'Watchmen' is een enorme hit voor HBO

'Watchmen' is een enorme hit voor HBO

De serie Watchmen scoort beter dan welke andere nieuwe serie van een kabelzender.

Jim Pedd, 6 december 2019 om 06:00

De serie Watchmen van HBO is een enorme hit aan het worden. Variety schrijft dat de serie bij de eerste aflevering zo’n anderhalf miljoen mensen live naar de kabelzender trok. Dat aantal ligt, als we de andere cijfers meewegen (waaronder de mensen die streamen), veel hoger. In de Verenigde Staten kijken gemiddeld 7,1 miljoen mensen per aflevering naar de avonturen van Angela Abar.
Variety schrijft dat er gemiddeld 7,1 miljoen Amerikanen afstemmen op HBO. Dat zijn de mensen die live naar een aflevering kijken, mensen die kijken via HBO Go, HBO Now en naar de herhalingen op HBO2. Vergeleken met andere series van HBO, is Watchmen de best bekeken serie van de kabelzender sinds Big Little Lies in 2017 debuteerde. En bovendien is het de meest populaire nieuwe serie op een kabelzender van dit jaar.

Lees ook: Batman en Superman bestaan in 'Watchmen'!

Meer op komst?
Watchmen is ontworpen om een gesloten verhaal te vertellen. Na negen afleveringen is het verhaal ook echt afgerond. Dan weten we dus hoe het afloopt met de plannen van Senator Keene en de Seventh Kavalry en of zij erin slagen hun snode plannen in de praktijk te brengen. We weten hoe het bizarre verhaal van Ozymandias in de rest past en wat de achtergrond van Angela Abar nou precies is.

Lees ook: Waar draait de mysterieuze 'Watchmen'-serie nou precies om?

Maar er kan meer gemaakt worden. HBO heeft al eens laten weten dat er meer seizoenen mogelijk zijn, met nieuwe personages en nieuwe verhalen. Een anthology dus, waarvan er op televisie wel meer te zien zijn.

Bron: Variety

Lees meer over: HBO, Watchmen, Debuut, Kijkcijfers

Populair nieuws