Interessant nieuws rondom 'Y: The Last Man'-serie

Opvallend: transgender gezocht voor Y The Last Man

Dat is behoorlijk interessant nieuws.

Jim Pedd, 20 november 2019 om 17:05

Alhoewel de pilot zo erg tegenviel dat FX besloot de showrunner te vervangen, wordt er nog altijd gewerkt aan een serie rond Y: The Last Man. Momenteel zoekt men nieuwe castleden waarmee de serie weer vorm krijgt. Opvallend is dat er ditmaal ook gezocht wordt naar een acteur of actrice om een transgender personage te spelen.
Er wordt gezocht naar een transgender man. Die kan dan de apocalypse overleefd hebben, omdat hij biologisch gezien geboren is als vrouw. In de comics en dus ook in de serie zijn alle mannen dood. Op Yorick en zijn capucijner aapje na dan. De casting van een transgender maakt de boel nog interessanter.

Lees ook: Weer een probleem voor FX-serie 'Y'

Y: The Last Man
Er wordt gezocht naar een transgender voor de rol van Sam. Hij is een sarcastische man van tussen de 20 en 30 jaar oud en nieuw voor de serie. In de comics bestaat het personage namelijk niet. Dat maakt het ook meteen interessant, want een verfilming slaagt meestal alleen als er ook echt iets toegevoegd wordt. Tegelijk is dat een lastige balans om te zoeken, want te veel veranderingen zorgen weer voor boze fans.

Lees ook: 'Y: The Last Man' ziet er beter uit dan ooit!

De serie wordt gebaseerd op de gelijknamige comicreeks rond Yorick. Hij is de enige man die nog leeft en op zoek naar antwoorden in een wereld die hem lang niet altijd gunstig gestemd is.

Bron: Slashfilm

Lees meer over: Y The Last Man, FX, Serie, Transgender

Populair nieuws