Marvel aangeklaagd rond 'X-Men'-serie

Marvel aangeklaagd rond 'X-Men'-serie

Problemen voor Marvel Studios?

Jim Pedd, 11 oktober 2019 om 07:34

Marvel wordt volgens roddelsite TMZ aangeklaagd voor het stelen van het themalied van de oude X-Men-serie uit de jaren negentig. X-Men: The Animated Series heeft een heel memorabel openingslied maar volgens Zoltan Krisko is het van hem gestolen. Hij klaagt dan ook Marvel, Disney, Fox, Apple, Amazon en andere bedrijven die verbonden zijn aan de serie aan.
Uit de rechtszaak blijkt dat volgens Zoltan Krisko het lied eigenlijk afkomstig is van de Hongaarse politieserie Linda, die tussen 1984 en 1991 te zien was. Krisko is verantwoordelijk voor het nalatenschap van de Hongaarse componist Gyorgy Vukan, die het lied voor de Hongaarse serie maakte. Krisko stelt nu dat de makers van het X-Men-lied dit gehoord zouden hebben en gebruikt voor hun serie.

Lees ook: Makers 'X-Men: The Animated Series' willen vervolg op Disney+

Nooit gehoord
Krisko claimt dat hij pas in 2017 het lied van X-Men: The Animated Series hoorde. Daarom zou het zo lang geduurd hebben voordat hij de zaak aan kon spannen. Nu eist hij dus geld van de studio’s, al weten we niet hoeveel. Dat zou wel kunnen oplopen, want volgens Krisko is het lied een van de redenen achter het succes van de serie.

X-Men: The Animated Series was vijf seizoenen lang te zien, tussen 1992 en 1997 en kreeg 76 afleveringen. De show is te streamen op Disney+ en zou mogelijk een nieuw leven krijgen in de vorm van een speciaal voor die streamingdienst gemaakt zesde seizoen.

Lees meer over: Marvel, Disney Plus, Disney, X Men The Animated Series, Zoltan Krisko, Aanklacht, Gyrorgy Vukan

Populair nieuws