Netflix verwijdert schokkende zelfmoordscène '13 Reasons Why'

Netflix verwijdert zelfmoordscène 13 Reasons Why

Jim Pedd, 17 juli 2019 om 08:10

Het heeft twee jaar geduurd, maar Netflix heeft dan eindelijk besloten om tienerserie 13 Reasons Why te veranderen. In het eerste seizoen pleegt het meisje Hannah zelfmoord. Dat wordt zeer expliciet in beeld gebracht. Daar was lange tijd kritiek op, maar Netflix weigerde lange tijd dat te veranderen.

Daar is nu dan eindelijk verandering in gekomen. Netflix stelt dat men nu bezig is met voorbereidingen voor het derde seizoen en dat er op advies van experts en de Amerikaanse stichting voor zelfmoordpreventie besloten is de scène waarin Hannah kiest voor zelfmoord te veranderen.

Grote hit
13 Reasons Why was onder jongeren een grote hit. De serie kreeg lovende recensies, maar werd ook bekritiseerd door de expliciete wijze waarop zelfmoord in beeld werd gebracht en volgens sommigen ergens ook goedgepraat werd. Dat was niet de bedoeling en dus kwam Netflix met een waarschuwing voor de serie.

Het Algemeen Dagblad schrijft nog dat in Nederland vorig jaar het aantal zelfmoorden onder jongeren verdubbelde naar 81. Dat kwam volgens kenners niet alleen voort uit problemen in de jeugdzorg, maar ook door de serie.

Lees meer over: 13 Reasons Why, Netflix

Populair nieuws