search

Ons nieuws van vrijdag 7 september 2018

Dvd review 'Berlin 59' - het mooie vervolg op Berlin 56
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Berlin 59' - het mooie vervolg op Berlin 56

Duitse topper!

Regie: Sven Bohse | Cast: Claudia Michelsen, Sonja Gerhardt, Maria Ehrlich, Emilia Schüle, Trystan Pütter, Sabin Tambrea, August Wittgenstein, Heino Ferch, Ulrich Noethen, e.a. | Jaar: 2018 - heden | Tv-zender: ZDF

Ze komen niet zo heel vaak voorbij, maar ook in Duitsland worden de nodige tv-series gemaakt. Een van de meest recente grotere titels van ZDF is Berlin 59 - in het Duits Ku'damm 59. Dit is een miniserie en een vervolg op de eerdere miniserie Ku'damm 56 uit 2016. Ook nu zijn er weer drie afleveringen die overigens per stuk 90 minuten duren.

Berlin 59 verscheen recent via Lumière op Dvd, op twee schrijven. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer.



In het vervolg - op zeg maar seizoen 1 - gaan we terug naar Berlijn, naar moeder Caterina Schöllack, eigenaresse van een dansschool, en haar drie dochters die elk op hun manier een eigen leven proberen op te bouwen tijdens het Wirtschaftswunder en de opkomst van de vrouwenbeweging. Monika probeert het samen met Freddy te maken als muzikant en danseres. Haar conservatieve moeder en manager houdt hen echter voortdurend in het oog. Monika lijkt haar eigen weg te volgen, maar voelt zich niet gelukkig. Ze wil niets liever dan de voogdij terugkrijgen over haar dochtertje Dorli, dat hij haar zus Helga leeft. Ondertussen probeert Helga, die de homoseksualiteit van haar man Wolfgang heeft geaccepteerd, een goede moeder te zijn.



Serie: Berlin 59 | Afleveringen: 3 x ca. 90 minuten | Release: augustus 2018 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Duits Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs 2 x Dvd | EAN: 5407003481365 | Met dank aan: Lumière

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van Berlin 59 zitten verpakt in een DVD-stackcase (Scanavo). Helaas wordt er noch in of op de hoes extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen.

Beeld en Geluid
Lumière levert doorgaans prima Dvd-uitgaven op en ook nu is het standard definition-beeld meer dan degelijk. Het beeld van deze schijf oogt echter net iets te flets. Dit valt op in het zwart dat meer donkergrijs is dan mooi vol zwart. Het voordeel is dat details iets meer te zien zijn, maar de scènes overdag zijn simpelweg te stevig aanwezig. De scherpte is wel erg netjes en er zijn ook weinig echt storende zaken waarneembaar. Het geluid is een Dolby Digital 5.1 track en deze focust zich op de dialoog en de bijpassende muziek. Uiteraard onderbreekt een spoor met Nederlandse ondertiteling niet bij de Duitse spraak. Prima, maar jammer van de toch iets fletse weergave.

Geen extra's
Lumière houdt het opnieuw kort. Op de eerste schijf is er plaats voor twee afleveringen en de derde schijf toont enkel de derde en laatste afleveringen. Wel is er de standaard Lumière-trailer en zijn er nog wat trailers te bekijken van andere Lumière uitgaven, zoals van The Lawyer en The Team. Hieronder de trailer voor het voorganger Berlin 56.

[video_embed]2539[/video_embed]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere eerste beelden 'Daredevil' S3!
Series / Video/clip/featurette

Duistere eerste beelden 'Daredevil' S3!

Klaar voor een nieuwe reeks rond de eerste Marvel-held van Netflix?

Eerder vandaag heeft Netflix het volledige tweede seizoen van de serie Iron Fist online gezet. Helemaal achteraan vond een fan een teaser voor het derde seizoen van Daredevil. Mooi, alhoewel het een behoorlijk duistere video is, die je hieronder kan zien.

In de beelden zien we een bebloede Matt Murdock (Charlie Cox) zitten, die opmerkt niet meer zo te geloven in het gerechtssysteem. "Ik geloofde ooit dat gerechtigheid gevonden kan worden in de rechtbank en in het daglicht. Maar ik hield mezelf voor de gek. Duisternis reageert alleen op duisternis. En de waarheid is, dat ik liever zou sterven als de duivel, dan moeten leven als Matt Murdock."



Op basis van bovenstaande beelden zouden we voorzichtig concluderen dat Matt het opgegeven heeft. Hij omarmt nu volledig zijn Daredevil-persoonlijkheid. Het feit dat hij een zwarte outfit draagt, wist er verder op dat hij zijn kostuum kwijt is. Wellicht dat daar later een vervanger voor komt.

Een releasedatum voor de nieuwe reeks is er nog niet. Wel hebben we al gehoord dat de reeks eind dit jaar te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crystal Reed scoort hoofdrol in DC-serie 'Swamp Thing'
Series / Nieuws

Crystal Reed scoort hoofdrol in DC-serie 'Swamp Thing'

Afgelopen week werd nog bekend dat Len Wiseman (Underworld) de pilot-aflevering zal regisseren.

Actrice Crystal Reed (Teen Wolf, Gotham) heeft de vrouwelijke hoofdrol van Abby Arcane gescoord in de pilot-aflevering van DC-serie Swamp Thing. De opnames van de pilot, die geregisseerd wordt door Len Wiseman (Underworld) zullen dit najaar plaatsvinden in Wilmington, North Carolina.

Het verhaal van de potentiële serie gaat over CDC-onderzoeker Abby, die terugkeert naar Houma, Louisiana, waar ze haar jeugd doorbracht. Ze reist af naar Houma om een moeras-virus te onderzoeken. Tijdens dit onderzoek vormt ze een band met wetenschapper Alec Holland, die op tragische wijze van haar wordt weggenomen.

Wanneer vijandige figuren naar Houma komen om de mysterieuze krachten van het moeras te exploiteren, merkt Abby al snel dat haar geliefde Alec misschien toch niet dood is.

Mark Verheiden (Battlestar Galactica) en Gary Dauberman (IT) zullen de scenario's van Swamp Thing schrijven en doen tevens dienst als showrunners. Wiseman zal de serie samen met James Wan (Aquaman, The Conjuring) produceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Narcos' Seizoen 4 - Narcos: Mexico!
Series / Trailer

Trailer 'Narcos' Seizoen 4 - Narcos: Mexico!

Van Colombia naar Mexico. Dus stiekem geen seizoen 4.

Na drie seizoenen Narcos in Colombia verplaatst de serie zich voor het vierde seizoen naar Mexico. Daarmee krijgt de serie ook een nieuwe titel. Dus geen Narcos Seizoen 4, maar wel Narcos: Mexico.

Netflix heeft voor dit nieuwe seizoen een teaser en een datum vrijgegeven. De eerste beelden kun je hieronder bekijken en vanaf 16 november zie je alle afleveringen van Narcos: Mexico via je Netflix-menu.



De focus wordt dus verplaatst van Colombia naar Mexico. Het Mexicaanse Guadalajara is het kartel dat centraal zal staan en de serie speelt zich af in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

De belangrijkste rollen zijn in handen van Michael Peña (Ant-Man and the Wasp) en Diego Luna (Rogue One: A Star Wars Story). De eerste speelt Kiki Camarena, een familieman en een undercover DEA-agent die via informanten informatie verzamelt over de nog startende, maar gevaarlijke Miguel íngel Félix Gallardo a.k.a. Félix en zijn nieuwe Guadalajara kartel. Die beruchte Félix wordt gespeeld door Luna.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor laatste seizoen 'The Big Bang Theory'
Series / Video/clip/featurette

Trailer voor laatste seizoen 'The Big Bang Theory'

Bijna en dan is de serie met een BIG BANG klaar.

Er is een nieuwe trailer vrijgegeven voor het laatste seizoen van komedieserie The Big Bang Theory. Er wordt ook echt nadruk gelegd op het laatste seizoen, dat de twaalfde reeks van de serie wordt en met een knaller moet eindigen. Over een paar weken gaat de boel al van start en in de dertig seconden durende teaser hieronder, wordt beloofd dat dit het grootste seizoen tot nu toe wordt.

De teaser is een mix van oude en nieuwe beelden. Grappig is dat het erop lijkt dat de huwelijksreis van Sheldon en Amy niet per se de goede kant op gaat. Maar dankzij spin-off Young Sheldon weten we wel zeker dat het koppel ooit kinderen krijgt. Ze komen dus heus wel thuis.

Hieronder de teaser. Vanaf 24 september is de serie weer te zien!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bond-acteur Timothy Dalton in DC's 'Doom Patrol'
Series / Nieuws

Bond-acteur Timothy Dalton in DC's 'Doom Patrol'

Niet de minste voor een van de hoofdrollen!

De serie Doom Patrol heeft niemand minder dan voormalig James Bond-acteur Timothy Dalton in een van de hoofdrollen gecast. Hij zal te zien zijn als Dr. Niles Caulder, a.k.a. The Chief. De cast is daarmee weer iets groter. Eerder werd Brendan Fraser gecast als Robotman, Jovian Wade als Cyborg en Alan Tudyk als slechterik Mr. Nobody.

Dr. Niles Caulder is de leider van het Doom Patrol. Het is een briljant wetenschapper, die een groepje mensen met superkrachten verzamelt. Eerst is Caulder een kracht van het goede, maar zijn inherente instabiliteit maakt op een gegeven moment een schurk van hem. Soms vecht hij zelfs tegen zijn eigen team.

Daar Dalton in de rol gecast is, lijkt het erop dat de tv-versie van de comics van DC eenzelfde route gaat volgen. De serie zal in de loop van volgend jaar beschikbaar worden gemaakt op DC Universe, het streamingplatform van DC Comics.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' in oktober van start!
Series / Nieuws

'Doctor Who' in oktober van start!

Eindelijk...

De BBC heeft vandaag bekend gemaakt wanneer het elfde seizoen van Doctor Who van start gaat. Nadat we eind 2017 afscheid konden nemen van Peter Capaldi's elfde Doctor, was het lange tijd wachten op Jodie Whittakers nieuwe Doctor. Maar niet getreurd: vanaf zondag 7 oktober zijn de eerste afleveringen met haar erin te zien.

Niet alleen vormt het een nieuw era in het feit dat we voor het eerst in de meer dan vijftigjarige geschiedenis van de televisieserie een vrouwelijke hoofdpersoon krijgen, ook is er een nieuwe showrunner. Chris Chibnall neemt het roer over van Steven Moffat. Hieronder de Twitter-post waarmee de BBC de premièredatum onthulde:


Normaliter was de serie altijd op een zaterdagavond te zien. Niet alleen de uitzenddag is daarmee veranderd, maar ook het gezicht van de Doctor. En er komen drie companions: Yaz, Ryan en Graham. Daarnaast komen er slechts tien afleveringen, die elk vijftig minuten duren in plaats van de gebruikelijke vijfenveertig.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.