search

Ons nieuws van donderdag 22 mei 2014

Opnames 'Game of Thrones' seizoen 5 wellicht in Spanje
Series / Nieuws

Opnames 'Game of Thrones' seizoen 5 wellicht in Spanje

Spanje zou het zevende land kunnen zijn waar de serie wordt opgenomen.

Nu het einde van het vierde seizoen Game of Thrones nadert, kunnen we alvast gaan speculeren over seizoen 5. Een van de belangrijkste aspecten van de serie zijn de prachtige locaties. Het lijkt er nu op dat HBO een deel van het vijfde seizoen wil filmen in Spanje. Momenteel zijn locatie-scouts hard aan het werk in de Spaanse regio Andalusië en in gesprek met de regionale filmcommissie.

Als alles volgens plan verloopt, is Spanje het zevende land waar Thrones zal gefilmd. De meeste opnames en de uitvalsbasis voor de productie is Titanic Studios in Belfast, Noord-Ierland (een voormalige haven waar het bekende cruis-schip een eeuw geleden werd gebouwd). Daarnaast werden er in het verleden en in recente seizoenen ook veel scenes gefilmd in Kroatië en IJsland. Ook in Marokko, Malta en de Verenigde Staten heeft HBO opnames laten plaatsvinden.

De opnames van Game of Thrones seizoen 5 gaan deze zomer nog van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uriah Shelton gecast als Cory's broertje in 'Girl Meets World'
Series / Nieuws

Uriah Shelton gecast als Cory's broertje in 'Girl Meets World'

De eerste aflevering van de comedy-serie wordt op 27 juni uitgezonden.

The Glades-acteur Uriah Shelton is gecast als Cory Matthews' broertje Joshua in Boy Meets World-spinoff Girl Meets World. Shelton zal voor het eerst te zien zijn in de kerst-special, waarin ook Cory's ouders Alan (William Russ) en Amy (Betsy Randle) een rol zullen spelen. Naar verwachting zal Joshua meerdere malen te zien zijn in het eerste seizoen. We zagen het broertje van Cory voor het laatst in de laatste aflevering van Boy Meets World in 2000. In die aflevering gaf hij wijze raad door aan zijn broertje, dat toen nog een baby was.

Andere Boy Meets World-alumni die hun opwachting zullen maken in de nieuwe serie zijn William Daniels (Mr. Feeny), Rider Strong (Shawn), Lee Norris (Minkus) en Danny McNulty (Harley).

De nieuwe comedy-serie speelt zich af in New York City en bevat dezelfde oprechte en grappige verhalen waar Boy Meets World bekend om stond. Deze keer worden deze verhalen echter verteld vanuit het perspectief van een tienermeisje, de nieuwsgierige en slimme Riley en haar geestige vriendinnetje Maya. Hun ervaringen op de middelbare school worden ietwat belemmerd door de aanwezigheid van Riley's vader, die lid is van de faculteit en ook hun nieuwe geschiedenisleraar is, en Riley's moeder, die de eigenaar is van puddingzaak die populair is onder scholieren.

De eerste aflevering van Girl Meets World wordt op 27 juni 2014 uitgezonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fraaie poster Syfy's 'Dominion'
Series / Posters

Fraaie poster Syfy's 'Dominion'

In een uiterst mooie renaissance stijl!

Hieronder zie je fraaie poster van de tv-serie Dominion, compleet in renaissance stijl. Het debuutseizoen wordt uitgezonden door Syfy en de serie is gebaseerd op de fantasy-horrorfilm Legion van schrijver en regisseur Scott Stewart en met hoofdrolspeler Paul Bettany.

Het eerste seizoen trapt af op 19 juni op Syfy.



Dominion is een episch bovennatuurlijk drama dat zich afspeelt in een post-apocalyptische toekomst waarin een leger van engelen, samengesteld door aartsengel Gabriel, een oorlog voert tegen de mensheid. Aartsengel Michael, die zich tegen zijn eigen soort heeft gekeerd, werkt samen met de mensen in hun strijd tegen Gabriel. Na een verwoestende oorlog van 25 jaar zijn er nu grote afgeschermde steden om de menselijke overlevenden te beschermen. In Vega, de grootste van deze steden, vechten twee partijen om de macht, waardoor er een grote verschuiving van de macht dreigt plaats te vinden. Ondertussen begint een rebellerende jonge soldaat aan een gevaarlijke reis, terwijl de oorlog tussen de mensheid en de gevallen engelen begint te escaleren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Neal McDonough gecast in 'Suits' seizoen 4
Series / Nieuws

Neal McDonough gecast in 'Suits' seizoen 4

De acteur speelde eerder in o.a. Band of Brothers.

Neal McDonough (Band of Brothers, Minority Report) zal een vaste rol spelen in het vierde seizoen van de juridische dramaserie Suits van USA Network. De tv-zender kondigde dit gisteren aan. McDonough zal de rol spelen van Sean Cahill, een onderzoeker van de SEC (Security and Exchange Commission). Het personage wordt verder omschreven als een 'bulldog', dus de hoofdpersonages in de serie gaan het nog zwaar krijgen. Cahill wordt ingehuurd door Eric Woodall (Zeljko Ivanek) om foute praktijken bij Pearson Specter aan het licht te brengen. Cahill deinst hierbij voor niks en niemand terug.

McDonough is de nieuwste toevoeging aan de cast van het vierde seizoen van Suits. Eerder werden al acteurs D.B. Woodside, Brendan Hines, Michael Gross en Melanie Papalia aangekondigd als nieuwe castleden. Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Gina Torres, Rick Hoffman, Meghan Markle en Sarah Rafferty spelen de hoofdrollen in de succesvolle serie.

McDonough speelde eerder in tv-series zoals Mob City. Justified, Desperate Housewives en Boomtown. Op het grote scherm zagen we hem in films zoals Red 2, Captain America: The First Avenger, Flags of Our Fathers en Walking Tall.

Het nieuwe seizoen van Suits gaat op 11 juni van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.