search

Ons nieuws van donderdag 19 juni 2014

Showtime pikt Cameron Crowe/J.J. Abrams-serie 'Roadies' op
Series / Nieuws

Showtime pikt Cameron Crowe/J.J. Abrams-serie 'Roadies' op

Regisseur Crowe (Almost Famous, Vanilla Sky) probeert het nu ook op tv.

Showtime heeft opdracht gegeven om een pilot te produceren van Roadies, een komische serie over het dagelijkse leven van een succesvolle rock-tour gezien door de ogen van de crewleden die de show opzetten en afbreken. Cameron Crowe, die een Oscar won voor het script van Almost Famous, een film over het wel en wee van een Rolling Stone-journalist, schreef het script van de pilot en zal deze ook regisseren. De serie zal naar waarschijnlijkheid een half uur per aflevering duren. Crowe zal de serie ook produceren, in samenwerking met de Emmy- en Tony-genomineerde Winnie Holzman ("Huge," "My So-Called Life"), J.J. Abrams ("Lost," Star Trek), Bryan Burk ("Lost," "Fringe") en Kathy Lingg ("Person of Interest," "Revolution"). De aankondiging werd vandaag gedaan door David Nevins, voorzitter van Showtime Networks Inc.

In Roadies nemen we een kijkje achter de schermen van een grote rock-tour en wordt voor een keer niet de band die optreedt belicht, maar de roadies, die eigenlijk de hart en ziel van een dergelijke tour vormen.

Roadies is een productie van Bad Robot Productions, Vinyl Films en Dooley & Company Productions, in samenwerking met Warner Bros. Television.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe personageomschrijvingen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Nieuwe personageomschrijvingen 'Game of Thrones'

We gaan naar Dorne!

Er zijn weer wat personagebeschrijvingen gelekt van het vijfde seizoen van Game of Thrones. In een interview met showrunners David Benioff en Dan Weiss werd verder bevestigd dat we komend seizoen naar Dorne trekken. "We hebben er zin in. Wie zou er niet in Dorne willen wonen? Ze hebben prachtige normen en waarden en prioriteiten."

En dan zijn er nog wat personageomschrijvingen gelekt.

Varamyr: Hij is heet in de boekenreeks Varamyr Sixskins, en is zoals zijn naam al suggereert een man die zijn huid kan veranderen. Hij werkt voor het leger van Mance Rayder, is een kleine kale man met een grijs gezicht en ronde schouders. Hij zou tussen de 35 en 45 moeten zijn. Welke positie hij in het vijfde seizoen inneemt is niet zeker.

Imogen: Een twaalfjarig blond meisje. Er wordt gespeculeerd dat dit een casting call is voor de jonge Cersei. Gegeven dat er geen Imogen in de boeken zit en het gerucht de ronde doet, dat er flashbacks naar de jeugd van Cersei te zien zouden zijn, zou dit mogelijk een jonge Cersei zijn.

Brunette: 12 jaar oud. Er is verder geen informatie over deze rol.

Verder weten we dat er in het vijfde seizoen minder nieuwe personages zijn dan in eerdere seizoenen het geval was. In plaats daarvan neemt het aantal personages juist een beetje af, zodat er weer focus en richtingsgevoel is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe castleden 'Vikings'
Series / Nieuws

Nieuwe castleden 'Vikings'

De Vikingen nemen het ditmaal op tegen Keizer Karel van Frankrijk.

De cast van het historische drama Vikings is voor het aankomende derde seizoen flink uitgebreid. Niet alleen speelt Kevin Durand een magische nieuwe rol, ook is Lothaire Bluteau gecast als Keizer Karel van Frankrijk, Morgane Polanski als een wijze prinses en Ben Robson een dappere strijder.

Volgens het History Network, de televisiezender achter de serie, is Keizer Karel een machtige man die de Vikingen met spiritualiteit bestrijdt. Durand speelt een personage met de naam The Wanderer, een mysterieuze man die niet is wie hij lijkt te zijn. Daarnaast is Polanski gecast als de elegante en slimme dochter van Keizer Karel, Prinses Gisla. Tot slot is Ben Robson Kalf, de vertrouwde tweede man van Lagertha.

Het derde seizoen van Vikings zou verder het grootste tot nu toe moeten worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
TV-spot over slechteriken 'Gotham'
Series / Video/clip/featurette

TV-spot over slechteriken 'Gotham'

Fish Mooney, Catwoman en de Penguin komen voorbij.



Er is een tv-spot vrijgegeven van de aankomende Batman-spinoff serie Gotham. Zoals we al wisten, zal de serie zich grotendeels concentreren op het verhaal van Detective James Gordon (Ben McKenzie) en de manier waarop hij samen met Detective Harvey Bullock (Donal Logue) verschillende grote slechteriken van de vervallen stad Gotham probeert te stoppen. In de bovenstaande teaser komen die slechteriken voorbij: Selina Kyle / Catwoman (Camren Bicondova), Fish Mooney (Jada Pinkett Smith) en Oswald Cobblepot / The Penguin (Robin Taylor).

Het eerste seizoen van de serie telt 13 afleveringen en gaat in de Verenigde Staten in de herfst in première. Wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'Legends' met Sean Bean
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'Legends' met Sean Bean

Zal Bean deze keer weten te overleven?

[video_embed]447[/video_embed]

TNT heeft een nieuwe trailer van de binnenkort te verschijnen dramaserie Legends online gezet. Sean Bean (Game of Thrones, The Lord of the Rings) speelt de hoofdrol. De twee minuten durende trailer bevat een hoop nieuwe beelden en geeft ons een duidelijk idee van wat ons te wachten staat. Legends gaat over een undercover-agent die een angstaanjagend mysterie rondom zijn eigen identiteit moet zien te ontrafelen. De eerste aflevering van Legends wordt op 13 augustus uitgezonden.

Bean speelt in de serie, die gebaseerd is op het kritisch bejubelde boek van Robert Littell, de rol van Martin Odum, een undercover-agent die voor de DCO (Deep Cover Operations)-divisie van de FBI werkt. Martin heeft de gave om zich voor elke klus te transformeren in een compleet andere persoon. Hij begint echter aan zijn eigen identiteit te twijfelen als een mysterieuze vreemdeling beweert dat Martin niet de man is die hij denkt te zijn.

Terwijl Martin antwoorden probeert te krijgen op de vragen over zijn identiteit, moet hij ook zijn taak als undercover-agent voortzetten en de rollen aannemen van o.a. een Serbische extremist, een Schotste voetbalclubeigenaar, een corrupte politieagent uit Chicago en een legendarische computerhacker.

In Legends zijn ook rollen weggelegd voor Ali Larter als Crystal McGuire, een andere agent die Martin al lang kent, Morris Chestnut als Tony Rice, een slimme, charmante DCO-agent en Amber Valletta als Sonya Odum, Martins ex-vrouw.

Legends is een productie van Fox 21. Howard Gordon, Alexander Cary, Jonathan Levin, Brad Turner en showrunner David Wilcox fungeren als uitvoerende producenten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.