Waarom Rick Grimes [spoiler..] moest in 'The Walking Dead'

Waarom Rick Grimes [spoiler..] moest in TWD

Het had een heel duidelijke reden.

Jim Pedd, 27 september 2019 om 11:26

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Rick Grimes ging dood in de comics, waarmee de reeks van The Walking Dead ineens eindigde. Robert Kirkman, bedenker van de franchise, vertelt in een interview met de site ComicBook.com waarom Rick dood moest.
In het op een na laatste nummer werd Rick op bed doodgeschoten door een personage met de naam Sebastian Milton. Hij kwam daarop kort terug als Walker, om vervolgens door zijn zoon Carl definitief gedood te worden. Volgens Kirkman moest dit gebeuren.

Lees ook: Gaat 'The Walking Dead' nog 3 jaar door?

Definitief einde
“Er was geen enkel moment in de geschiedenis van de comics waarop hij op deze manier gedood had kunnen worden,” aldus Kirkman. “Het was niet tot het einde, dat hij zich kon ontspannen.” Rick repareerde dus de wereld, en deed dat zo goed “dat hij door het zwakste personage in de comics vermoord kon worden. Het is een testament voor hoe goed hij de wereld op heeft helpen bouwen.”

Lees ook: Grote verrassing 'The Walking Dead' seizoen 10 al onthuld?

Alhoewel we dat niet zullen zien, heeft Kirkman wel duidelijke ideeën voor hoe het met elk personage af liep, waaronder Sebastian, Carl, Negan en de rest. “Oh ja, ik heb natuurlijk wel delen laten zien, wat er met wie gebeurd is en je ziet wat glimpsen daarvan in het laatste nummer. Maar er is natuurlijk veel meer aan de hand.”

Bron: CB

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Robert Kirkman

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws