Dvd review 'Berlin 59' - het mooie vervolg op Berlin 56

Duitse topper!

Bram de Groot, 7 september 2018 23:54

Regie: Sven Bohse | Cast: Claudia Michelsen, Sonja Gerhardt, Maria Ehrlich, Emilia Schüle, Trystan Pütter, Sabin Tambrea, August Wittgenstein, Heino Ferch, Ulrich Noethen, e.a. | Jaar: 2018 - heden | Tv-zender: ZDF
Ze komen niet zo heel vaak voorbij, maar ook in Duitsland worden de nodige tv-series gemaakt. Een van de meest recente grotere titels van ZDF is Berlin 59 - in het Duits Ku'damm 59. Dit is een miniserie en een vervolg op de eerdere miniserie Ku’damm 56 uit 2016. Ook nu zijn er weer drie afleveringen die overigens per stuk 90 minuten duren.

Berlin 59 verscheen recent via Lumière op Dvd, op twee schrijven. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer.


In het vervolg - op zeg maar seizoen 1 - gaan we terug naar Berlijn, naar moeder Caterina Schöllack, eigenaresse van een dansschool, en haar drie dochters die elk op hun manier een eigen leven proberen op te bouwen tijdens het Wirtschaftswunder en de opkomst van de vrouwenbeweging. Monika probeert het samen met Freddy te maken als muzikant en danseres. Haar conservatieve moeder en manager houdt hen echter voortdurend in het oog. Monika lijkt haar eigen weg te volgen, maar voelt zich niet gelukkig. Ze wil niets liever dan de voogdij terugkrijgen over haar dochtertje Dorli, dat hij haar zus Helga leeft. Ondertussen probeert Helga, die de homoseksualiteit van haar man Wolfgang heeft geaccepteerd, een goede moeder te zijn.Serie: Berlin 59 | Afleveringen: 3 x ca. 90 minuten | Release: augustus 2018 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Duits Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs 2 x Dvd | EAN: 5407003481365 | Met dank aan: Lumière

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van Berlin 59 zitten verpakt in een DVD-stackcase (Scanavo). Helaas wordt er noch in of op de hoes extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen.

Beeld en Geluid
Lumière levert doorgaans prima Dvd-uitgaven op en ook nu is het standard definition-beeld meer dan degelijk. Het beeld van deze schijf oogt echter net iets te flets. Dit valt op in het zwart dat meer donkergrijs is dan mooi vol zwart. Het voordeel is dat details iets meer te zien zijn, maar de scènes overdag zijn simpelweg te stevig aanwezig. De scherpte is wel erg netjes en er zijn ook weinig echt storende zaken waarneembaar. Het geluid is een Dolby Digital 5.1 track en deze focust zich op de dialoog en de bijpassende muziek. Uiteraard onderbreekt een spoor met Nederlandse ondertiteling niet bij de Duitse spraak. Prima, maar jammer van de toch iets fletse weergave.

Geen extra's
Lumière houdt het opnieuw kort. Op de eerste schijf is er plaats voor twee afleveringen en de derde schijf toont enkel de derde en laatste afleveringen. Wel is er de standaard Lumière-trailer en zijn er nog wat trailers te bekijken van andere Lumière uitgaven, zoals van The Lawyer en The Team. Hieronder de trailer voor het voorganger Berlin 56.


Lees meer over: Berlin 59, Berlin 56, Ku damm 59, ZDF, DVD, Review

Populair nieuws