paul Atreides gebeurden er spannende dingen in het 'Dune'-universum.

Na maanden vertraging verscheen eerder dit jaar Dune: Part Two in de bioscoopzalen. De scifi-film werd overladen met lof door publiek en critici, en is met een opbrengst van ruim 700 miljoen dollar momenteel de koploper in de box office van 2024.

Gezien dat succes kon een verdere uitbreiding van de franchise niet uitblijven. Die uitbreiding komt onder andere in de vorm van een TV-serie: Dune: Prophecy. Van die serie is nu een eerste trailer vrijgegeven.

Dune: Prophecy


Dune: Prophecy is net zoals de hoofdfilms gebaseerd op het werk van schrijver Frank Herbert. De serie vertelt het verhaal van het ontstaan van de Bene Gesserit, de vrouwelijke orde die met hun bovenmenselijke krachten proberen de toekomst van de mensheid te beïnvloeden.

De serie speelt zich maar liefst 10.000 jaar af voor de Dune-films. In de cast zitten onder andere acteurs als Emily Watson en Mark Strong. Regisseur Denis Villeneuve neemt niet op de regiestoel plaats. Hij had het te druk met Dune: Part Two en de derde film die momenteel ontwikkeld wordt.

Herfst 2024


Bekijk de gloednieuwe trailer hieronder. Dune: Prophecy staat gepland voor komende herfst. De eerste Dune-film is momenteel te zien op
HBO Max. Over minder dan een week, op 21 mei, verschijnt ook Part Two daar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Sta jij in de startblokken om Dune: Prophecy te gaan komen

 • Ja, laat maar komen!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, geen interesse eigenlijk

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen