'Game of Thrones'-acteur scoort hoofdrol in fantasy-serie 'The Watch'

'GoT'-acteur in fantasy-serie 'The Watch'

Gebaseerd op de Discworld-boeken van fantasy-schrijver Terry Pratchett.

Zilko Tarici, 13 september 2019 om 06:00

Nu het genre van high-fantasy zijn hoogtijdagen beleeft dankzij de successen van o.a. Game of Thrones, Carnival Row en Westworld, probeert BBC America het nu met een verfilming van een van de bekendere verhalen uit de Discworld-boeken van auteur Terry Pratchett. Fans van deze legendarische schrijver wachten al decennia op waardige verfilmingen van zijn werken, en komen nu dus eindelijk aan hun trekken.
De betreffende miniserie draagt de titel The Watch en gaat over de fictieve stad Ankh-Morpork, waar criminaliteit legaal is. In de achtdelige serie volgen we The Watch, een groep die na decennia van hopeloosheid en corruptie hun stad van de ondergang probeert te redden. The Watch is gebaseerd op City Watch, een reeks spinoff-boeken die zich in de wereld van Pratchetts Discworld afspelen.

Een cast vol Britse toptalenten
De hoofdrol in de serie zal gespeeld worden door Richard Dormer (als antiheld Sam Vimes), die we kennen als Beric Dondarrion in Game of Thrones. Daarnaast zien we in The Watch acteurs als Adam Hugill (1917), Jo Easton-Kent (Don’t Forget the Driver), Marama Corlette (Blood Drive), Lara Rossi (Horizon: Zero Dawn) en Sam Adewunmi (The Missing).
Het is nog onbekend wanneer The Watch zal worden uitgezonden.

Bron: Variety

Lees meer over: The Watch, Terry Pratchett, Discworld, Richard Dormer, Game of Thrones

Populair nieuws