search

Ons nieuws van maandag 12 mei 2014

Wederom topweek voor 'Divorce'
Series / Nieuws

Wederom topweek voor 'Divorce'

Verder doet Nederland 1 het ook erg goed deze week.

Net als vorige week staat ook nu RTL-serie Divorce op de eerste plek. De show trok 1,98 miljoen kijkers, een mooi 70.000 meer dan vorige week. Dat verklaart ook meteen waarom Flikken Maastricht weer niet op de eerste plek stond. Die serie leverde meer dan 100.000 kijkers in dan vorige week en eindigt daarop op 1,79 miljoen kijkers. Nieuwkomer in de top tien is Silent Witness, een misdaadserie die mooie cijfers bezorgt voor Nederland 1. De zender trok met de eerste aflevering van deze serie iets meer dan 1 miljoen kijkers en zal tevreden zijn.

De volgende serie op de lijst is ook van de RTL-stal: The Blacklist. De misdaadserie met James Spader in de hoofdrol is een beetje ingezakt ten opzichte van vorige week, want toen lag het kijkcijferaantal nog op 962.000, en u staat dat op 873.000 kijkers. Celblok H trok juist weer wat meer kijkers: van 807.000 vorige week, naar 811.000 deze week. Een niet al te significant verschil dus, dat erop lijkt te duiden dat de serie een zeer trouw vast publiek heeft opgebouwd. Castle blijkt een veel minder trouw publiek te hebben en levert flink in. Vorige week keken er nog 722.000 mensen naar een aflevering; deze week 569.000.

Verder blijkt spin-off serie NCIS: Los Angeles zijn moederserie nog altijd de baas. Zo'n nek aan nek race als deze week was het echter zelden. NCIS: LA trok 541.000 kijkers en moederserie NCIS wist 540.000 mensen te boeien. Een zeer klein verschil dus, dat vorige week stukken groter was.

Suits is ondertussen flink afgezakt, van de zesde naar de negende plek. Vorige week waren er 649.000 kijkers en deze week zijn er daar slechts 536.000 van over. Hekkensluiter van de week is wederom Rechercheur Ria, dat wederom kijkers verliest. Ditmaal zakt de serie van 569.000 kijkers naar 508.000.

DWVWDatumSerieZenderKijkcijfers
1111-05DivorceRTL41.985.000
2209-05Flikken MaastrichtNed11.796.000
3-07-05Silent WitnessNed11.062.000
4305-05The BlacklistRTL4873.000
5505-05Celblok HSBS6811.000
6508-05CastleSBS6569.000
7706-05NCIS: Los AngelesSBS6541.000
8806-05NCISSBS6540.000
9605-05SuitsRTL4536.000
101007-05Rechercheur RiaSBS6508.000

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sex and the City'-prequel 'The Carrie Diaries' alweer ten einde
Series / Nieuws

'Sex and the City'-prequel 'The Carrie Diaries' alweer ten einde

Schijnbaar zit niemand op de tienerjaren van Carrie Bradshaw te wachten.

Jan-Peter Rook

De tv-serie The Carrie Diaries, een prequel van de populaire komedieserie Sex And The City, houdt er na twee seizoenen alweer mee op. De Amerikaanse zender The CW is niet bepaald onder de indruk van de kijkcijfers en heeft besloten een derde jaargang achterwege te laten.

The Carrie Diaries, met in de titelrol AnnaSophia Robb, draait om de tienerjaren van Carrie Bradshaw, het hoofdpersonage uit Sex And The City dat zes seizoenen lang werd gespeeld door Sarah Jessica Parker. In eerste instantie hoopte men natuurlijk dat de nieuwe serie zou kunnen profiteren van het succes van het origineel, maar dit is toch niet helemaal uitgekomen.

Series van The CW die wel nog een toekomst hebben zijn o.a. The Vampire Diaries, Arrow en Hart Of Dixie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amerikaanse remake 'Vuurzee' komt er toch niet
Series / Nieuws

Amerikaanse remake 'Vuurzee' komt er toch niet

ABC vond de proefaflevering van 'Sea of Fire' niet overtuigend genoeg om de productie door te laten gaan.

Jan-Peter Rook

De zender ABC ziet af van de beoogde Amerikaanse remake van Vuurzee, een Nederlandse tv-serie met in de hoofdrollen Sylvia Hoeks, Carine Crutzen en Emile Sandtke. Er werd in eerste instantie wel een proefaflevering van Sea of Fire besteld, maar deze wist schijnbaar niet te overtuigen aangezien de productie dus niet doorgaat.

Vuurzee is niet de enige Nederlandse serie waar de Amerikanen niet warm voor lopen. Vorig najaar ging Betrayal in première, een remake van Overspel. De critici maakten hier echter gehakt van en er werd ook nog eens nauwelijks naar gekeken, dus in januari werd de stekker er alweer uitgetrokken. Ook de Amerikaanse Penoza remake, Black Widow genaamd, kon geen potten breken en werd na een teleurstellend eerste seizoen geschrapt.

Vuurzee, bestaande uit twee seizoenen, laat zien hoe het meisje Yasmin Aslan tijdens een verjaardagsfeest verdwijnt. Het dorp waar ze woont, Boedzand, is in rep en roer want niemand weer wat er met Yasmin is gebeurd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo aflevering 7 'Game of Thrones' seizoen 4
Series / Trailer

Promo aflevering 7 'Game of Thrones' seizoen 4

Tyrion krijgt hulp van een onwaarschijnlijke bondgenoot.



Er is weer een promo vrijgegeven van Game of Thrones. Bovenstaande promo is voor aflevering zeven van het vierde seizoen, Mockingbird. De titel refereert naar het persoonlijke embleem van Lord Petyr Baelish (Aidan Gillen). Het is overigens de laatste aflevering vóór de mini-pauze van HBO. De achtste aflevering van het seizoen gaat niet op 25 mei in première, maar op 1 juni, vanwege Memorial Day.

Voordat het zover is, moeten we echter nog Mockingbird kijken. Deze is in Nederland op maandag 19 mei te zien, van 20:30 tot 21:30. Hierin krijgt Tyrion (Peter Dinklage) hulp van een onwaarschijnlijke bondgenoot. Daario (Michiel Huisman) smeekt Dany (Emilia Clarke) om hem te laten doen waar hij goed in is. Jons (Kit Harington) waarschuwingen over de kwetsbaarheid van de Muur zijn aan dovemans oren gericht. Brienne (Gwendoline Christie) heeft een nieuwe missie, die ze samen met Pod (Daniel Portman) probeert te volbrengen.

De aflevering is geschreven door showrunners David Benioff en D.B. Weiss en geregisseerd door Alik Shakharov. Vanavond is in Nederland nog de aflevering The Laws of Gods and Men te zien. Bekijk hier de promo van die aflevering.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk het logo van Marvel's 'Agent Carter'
Series / Nieuws

Bekijk het logo van Marvel's 'Agent Carter'

De serie volgt geheim agent Peggy Carter.

Het is nog maar een paar dagen geleden dat ABC officieel groen licht heeft gegeven aan zijn serie over het personage Peggy Carter. Nu heeft Marvel Entertainment het logo van de serie al vrijgegeven, dat je hierboven kunt zien. De dramaserie is gebaseerd op de One-Shot die op de DVD en Blu-Ray uitgave van Iron Man 3 te zien was.

De serie speelt zich af in 1946, als het pas net vrede is. Peggy Carter, gespeeld door Hayley Atwell, voelt zich gemarginaliseerd, nu de mannen van het leger langzaam terug naar huis keren. Terwijl ze werkt voor het topgeheime SSR (Strategic Scientific Reserve), moet Peggy een balans vinden enerzijds tussen het administratieve werk en het uitvoeren van geheime missies voor Howard Stark en anderzijds het leven als een alleenstaande vrouw in de Verenigde Staten. En dat terwijl ze pas net de grote liefde van haar leven verloren heeft, Steve Rogers.

Marvel's Agent Carter wordt geproduceerd door Christopher Markus, Steve McFeely, Tara Butters, Michele Fazekas, Kevin Feige, Louis D'Esposito en Jeph Loeb.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poster 'Gotham': negen hoofdpersonages bij elkaar
Series / Posters

Poster 'Gotham': negen hoofdpersonages bij elkaar

Van James Gordon tot The Riddler en van The Penguin tot Bruce Wayne.



FOX heeft een soort poster vrijgegeven van de toekomstige superhelden-prequelserie Gotham. Op de afbeelding zien we in het midden de Gotham-personages Harvey Bullock (Donal Logue) met James Gordon (Ben McKenzie).

Links op de afbeelding zien we de duo's Oswald Cobblepot (Robin Lord Taylor) met Fish Mooney (Jada Pinkett Smith) en Edward Nygma (Cory Michael Smith) met Ivy Pepper (Clare Foley). Aan de rechterkant op de foto zien we Bruce Wayne (David Mazouz) met Alfred Pennyworth (Sean Pertwee) en rechtsboven houdt Selina Kyle (Camren Bicondova) zich schuil.

Op de poster staan ook wat leuke verwijzingen. Zo zien we linksboven een 'Penguin garage' poster en loopt er een kat op de achtergrond. Ook prijkt er rechts van Alfred een vraagteken op de muur, uiteraard het teken van The Riddler. En als je goed kijkt zie je ook een verwijzing naar The Joker.

Een vergroting kun je uiteraard ook bekijken.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.