search
Verhaal peperdure 'Lord of the Rings'-serie bekend?

Verhaal peperdure 'Lord of the Rings'-serie bekend?

En hoeveel afleveringen komen er?

Jim Pedd
Amazon geeft maar liefst 1 miljard dollar uit aan een serie rond de Lord of the Rings. Het bedrijf wil zoveel mogelijk Midden-Aarde krijgen voor dat geld. Een Tolkien-expert die meewerkt aan de serie laat dan ook weten dat er vermoedelijk een traditioneel aantal afleveringen komt.

Tom Shippy is een Tolkien-consulent bij de serie van Aamzon en vertelt dat Amazon het moeilijk heeft met de serie. "Er zouden 20 afleveringen moeten komen in het eerste seizoen. Dus tot ze besloten hebben wat het einde wordt, kunnen ze niet beginnen met de opnames."

Lees ook: Eerste teaser 'Lord of the Rings'-serie!

Tweede era
De serie speelt zich af in de tweede era van Midden-Aarde, die bijna vier decennia duurt. Dat allemaal voordat Isildur Sauron doodt door de Ring van zijn vinger te snijden. Alhoewel er heel wat gebeurt in de era, zijn er nog veel zaken onbekend en daar zal Amazon op inspelen. "De Tolkien Estate staat erop dat de vorm van de tweede era ongeveer hetzelfde blijft. Sauron valt Eriador binnen, wordt teruggedrongen door een expeditie van Numenor en keert daarnaar terug. Hij corrumpeert hen en verleidt hen om het juk van de Valar af te werpen. Die gebeurtenissen moeten hetzelfde blijven."

"Maar je kan nieuwe personages toevoegen en vragen stellen als, 'Wat heeft Sauron in de tussentijd gedaan?' en 'Waar was hij nadat Morgoth verslagen werd?' In theorie kan Amazon de antwoorden op die vragen verzinnen, aangezien Tolkien het niet uitlegt. Maar afwijken van het canon mag daarbij niet. Het is onmogelijk om de grenzen die Tolkien gelegd heeft te verleggen."

Lees ook: Bekende regisseur gevonden voor 'The Lord of the Rings'-serie!

Aanbevolen artikelen