Waarom stopte Christopher Eccleston als 'Doctor Who'?

Waarom Christopher Eccleston stopte als Doctor Who

De acteur zag het wel zitten, maar het kon gewoon niet meer.

Jim Pedd, 5 oktober 2019 om 14:51

Christopher Eccleston wist meer dan tien jaar geleden Doctor Who nieuw leven in te blazen. Hij zorgde ervoor dat de serie het goed deed, maar vertrok al na 1 seizoen. Veel te vroeg natuurlijk en fans vonden het daarom des te vervelend dat hij ook niet terugkeerde in de special voor de 50ste verjaardag van de franchise.
Nu vertelt de acteur dat hij wat “professionele trots” moest opofferen om te stoppen. Hij is van mening dat een acteur minstens twee seizoenen een personage moet spelen, om echt in een rol te komen.

Lees ook: Dit was de rol van de negende Doctor in special 'Doctor Who'

De politiek
“Ik vertrok omdat mijn band met de showrunner [Russell T. Davies] en de producenten helemaal kapot ging. Dat was de politiek van de serie,” vertelde Eccleston. “Ik ben vertrokken vanwege die drie individuen en de manier waarop ze de serie draaiden. Ik hield van het personage en de wereld. Daarom ben ik begonnen met fanconventies te bezoeken, om duidelijk te maken dat ik het personage zo geweldig vond.”

Lees ook: Bijna kwam er een geweldige 'Doctor Who'-reünie

Waar de acteur ooit dacht: ik begin gewoon en doe niks met politiek, “bleek dat echt niet te werken”. En dus stopte de acteur ermee, al bleef hij het een moeilijke situatie vinden.

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Christopher Eccleston

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws