search

Ons nieuws van woensdag 9 oktober 2019

'South Park' na kritische aflevering overal verboden in China
Series / Nieuws

'South Park' na kritische aflevering overal verboden in China

Dat krijg je van een kritische aflevering...

In China is South Park niet meer te zien. Dat nadat er forse kritiek geuit werd op het land in een nieuwe aflevering van de serie. Daarop zijn alle verwijzingen naar de serie verwijderd van het Chinese internet.

Op sites als Weibo, Youku en Baidu Tieba, de grootste videosites en sociale media van het land, zijn alle verwijzingen naar de serie verwijderd. De aanleiding daarvoor was de aflevering Band in China, die dus voor een controverse zorgde binnen de overheidskringen van het land.

Lees ook: 'South Park' maakt plaats voor Winnie the Pooh en Piglet

Chinese censuur
Ironisch is natuurlijk dat in de aflevering de Chinese censuur flink op de hak genomen werd. In de aflevering werd geprobeerd wiet te verkopen in China, waarop de Chinese overheid toeslaat en Randy, die de wiet probeerde te verkopen, naar een heropvoedingskamp stuurt. Die wordt daar gemarteld en moet speelgoedpoppen in elkaar zetten.

Lees ook: 'South Park' vanaf nu te bekijken via Netflix!

De makers van de serie hebben op Twitter al sorry gezegd. Ze verwelkomen de communistische partij in hun huizen en harten en houden meer van goed dan van vrijheid en democratie:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stop maar met hopen er komt geen nieuwe 'Breaking Bad'-serie
Series / Nieuws

Stop maar met hopen er komt geen nieuwe 'Breaking Bad'-serie

De film leidt niet tot iets groots nieuws.

Nee, ondanks dat er een vervolgfilm komt op serie Breaking Bad, hoeven we niet te verwachten dat er dan ook een serie komt. Dat vertelt acteur Aaron Paul die weer in de huid van Jesse Pinkman kruipt.

De serie eindigde in 2013, maar Netflix brengt ons deze maand nog een film die de draad vrij snel na het einde van het vijfde seizoen oppikt. "Ik dacht ook dat we dat verhaal zes jaar geleden hadden afgerond," aldus Paul. "Maar nu kroop ik weer in zijn huid. Mensen zijn zo passievol. Ze wilden antwoorden. maar, vragen wanneer de volgende Breaking Bad-serie komt heeft geen zin. Dat is een droom die je nooit vervuld zal worden. We gaan nu zien wat er met Jesse gebeurd is."

Lees ook: Aaron Paul: "Deze scène uit Breaking Bad moet je opnieuw kijken voor de Netflix film"

Vaag einde
Eerder vertelde Aaron Paul al eens dat hij eigenlijk wel blij was met het einde. Hij vertelde ooit in een interview dat mensen hem bijna dagelijks vragen hoe het met Jesse is afgelopen. Dat wist hij natuurlijk ook niet. "Ik wist het niet, maar ging er vanuit dat hij op de vlucht was. Zijn vingerafdrukken waren overal te vinden op een plaats delict."

Vanaf 11 oktober kunnen we weten wat er met Jesse is gebeurd en hoe hij aan zijn toekomst bouwt. Dan is El Camino op Netflix te zien.

Lees ook: 'Breaking Bad'-film is echt en heeft al een trailer!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek' spin-off rond Spock en Pike op komst?
Series / Nieuws

'Star Trek' spin-off rond Spock en Pike op komst?

Zouden de geruchten kloppen?

Mogelijk duikt Star Trek dieper de 23ste eeuw in. Met Star Trek: Discovery duiken we het derde millennium na Christus in en ondertussen denken de makers aan een nieuwe serie in de setting van Discovery.

Dat vertelt producent Alex Kurtzman tijdens de New York Comic-Con. "Ik denk dat het duidelijk is dat er meerdere series in de maak zijn, die zich in verschillende tijdlijnen afspelen," begon hij. "We nemen het canon bloedserieus en wijken nergens van af dat al gebeurd is, en dus ook niet van het buitengewone werk van al die schrijvers van de afgelopen jaren."

Lees ook: 4 gloednieuwe foto's 'Star Trek: Discovery' tonen de toekomst

Captain Spike spin-off?
Gespeculeerd wordt dat er een serie komt rond Captain Christopher Pike en Spock. In het tweede seizoen van Discovery speelden zij al een rol, maar nu de serie 930 jaar in de toekomst gaat, naar de 32ste eeuw, is dat geen optie meer. Het gerucht gaat sindsdien dat Pike en Spock daarom een eigen serie krijgen.

Lees ook: Trailer 'Star Trek: Discovery' seizoen 3 toont lot Federation

Of die er komt weten we niet en dat is ook niet iets waar Kurtzman het direct over had. Maar de kans is wel aanwezig, aangezien de personages ook terugkeren in de Short Treks.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice Lori Loughlin (Full House) kan tot 40 jaar gevangenis krijgen
Series / Celebrity

Actrice Lori Loughlin (Full House) kan tot 40 jaar gevangenis krijgen

De actrice dacht dat de aanklagers bluften toen ze dreigden met een flinke celstraf...

Het gaat van kwaad naar erger met actrice Lori Loughlin. De actrice is natuurlijk in het bijzonder bekend omwille van haar rol in de populaire reeks Full House. Sinds ze heeft vernomen dat er haar tot wel 40 jaar celstraf boven het hoofd hangt krijgt Lori volgens diverse bronnen nauwelijks nog een hap door haar keel.

Het was ongetwijfeld even slikken toen Lori te horen kreeg welke mogelijke celstraf er haar boven het hoofd hangt. In hetzelfde omkoopschandaal kreeg mede-actrice Felicity Huffman namelijk slechts een celstraf opgelegd van 14 dagen. Deze celstraf staat in schril contrast met de mogelijke 40 jaar (!) die Lori boven het hoofd hangt. Toch is er hier een goede reden voor aan te halen. Daar waar Huffman namelijk schuldig heeft gepleit voor de omkoping geldt dat niet voor Lori en haar man. Bovendien gaf ze toe dat ze dacht dat de aanklagers bluften toen ze dreigden met een (aanzienlijke) gevangenisstraf. Niet zo verstandig blijkt nu...

Voorstel tot schikking niet aanvaard
Nochtans wou de Amerikaanse overheid het koppel wel degelijk een uitweg bieden. In april van dit jaar werd er namelijk een voorstel tot schikking ingediend. Deze deal heeft het koppel echter naast zich neergelegd. Op basis daarvan werd de vervolging van het koppel verder gezet. De algemene verwachting volgens verschillende goed ingelichte bronnen is nu dat er niet alleen een gevangenisstraf tot wel 40 jaar zal worden geëist, daarnaast hangt het koppel ook voor meer dan één miljoen dollar aan boetes boven het hoofd.

In totaal worden meer dan 50 mensen gedagvaard voor het omkoopschandaal. Concreet zouden Lori Loughlin en haar man Mossimo Giannulli verschillende mensen hebben omgekocht om hun dochters aan de prestigieuze 'University of Southern California' te krijgen. Met de omkoping zou een bedrag gemoeid zijn van zomaar even 500.000 dollar.

Benieuwd hoe het uit gaat draaien voor Lori en haar man, maar één ding staat nu al vast, ze zal er niet met een lichte straf vanaf komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Marvel-serie 'Helstrom' vindt zijn cast
Series / Nieuws

Nieuwe Marvel-serie 'Helstrom' vindt zijn cast

De serie zal ergens volgend jaar door Hulu beschikbaar worden gesteld.

Hulu en Marvel Entertainment hebben de volledige cast van live-action serie Helstrom aangekondigd. In de serie volgen we broer en zus Daimon en Ana Helstrom, de kinderen van een beruchte seriemoordenaar. Geteisterd door deze achtergrond, jagen de twee op de meest kwaadaardige personen op onze planeet.

Tom Austen (Grantchester, The Royals) speelt Daimon Helstrom, een professor ethiek die in zijn vrije tijd demonen uitdrijft. Daimon heeft niet de illusie dat hij de wereld kan redden, maar probeert wel de mensen in zijn nabijheid te beschermen tegen het kwaad.

Sydney Lemmon (Fear the Walking Dead) speelt op haar beurt de rol van Ana Helstrom, de directeur van een succesvol veilinghuis. Ondanks deze keurige baan is haar ware passie slechteriken uitschakelen.

Sterke ondersteuning
De twee hoofdrolspelers worden in Helstrom ondersteund door acteurs als Elizabeth Marvel, Ariana Guerra, Robert Wisdom, June Carryl en Alain Uy.

Het eerste seizoen van Helstrom zal bestaan uit tien afleveringen. De serie wordt geproduceerd door Jeph Loeb en Paul Zybszewski, die ook dienst zal doen als showrunner. De opnames beginnen in de komende maanden, wat wordt gevolgd door een release ergens in 2020.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische trailer laatste seizoen 'Vikings'!
Series / Trailer

Epische trailer laatste seizoen 'Vikings'!

Nog even en dan is het helaas voorbij.

Het laatste seizoen van Vikings heeft een epische eerste trailer gekregen. We zien dat Bjorn Ironside echt in de voetsporen van zijn pa, Ragnar, stapt en het overneemt.

Dit laatste seizoen heeft als tagline A New Reign Begins en laat zien dat Bjorn flink wat oorlog voert. Hij zal zijn halfbroer Ivar moeten afzetten in dit seizoen en dat is waarschijnlijk waar de serie ook zijn laatste seizoen tijd aan gaat besteden.



Het lijkt erop dat het laatste seizoen ook zijn best gaat doen om de lat van geweld nog hoger te leggen dan bij voorgaande seizoenen het geval was. Bjorn en Ivar gaan immers hars vechten om de toekomst van Noorwegen en wie met de scepter mag zwaaien en dat zal gepaard gaan met behoorlijk gruwelijke slachtingen. Iets waar de serie de afgelopen seizoenen ook zeker niet voor terugschrok.

Het zesde seizoen wordt net als de vorige reeks in twee delen gesplitst. Dat betekent dat de serie voorlopig nog niet helemaal voorbij is.

Lees ook: Hitserie 'Vikings' stopt ermee!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde van de wereld in proloog 'Snowpiercer'
Series / Video/clip/featurette

Einde van de wereld in proloog 'Snowpiercer'

Dit is hoe de mensheid eindigt.

Er is een geanimeerde proloog vrijgegeven voor de serie Snowpiercer, die ons laat weten wat er allemaal gebeurd is voordat de mensheid bijna helemaal moest uitsterven. Alhoewel de proloog weinig nieuws brengt ten opzichte van de video die we vooraf te zien kregen in de filmversie van dit verhaal, is het een prachtstuk.

Deze sneak peek werd vrijgegeven tijdens de New York Comic Con 2019 en vertelt wat er allemaal moest gebeuren voordat de mensheid moest schuilen voor zijn leven op een eeuwig rijdende trein. De clip gaat van klimaatverandering in de 21ste eeuw tot wetenschappers die proberen dat proces om te keren, waarop de compleet bevriest. De clip eindigt met de Snowpiercer-trein, die ontworpen is door de mysterieuze figuur Mr. Wilford en de mensen die rijk genoeg zijn om een plekje op de trein te kopen en vervolgens doodgeschoten worden door bewakers.



Alhoewel de video weinig nieuws bevat vergeleken met de filmversie, is de opstand anders. Ditmaal volgen we twee nieuwe personages: Andre en Melanie, die uiteindelijk samenkomen en een strijd voeren om heerschappij in de trein. Vanaf de lente van 2020 te zien.

Lees ook: IJzige eerste trailer 'Snowpiercer'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.