Nieuw op Netflix: Verkrachting en ongeloof in 'Unbelievable' seizoen 1!

Nieuw op Netflix: het aangrijpende 'Unbelievable'

De serie wordt vergeleken met het indrukwekkende 'When They See Us'...

Geoffrey Ketels, 12 september 2019 om 17:16

Elke week opnieuw verschijnen er nieuwe titels op het streamingplatform Netflix. Deze week wordt er echter een titel op gelanceerd welke vriend en vijand zal weten te verbazen. Het gaat hierbij uiteraard om Unbelievable, een miniserie die duidelijk sterke overeenkomsten vertoont met het al even schrijnende When They See Us.
De nieuwe miniserie Unbelievable, welke morgen (vrijdag 13 september 2019) op Netflix zal verschijnen komt van de hand van 'Susannah Grant'. In het verleden was Grant eveneens verantwoordelijk voor de film Erin Brokovich. Unbelievable vertelt het verhaal van de tiener 'Marie Adler' (gespeeld door Kaitlyn Dever) welke beslist om aangifte te doen bij de politie van een aanranding. Adler werd in haar eigen woning verrast door een gemaskerde indringer die haar heeft verkracht.

Het verhaal van Adler wordt door de politie echter niet geloofd. Niet alleen de politie trekt de verklaring van de jonge dame in twijfel, hetzelfde geldt ook voor haar familie en vrienden. Ook zij vermoeden dat Adler het afschuwelijke voorval uit haar duim heeft gezogen. Twee vrouwelijke detectives (gespeeld door Toni Colette en Merrit Weaver) blijken het verhaal van Adler echter wel te geloven en gaan zelf op onderzoek uit. Zij zien vooral een verband tussen de zaak van Adler en deze van andere verkrachtingszaken. Hun ultieme missie? Het vinden en voor de rechter brengen van de dader!

Lees ook: Netflix wil megasucces 'When They See Us' herhalen met 'Unbelievable'

Waargebeurd verhaal
Wat veel mensen niet weten is dat Unbelievable is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, namelijk An Unbelievable Story of Rape van T. Christian Miller en Ken Armstrong.

In dit essay wordt verwezen naar de echte Marie Adler welke in het jaar 2009 (toen ze de leeftijd van 18 jaar had bereikt) werd beschuldigd van het valselijk indienen van een verklaring in Lynnwood in de Verenigde staten. Toen de politie opmerkte dat er verschillende onduidelijkheden in haar verhaal waren terug te vinden werd besloten om de zaak af te sluiten. Twee jaar later zouden twee detectives echter een connectie leggen tussen twee nieuwe verkrachtingszaken in Denver en Golden en de zaak van Adler waarna het dossier werd heropend.

Unbelievable belooft een tragisch en meeslepend drama te worden welke ongetwijfeld het hart van menig aantal Netflix-kijkers zal weten te veroveren. Ze verschijnt morgen, vrijdag 13 september 2019 op de streamingdienst. In afwachting van de lancering van het eerste seizoen kan je reeds de onderstaande trailer bekijken.


Bron: Netflix.com

Lees meer over: Unbelievable, serie, Netflix

Populair nieuws