Recap 'Game of Thrones': Blood of My Blood

Recap Game of Thrones: Blood of My Blood

Met twee oude bekenden!

Jim Pedd, 30 mei 2016 15:59

Waar de afgelopen weken enkele grote onthullingen gedaan werden in HBO’s Game of Thrones, was daar deze week in Blood of My Blood eigenlijk geen sprake van. Sterker nog: het tempo dan voorgaande weken werd opgebouwd, zakte totaal in tot een sukkeldrafje.
Lees hier onze recap van aflevering 1, The Red Woman
Lees hier onze recap van aflevering 2, Home
Lees hier onze recap van aflevering 3, Oathbreaker
Lees hier onze recap van aflevering 4, Book of the Stranger
Lees hier onze recap van aflevering 5, The Door


SAMS SUBTIELE VADER
Goed, heel subtiel was Samwell Tarly’s pa niet. Deze aflevering zagen we voor het eerst meer van Sam en Gilly en ontmoetten we de complete familie van Samwell. Het huis waar hij opgegroeid is, Horn Hill, ziet er bijzonder mooi uit en Sam en Gilly worden erg vriendelijk onthaald door zijn moeder en zus. Sams vader daarentegen is allesbehalve vriendelijk en zelfs erg grof. Zodra hij tijdens het eten hoort dat Gilly een Wildling is, refereert hij naar haar met ”het” en wordt hij grof. Sam is niet welkom en zal het familiezwaard, een Valyriaans exemplaar, nooit krijgen. Maar dat doet ‘ie natuurlijk wel, want Sam steelt het zwaard ’s nachts en glipt samen met Gilly weg. Nu nog een oplossing vinden voor het feit dat zij niet welkom is in Oldtown.

HET MEISJE WORDT WEER ARYA
Na weken waarin actrice Maisie Williams niets anders mocht zeggen dan ”een meisje heeft geen naam”, mag ze eindelijk weer acteren. Ze moest vandaag Lady Crane vermoorden, maar als ze haar achter de schermen van het toneelstuk spreekt, realiseert ze zich dat het geen goed idee is. De enige reden waarom Crane dood moet, is omdat een andere actrice jaloers is. Als Arya haar wijn vergiftigt, lijkt ze nog vastbesloten, maar dan spreekt Crane haar aan en slaat de twijfel toe. Ze slaat het glas wijn uit haar hand en wordt meteen betrapt door de Waif. Die gaat naar Jaqen toe, en krijgt de opdracht Arya te vermoorden. Dat zal vast niet lukken, maar de kans dat Arya er onbeschadigd vanaf komt lijkt klein.

DE HIGH SPARROW WINT
Dan een spannende strijd waar we al weken op gewacht hebben. De spanningen hebben een kookpunt bereikt in King’s Landing en Jaime voert een leger van Tyrell soldaten aan om Margaery en Loras Tyrell met geweld te bevrijden. Dat staat de Sparrow niet toe, maar die heeft een geniaal plan bedacht dat niet zonder resultaat is vandaag. Hij heeft Margaery een ruil beloofd: als zij iemand werft voor het geloof van de zeven goden, hoeft ze geen walk of shame te maken zoals Cersie dat moest. En wie werft Margaery? Uiteraard: de immer beïnvloedbare King Tommen. Tijdens een grootse speech tegen het volk benadrukt de Sparrow dat ze samen zullen heersen en glorie terug zullen brengen naar Westeros. Verder stuurt Tommen Jaime, die geen lid meer is van de King’s Guard, naar Riverrun om het kasteel terug te veroveren.

MOTHER OF DRAGONS
Daenerys heeft zo haar eigen plannen om glorie terug te brengen naar Westeros. Zij heeft nu een compleet leger van Dothraki en geeft een epische speech waarin ze hen motiveert om de zee over te steken en Westeros voor haar te veroveren. Dat doet ze bovenop haar draak, een slimme zet. Minder subtiel van de showrunners is haar vraag aan Daario. Ze wil weten hoeveel schepen ze nodig heeft om de zee over te steken en hij zegt dat het er minstens duizend zullen zijn. Laat nou net Euron plan gevat hebben om er zoveel te bouwen…

EDMURE TULLY IS TERUG
Edmure Tully, die we sinds seizoen drie niet meer gezien hebben, is terug. Hij is sinds de Red Wedding een gijzelaar van de Freys en Walder is van plan hem te gebruiken om Riverrun terug te veroveren op de Blackfish. Of dat zo makkelijk gaat is maar de vraag.

NOG EEN OUDE BEKENDE
Edmure was niet de enige oude bekende die we deze aflevering zien. Bran en Meera zijn nu op de vlucht voor Wights en White Walkers, maar Meera is niet sterk genoeg om de slee te blijven trekken. Ze geeft op en precies op het moment dat de ondoden hen willen aanvallen, komt een mysterieus figuur aangereden om hen te redden.

Als Bran na een hele reeks flashbacks (waaronder naar de Mad King) wakker wordt, ziet hij dat het zijn oom Benjen is. Die werd na aflevering 1 van de serie vermist en is nu terug. Hij legt meteen uit waarom hij nooit meer terug keerde. Zijn groep mannen werd overvallen door White Walkers en hij werd voor dood achtergelaten. Maar de Children of the Forest vonden hem op tijd en redden zijn leven door hem iets nieuws te maken. Ze staken een dolk van drakenglas in zijn borstkas en redden hem zo het leven.

LOSSE GEDACHTEN
• Tijdens de flitsen die Bran te zien krijgt van de Mad King, hoor je hem roepen ”laat ze allemaal maar branden!”. Veelal nemen lezers van de boeken aan dat hij heel King’s Landing in de fik wilde steken, maar wat nou als al dat wildvuur daar lag voor de White Walkers? Dan is die koning eigenlijk helemaal niet zo gek…

• We horen Jaqen de Waif opdracht geven tot de dood van Arya. Ondanks dat zijn gezichtsuitdrukking niet verandert, is hij toch gevoelig. ”Zorg dat ze niet lijdt”, luidt zijn opdracht.

• Lord Tyrell blijft toch oerdom. Het is aan zijn moeder, Olenna, om duidelijk te maken dat de Sparrow gewonnen heeft.

• Het lijkt erop dat er een tijd van glorie aanbreekt voor de Starks. Benjen is speciaal, Bran is bijzonder…

• Mace Tyrell: ”Wat is er aan de hand?” Olenna: ”Hij heeft ons verslagen. Dat is wat er aan de hand is.”

• Interessant trouwens dat Benjen terug is - hij zal dan in de boeken ook Coldhands zijn.

De recap van volgende week zal niet, zoals jullie van ons gewend zijn, op maandag geplaatst worden. Wegens vakantie verschijnt deze pas op vrijdag 10 juni.

Lees meer over: game of thrones, Recap, hbo, seizoen 6, blood of my blood

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws