search
Zijn de wollige Ewoks terug in Star Wars-serie 'The Mandalorian'?
Series / Nieuws

Zijn de wollige Ewoks terug in Star Wars-serie 'The Mandalorian'?

Wacht, wat horen we nou over de kleine wollige monstertjes?

Star Wars: The Mandalorian speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Return of the Jedi en The Force Awakens. In de serie kunnen daardoor ook heel wat referenties gemaakt worden naar bekende hoeken van het universum. Wat te denken van de tv-films Caravan of Courage: An Ewok Adventure en Ewoks: The Battle for Endor?

Die twee films worden door Lucasfilm niet meer als canon beschouwd, maar voor Jon Favreau, showrunner van de serie, moest er wel een referentie naar de wollige wezentjes gemaakt worden. "We waren geïnspireerd door die twee. We hebben bijvoorbeeld blurrgs. Weet je wat dat zijn? Grote tweepotige piranha-achtige stop-motion wezens. En ze waren alleen in die twee films te zien, waarna wij bedachten dat ze in The Mandalorian te zien moesten zijn. Dus we hebben een Ugnaught die op een blurrg rijdt."

Lees ook: Namen en details personages Star Wars-serie 'The Mandalorian' onthuld!

Snel te zien
The Mandalorian is snel te zien. Als Disney+ op 12 november live gaat, is de eerste aflevering namelijk al te streamen. In de serie volgen we een Mandalorian die probeert te overleven in de Outer Rim van het sterrenstelsel.

Lees ook: 'The Mandalorian' moet een soort 'Star Wars/Mad Max'-mix worden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen