search
Sony verfilmt gamereeks 'Final Fantasy' als live-action tv-serie!
Series / Nieuws

Sony verfilmt gamereeks 'Final Fantasy' als live-action tv-serie!

De serie wordt gebaseerd op de wereld van Final Fantasy XIV.

De game-franchise Final Fantasy begon in 1987, dus na 32 jaar lijkt het wel eens tijd om een live-action verfilming ervan te maken. Sony Pictures Television en Hivemind, de productiemaatschappij achter Netflix-serie The Witcher, dachten daar hetzelfde over en hebben nu aangekondigd te werken aan een live-action serie gebaseerd op de wereld van Final Fantasy 14.

Het zal fans wellicht tegenvallen dat geen van de populairdere delen wordt gebruikt als basis voor de serie. Dus geen Cloud uit Final Fantasy 7 of Blitzball uit Final Fantasy 10 in deze serie. Final Fantasy 14 werd in 2010 met tegenvallende recensies uitgebracht. Uiteindelijk werd het spel nieuw leven ingeblazen met een grootse MMORPG met subtitel A Realm Reborn, waarvan in 2019 nog een uitbreiding wordt uitgebracht.

Iconische elementen worden behouden
De live-action serie zal zich afspelen in de wereld van Eorzea en vertelt een origineel verhaal over de strijd tussen magie en technologie en een avontuur dat vrede naar een land in oorlog moet brengen. Plotdetails worden logischerwijs geheimgehouden, maar iconische kenmerken als 'magitek', 'beastmen', 'airships' en 'chocobos' zullen zeker hun opwachting maken in de serie. Ook is er volgens het officiele persbericht een rol weggelegd voor het personage Cid, dat in elk spel op een of andere manier zijn opwachting maakt. Het is daarbij nog onbekend wanneer we de serie kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen