'South Park' na kritische aflevering overal verboden in China

'South Park' na kritiek verboden in China

Dat krijg je van een kritische aflevering...

Jim Pedd, 9 oktober 2019 om 18:42

In China is South Park niet meer te zien. Dat nadat er forse kritiek geuit werd op het land in een nieuwe aflevering van de serie. Daarop zijn alle verwijzingen naar de serie verwijderd van het Chinese internet.
Op sites als Weibo, Youku en Baidu Tieba, de grootste videosites en sociale media van het land, zijn alle verwijzingen naar de serie verwijderd. De aanleiding daarvoor was de aflevering Band in China, die dus voor een controverse zorgde binnen de overheidskringen van het land.

Lees ook: 'South Park' maakt plaats voor Winnie the Pooh en Piglet

Chinese censuur
Ironisch is natuurlijk dat in de aflevering de Chinese censuur flink op de hak genomen werd. In de aflevering werd geprobeerd wiet te verkopen in China, waarop de Chinese overheid toeslaat en Randy, die de wiet probeerde te verkopen, naar een heropvoedingskamp stuurt. Die wordt daar gemarteld en moet speelgoedpoppen in elkaar zetten.

Lees ook: 'South Park' vanaf nu te bekijken via Netflix!

De makers van de serie hebben op Twitter al sorry gezegd. Ze verwelkomen de communistische partij in hun huizen en harten en houden meer van goed dan van vrijheid en democratie:


Bron: NOS

Lees meer over: South Park, Comedy Central, China, Matt Stone, Trey Parker

Informatie over de serie: South Park

Populair nieuws