search

Ons nieuws van maandag 7 oktober 2019

Derde 'Walking Dead'-serie heeft geen Walkers maar Empties?
Series / Nieuws

Derde 'Walking Dead'-serie heeft geen Walkers maar Empties?

Er zijn heel wat namen te bedenken voor zombies.

Walkers. Biters. Creepers. Geeks. Lame-brains. Een kleine greep uit alle namen die overlevenden in het Walking Dead-universum gekozen hebben voor de ondoden. Die worden meestal nog steeds Walkers genoemd, net als in de boeken van bedenker Robert Kirkman.

Maar we krijgen nog een nieuwe naam te horen. Actrice Aliyah Royale, die de rol van Iris speelt in de aankomende derde Walking Dead-serie, vertelt dat in haar serie Walkers ook wel Empties genoemd worden. Die is nieuw in de televisiewereld van AMC's TWD, maar Jesus gebruikte de term als eerste in de comics.

Lees ook: Eerste trailer derde 'Walking Dead'-serie!!

Decennium later
In de derde Walking Dead-serie zien we hoe het leven jaren na het einde van de wereld is. We volgen een stel tieners die besluiten de gevaarlijke buitenwereld in te trekken, iets dat ze niet per se hadden moeten doen. Het leidt hen namelijk tot een bizar avontuur waarbij ze het echt zwaar krijgen en niet iedereen het gaat overleven.

In de lente van 2020 op televisie te zien!

Lees ook: Hoofdpersonen bekend 3e 'Walking Dead'-serie!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waan jezelf even in 'Game of Thrones'!
Series / Celebrity

Waan jezelf even in 'Game of Thrones'!

Het Game of Thrones toerisme is "big business" geworden voor het land...

Ondanks het feit dat Noord-Ierland met haar prachtige landschappen en indrukwekkende vergezichten een ware aanrader is om te ontdekken is het zo dat dit land op toeristisch vlak toch behoorlijk op de achtergrond is geraakt. Eén specifieke serie lijkt daar in haar eentje verandering in te hebben gebracht. Heel wat fans van de serie Game of Thrones reizen immers naar Noord-Ierland af om er de vele filmlocaties te gaan ontdekken!

Ondanks het feit dat uiteraard niet alle scènes uit Game of Thrones zijn opgenomen in Noord-Ierland vallen er toch heel wat leuke locaties te ontdekken. Het is dan ook niet voor niets dat het Game of Thrones toerisme het land volgens actuele cijfers op jaarbasis zo'n slordige 36 miljoen dollar aan extra inkomsten oplevert. Inmiddels zijn er verschillende tours die je in Noord-Ierland kan ondernemen waarvan enkele zelfs worden georganiseerd door gastacteurs uit de reeks!

Lees ook: 'Game of Thrones' had oorspronkelijk véél meer seizoenen

10 uur durende tour
Eén van de beste Game of Thrones tours op het eiland vereist wel dat je er een slordige 10 uur voor voorziet. Je krijgt er dan wel heel wat moois voor in de plaats. Deze tour neemt je namelijk mee langs enkele memorabele locaties die de fans van de reeks zich ongetwijfeld nog zullen herinneren.

Zo is in Carnlough de plaats terug te vinden waar Arya uit het water klom nadat ze nipt wist te ontsnappen van "The Waif" die haar wou vermoorden. Ook de Cushendun Caves waar in het tweede seizoen Melisandre beviel van de shadow demon wordt bezocht. Hier valt vooral op hoe weinig plaats de productie had om de scène op te nemen. Tijdens de tour zal meteen opvallen dat heel wat locaties wel erg verschillen van de manier waarop ze in de reeks zijn gebruikt.

Een goed voorbeeld van bovenstaande is Larrybane Chalk Quarry. Deze locatie is terug te vinden vlak naast Carrick-a-Rede Rope Bridge en is vooral bekend als plaats waar Brienne of Tarth en Loras Tyrell moesten vechten voor Renly en Margery. In het echt doet deze plaats vooral dienst als parkeerplaats voor toeristen die hier van het uitzicht willen komen genieten. In de buurt houdt de tour ook halt bij Ballintoy Harbor. Het betreft hier in de serie de haven van "The Iron Islands" welke er in de praktijk toch heel wat lieflijker uitziet dan in het tweede seizoen van de serie het geval was.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wie heimwee heeft naar de reeks of gewoon even de verschillende filmlocaties in het echt wil ontdekken kan overwegen om een reis naar het prachtige Noord-Ierland te boeken!

Lees ook: Maisie Williams schaamde zich voor haar lichaam door personage in 'Game of Thrones'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Outlander' is terug met trailer seizoen 5!
Series / Trailer

'Outlander' is terug met trailer seizoen 5!

Begin volgend jaar weer te zien.

Sinds 2014 zendt de tv-zender Starz de sciencefictiondramaserie Outlander uit. Afgelopen januari werd het vierde seizoen afgerond en nu is er een trailer voor het volgende seizoen. Deze debuteert midden februari volgend jaar!

De serie volgt Claire Randall, gespeeld door Caitriona Balfe, die in 1945 samen met haar man Frank op reis gaat naar de Schotse Hooglanden. Via een plaatselijke stenen cirkel belandt ze in het Schotland van 1743. Hier ontmoet ze Jonathan Randall, de voorvader van haar echtgenoot. Op een zeker ogenblik ontmoet ze Jamie Fraser (Sam Heughan) en dat wordt haar nieuwe liefde.

Lees ook: Moment van terugkeer 'Outlander' is bekend!

Trailer voor seizoen 5!
In het volgende seizoen vechten Claire en Jamie nog steeds in koloniaal Amerika voor hun gezin en het nieuwe huis dat ze hebben gesmeed. Jamie twijfelt echter of Claire niet terug moet naar haar eigen tijd, aangezien hij angstig is voor de aanstaande oorlog. Hieronder de trailer voor seizoen vijf.



De twaalf nieuwe afleveringen verschijnen weer op Starz en de eerste is te zien op 20 februari. Een zesde seizoen is al aangekondigd.

Lees ook: Blu-ray review 'Outlander' - Claire en Jamie in seizoen 3
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer Netflix hitserie 'Lost in Space' seizoen 2!
Series / Trailer

Eerste trailer Netflix hitserie 'Lost in Space' seizoen 2!

Netflix onthult eerste beelden uit seizoen twee.

In 2018 verscheen het eerste seizoen van Lost in Space op de betaalzender Netflix. De hervertelling van de gelijknamige serie uit 1965 werd redelijk ontvangen en kreeg al snel groen licht voor een tweede seizoen. De eerste beelden zijn nu een feit.

Tijdens de New York Comic-Con panel heeft Netflix de eerste trailer onthuld voor de sciencefictionserie die de titel Lost in Space 2 krijgt. Check de beelden hieronder!



Dertig jaar in de toekomst
De serie van showrunner Zack Estrin speelt zich 30 jaar in de toekomst af, als de mensheid al kolonies heeft op andere planeten. Het gezin Robinson is één van de gelukkigen die dit als eerste mogen ondernemen. Op weg naar hun nieuwe huis belandden ze vele lichtjaren van hun bestemming en hebben ze vele avonturen.

Twee belangrijke rollen zijn voor Toby Stephens als John Robinson en Molly Parker als Maureen Robinson, met hun drie kinderen gespeeld door Taylor Russell als Judy, Mina Sundwall als Penny en Max Jenkins als Will Robinson. Vanaf 24 december staan de nieuwe afleveringen online op Netflix!

Lees ook: Bekijk de title sequence van 'Lost in Space'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer derde 'Walking Dead'-serie!
Series / Trailer

Eerste trailer derde 'Walking Dead'-serie!

De wereld van de apocalypse wordt nog een interessante.

Zondag begon The Walking Dead met zijn tiende seizoen. Daarnaast rondde Fear the Walking Dead zijn vijfde seizoen af. Beiden gaan sowieso volgend jaar verder met respectievelijk een elfde en een zesde seizoen. Nu is er ook een trailer voor de derde serie die volgend jaar te zien is in de franchise.

Helaas heeft de serie nog altijd geen titel gekregen, maar AMC laat in elk geval weten dat de show zich afspeelt in 2020. Dat in een heel andere wereld dan we tot nu toe kenden van de door zombies overrompelde planeet. We zien namelijk de levens van personages die opgegroeid zijn in een nieuwe wereld, maar ook op een veilige plek. Zij vertrekken naar de buitenwereld en dat heeft gevolgen.



Er is natuurlijk wel een synopsis van de serie, die in de lente van 2020 begint. Deze derde toevoeging aan de franchise draait om twee jonge vrouwelijke protagonisten en richt zich op de eerste generatie die opgroeit in de wereld van de apocalypse. Sommigen worden helden. Sommigen worden vijanden. Maar uiteindelijk zullen ze allemaal veranderen. Volwassen en vast in hun identiteiten: goed en kwaad.

Lees ook: Hoofdpersonen bekend 3e 'Walking Dead'-serie!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom verdween Batman in 'Batwoman'? Niemand weet het..
Series / Nieuws

Waarom verdween Batman in 'Batwoman'? Niemand weet het..

Het is ook voor de makers nog een mysterie.

Batman is in ballingschap en verdwenen uit Gotham City. Dat geldt in elk geval voor het Arrowverse. Personages weten niet zeker waarom Bruce Wayne besloten heeft uit de stad te verdwijnen, en dat heeft een goede reden. Zelfs de showrunners weten het namelijk niet!

"Ik heb wel een paar theorieën waarom hij verdwenen is en waar hij naartoe ging," vertelde Caroline Dries. "Maar ik heb nog niet voor mijzelf besloten welke daarvan het zeker is." Dries vindt het eigenlijk ook niet erg: volgens haar is een zekere mate van mysterie in de verdwijning van Batman juist goed en voegt dat wat toe aan de serie.

Lees ook: 'Batwoman'-actrice Ruby Rose raakte zwaargewond

Elk detail
"Ik voel me echt heel erg betrokken bij elk detail in de serie. En dit is er een waarbij ik wil dat het publiek ook het gevoel heeft dat het een mysterie is. En zo zit het ook echt, het is voor ons ook nog een mysterie." In de serie volgen we Batwoman die besluit Gotham te beschermen als Batman verdwijnt.

Lees ook: Gave trippy trailer voor 'Batwoman'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' krijgt mogelijk een 'musical-aflevering'!?
Series / Nieuws

'The Walking Dead' krijgt mogelijk een 'musical-aflevering'!?

Een trend die nu ook zijn weg naar deze populaire franchise vindt.

Zo'n beetje elke zichzelf respecterende serie heeft het wel: een musicalaflevering. En dat staat ons mogelijk ook te wachten met The Walking Dead. Scott Gimple, Chief Content Officer voor de franchise, bevestigde tijdens een interview op de New York Comic-Con dat daaraan gewerkt wordt.

ComicBook.com was aanwezig op het NYCC-panel van de serie en hoorde daar hoe Gimple vertelde dat de serie werkt aan een musicalaflevering. "Mensen noemen dat heel vaak," vertelde Gimple over de musicalaflevering. "En daar werken we ook echt aan. We zoeken een manier waarop dat zou kunnen werken."

Lees ook: Klassiek horrorgevoel terug in 'The Walking Dead' seizoen 10

Niet ongewoon
Musicalafleveringen zijn bepaald niet ongewoon op televisie. Diverse series hebben er een gehad in recente jaren. Maar The Walking Dead lijkt wat ongewoon in zekere zin. Tegelijk heeft muziek altijd een grote rol gespeeld in de serie en is daar ergens wel ruimte voor. Dat eraan gewerkt wordt, wil overigens niet zeggen dat die aflevering er straks ook echt gaat komen.

Verder is er goed nieuws voor fans van de franchise: The Walking Dead krijgt namelijk een elfde seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer sci-fi serie 'The Expanse' seizoen 4!
Series / Trailer

Eerste trailer sci-fi serie 'The Expanse' seizoen 4!

Eindelijk komt de release van het nieuwe seizoen in zicht!

In mei 2018 leek het even voorbij voor de serie The Expanse. Syfy trok de stekker uit de sciencefictionserie, maar niet veel later pikte Amazon Prime Video de serie op voor een vierde seizoen. Ondertussen is er ook een vijfde seizoen besteld.

In december dit jaar debuteert seizoen vier op Amazon en tijdens New York Comic Con is er een eerste trailer verschenen. In de serie gebaseerd op de boeken van James S.A. Corey zien we hoe de mens aan de slag gaat om de nieuwe werelden te koloniseren. Deze verschenen aan het einde van seizoen drie toen de 'ring portals' de toegang verleende.



Lees ook: Epische poster sci-fi serie 'The Expanse' seizoen 4

Nieuwe wereld via Ring Gate!
In het nieuwe seizoen heeft de mensheid toegang gekregen tot duizenden aardachtige planeten die de spanningen tussen de tegengestelde naties op de aarde, Mars en de Belt hebben doen toenemen. Ilus is de eerste van de nieuwe planeten: rijk aan natuurlijke hulpbronnen, maar ook gekenmerkt door de ruïnes van een lang overleden buitenaardse beschaving.

Terwijl Earthers, Martians en Belters proberen om Ilus en zijn natuurlijke hulpbronnen te koloniseren, begrijpen deze vroege ontdekkingsreizigers de nieuwe wereld nog niet en zijn ze zich niet bewust van de grotere gevaren die hen te wachten staan.

Vanaf 13 december te zien via Amazon Prime Video!

Lees ook: Sci-fi hitserie 'The Expanse' krijgt een vijfde seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuwe trailer 'Star Trek: Picard'!
Series / Nieuws

Gloednieuwe trailer 'Star Trek: Picard'!

Er zijn heel wat oude bekenden weer te zien.

Er is tijdens de New York Comic-Con een gloednieuwe trailer vrijgegeven voor Star Trek: Picard. De serie kreeg daarnaast een premièredatum en een afleveringenaantal. We zullen vanaf 23 januari 2020 elke week een nieuwe aflevering van de serie kunnen zien op Amazon Prime Video.

Hieronder kan je de trailer bekijken, waarin we zien dat Patrick Stewart terugkeert als Jean-Luc Picard. De nieuwe serie volgt Picard in de volgende stap van zijn leven en dat belooft een opvallende stap zonder directe steun van de Federation te worden. Gelukkig zijn er wel nog heel wat oude bekenden, die je hieronder ook terug ziet keren.



In de serie leeft Jean-Luc Picard een teruggetrokken leven op de wijngaard van zijn familie. Hij is gedesillusioneerd geraakt in de Federation, door een missie die compleet mislukte. Maar als een jonge vrouw langskomt op de boerderij, moet hij weer aan de slag om haar te helpen.

Vanaf 23 januari te zien, met elke donderdag een nieuwe aflevering. Overigens hier in Nederland vanaf 24 januari.

Lees ook: Opvallende terugkeer in 'Star Trek: Picard'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Patrick Stewart had in eerste instantie weinig zin in 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Patrick Stewart had in eerste instantie weinig zin in 'Star Trek: Picard'

Maar werd uiteindelijk gelukkig overgehaald om terug te keren.

In eerste instantie wilde Patrick Stewart helemaal niet terugkeren in Star Trek: Picard. Dat onthulde producent Alex Kurtzman tijdens het panel van de CBS-serie op de New York Comic-Con. De acteur moest dus echt overtuigd worden om weer in de huid van dit iconische personage te kruipen.

Een serie als deze in elkaar zetten is niet eenvoudig. Immers zijn er niet alleen veel elementen waar je rekening mee moet houden, ook moet je zorgen dat iedereen die ertoe doet ook bereid is om weer terug te keren. Met als cruciale verbindende factor niemand minder dan de bijna tachtigjarige Patrick Stewart.

Lees ook: Opvallende terugkeer in 'Star Trek: Picard'!

Even overtuigen
Stewart moest echt even overtuigd worden. "We zaten samen in een ruimte en bedachten ons toen dat het leuk zou zijn om een Short Trek te maken rond Picard," vertelde Kurtzman. "Toen dachten we: een Short Trek mag dan wel leuk zijn, maar is het niet veel leuker om hem terug te laten keren?"

Zo gezegd, zo gedaan, want Michael Chabon schreef vervolgens dertig pagina's over het verhaal van de serie. Dat document is waardoor Patrick Stewart uiteindelijk terug wilde keren en de reden waarom we vanaf 23 januari kunnen genieten van deze nieuwe serie!

Lees ook: 'Star Trek: Picard' gaat de fans choqueren
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen