search

Ons nieuws van vrijdag 4 april 2014

Nieuwe personages voor 'Better Call Saul' onthuld
Series / Nieuws

Nieuwe personages voor 'Better Call Saul' onthuld

En Bryan Cranston gaat de geheimen van Walter White onthullen in een boek.

Afgelopen jaar kwam er een einde aan Breaking Bad. De serie krijgt echter wel een soort vervolg, aangezien AMC werkt aan de spin-off Better Call Saul. In deze serie keert onder meer Bob Odenkirk terug als de smerige advocaat Saul Goodman. Uiteraard duiken er ook nieuwe personages op.

De website Showbiz 411 meldt dat deze nieuwe personages de namen Burt, Dr. Thurber, Beth, Eddie, Zak en Luke hebben. Burt is een "Kennedy"-achtige advocaat van een groot kantoor. Ook Dr. Thurber en Beth zijn waarschijnlijk advocaten. Eddie is een snelle crimineel, die alleen Spaans spreekt. Het duo Zak en Luke is een tweeling van ongeveer 20 jaar oud en ze skateboarden graag.

Breaking Bad-hoofdrolspeler Bryan Cranston heeft het hoofdstuk BB nog niet gesloten. Hij werkt volgens NY Times aan een boek over de jaren dat hij aan de geliefde serie werkte. Aan de krant liet Cranston het volgende weten: "In het boek vertel ik mijn levensverhaal, inclusief de geheimen en leugens die ik had tijdens de zes jaar dat ik aan Breaking Bad werkte." Het boek moet in de herfst van 2015 verschijnen.

Mogelijk keert Cranston (Walter White) - net als Aaron Paul (Jesse Pinkman) - in Better Caul Saul terug in een kleinere rol. Van Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut) is al bekend dat hij een rol heeft. De serie verschijnt aankomend najaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste zeven minuten 'Fargo' met o.a. Martin Freeman!
Series / Video/clip/featurette

Eerste zeven minuten 'Fargo' met o.a. Martin Freeman!

Wordt dit een waardige spin-off tv-serie? Oordeel zelf.

[video_embed]277[/video_embed]

Afgelopen periode zagen we al flink wat promo-materiaal van de tv-spinoff serie Fargo, die uitgezonden gaat worden door de zender FX. De tiendelige serie is gebaseerd op de film Fargo (1996) van de gebroeders Coen. De film werd genomineerd voor zeven Oscars en won de beeldjes voor Beste Actrice (Frances McDormand) en Beste Script (de Coens). FX heeft nu de eerste zeven minuten van de serie prijsgegeven.

In de serie Fargo, waarbij de Coens optreden als uitvoerend producenten, is Lorne Malvo een manipulatieve man die het leven van verzekeringsadviseur Lester Nygaard voor altijd verandert. Verder is er nog politieagent Gus Grimly, een alleenstaande vader die moet kiezen tussen zijn persoonlijke veiligheid en zijn taak als agent wanneer hij oog in oog komt te staan met een moordenaar. Hoofdrollen zijn voor onder meer Billy Bob Thornton (Lorne Malvo), Martin Freeman (Lester Nygaard), Bob Odenkirk (Deputy Bill Oswalt), Joey King (Greta Grimly) en Colin Hanks (Gus Grimly).

Vanaf 15 april is Fargo te zien op FX. In Groot Brittannië wordt de serie uitgezonden door Channel 4. De eerste aflevering heet "The Crocodile's Dilemma".


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 5 'The Walking Dead' wordt erg duister
Series / Nieuws

Seizoen 5 'The Walking Dead' wordt erg duister

En drie castleden zijn gepromoveerd tot vaste aanwezigen.

Het vierde seizoen van The Walking Dead kwam afgelopen week met recordkijkcijfers tot een einde. Daarbij lieten de makers ons met veel vragen achter. Showrunner Robert Kirkman ging in een gesprek met TVLine alvast in op het volgende seizoen. Daarnaast had THR nog een castaankondiging.

"We hadden het gevoel dat we meer geheimen moesten hebben, zodat mensen vragen bleven stellen," vertelde Kirkman. "Dat we Beth en Carol en Tyreese en Judith niet in de finale lieten zien biedt ons die mogelijkheid. Maar we zullen vroeg in het vijfde seizoen vragen over hun lot beantwoorden."

Ook de vraag wat Terminus, een ogenschijnlijke veilige plek voor overlevenden, is, wordt snel beantwoord. "Wie de mensen van Terminus zijn en wat ze precies van plan zijn, ook daar komen we vroeg in het vijfde seizoen aan toe."

Verder had THR nog een aankondiging over het nieuwe seizoen. Het blijkt dat Andrew J. West, Alanna Masterson en Christian Serratos gepromoveerd zijn tot vaste castleden. Hun personages werden allemaal geïntroduceerd in het vierde seizoen van de serie. En ze krijgen het zwaar te verduren in het nieuwe seizoen.

"Om te zien hoe Gareth en Rick en de mensen van Terminus en onze overlevenden het tegen elkaar opnemen, dat wordt erg interessant," vertelde Kirkman verder nog. "Er zit een erg diepe en duistere geschiedenis achter Terminus en hoe deze mensen zo geworden zijn."

De serie keert in oktober terug.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo 'Arrow' aflevering 'The Man under the Hood'
Series / Trailer

Promo 'Arrow' aflevering 'The Man under the Hood'

Er staat een grote strijd op het punt om uit te breken.



Er is een uitgebreide promo vrijgegeven voor de aankomende nieuwe aflevering van DC-serie Arrow. Televisienetwerk The CW gaf de promo van de aankomende negentiende aflevering van het tweede seizoen vrij, met de titel The Man Under the Hood. Er is ook al een synopsis vrijgegeven van de aflevering.

"Oliver, Canary, Diggle en Felicity keren terug naar de schuilplaats en ontdekken dat Slade daar op hen wacht. Er breekt een groot gevecht uit en een lid van Team Arrow wordt naar het ziekenhuis gestuurd. Thea bereikt haar breekpunt, precies op het moment dat Oliver haar bereikt. Slade komt tussen beiden en Oliver komt voor een moeilijke keus te staan "“ zijn strijd met Slade of zijn familie. Ondertussen heeft Laurel moeite met een nieuw geheim."

De aflevering is geregisseerd door Jesse Warn en gebaseerd op een verhaal van Greg Berlanti en Geoff Johns. Het scenario is geschreven door Andrew Kreisberg en Keto Shimizu. De aflevering The Man Under the Hood is in de Verenigde Staten op 16 april te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George R.R. Martin over zijn favoriete scènes nieuwe seizoen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

George R.R. Martin over zijn favoriete scènes nieuwe seizoen 'Game of Thrones'

Hij kijkt vooral uit naar het huwelijk van Joffrey en Margaery Tyrell.

Dit weekend is de eerste nieuwe aflevering van het vierde seizoen van Game of Thrones te zien. In het kader daarvan vertelde George R.R. Martin, schrijver van de boekenreeks A Song of Ice and Fire, waar de serie op gebaseerd is, over zijn favoriete scènes van het nieuwe seizoen.

"Ik kijk vooral uit naar het huwelijk van Joffrey en Margaery, vertelde hij aan de Huffington Post. "Ik geloof dat het een van de grootste huwelijken op televisie zal worden, misschien zelfs vergeleken met sommige huwelijken die je in films hebt gezien."

Ook is Martin verheugd met de vechtscènes die we te zien zullen krijgen. "Aan het einde van het seizoen is er een grote vechtscène, die geregisseerd is door Neil Marshall," aldus Martin. "En ik heb gehoord dat dit gevecht zelfs groter en beter is dan Blackwater."

Het nieuwe seizoen van Game of Thrones gaat zondag 6 april in première. In Nederland is elke aflevering één dag later op HBO te zien, dus op maandag 7 april is de eerste te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.